Ingyenes beteggondozási programot kínál a Telekom

forrás Prim Online, 2012. szeptember 2. 09:50

A Magyar Telekom PraxisPlatform beteggondozási rendszere az Alma Patikák közreműködésével egyedülálló szolgáltatást indít útjára 2012. szeptember 3-án. A szakorvosi és gyógyszerészi gondozást kiegészítő ingyenes beteggondozási programok segítséget nyújtanak azoknak, akik egészségtudatos életmódot folyatatnak, illetve a krónikus betegségben szenvedőknek. A Hungaropharmával való együttműködésnek köszönhetően a PraxisPlatform programhoz ezentúl már nem csak a szakorvosokon, háziorvosokon keresztül csatlakozhatnak az érdeklődők, hanem az Alma Patikákban is.

A Magyar Telekom és szakmai partnere, a Praxis Platform Kft. által kifejlesztett PraxisPlatform szolgáltatás egy olyan automatizált kommunikációra épülő beteginformációs rendszer, amely célja, hogy az orvos és a gyógyszerész közérthető formában és a beteg számára megfelelő csatornán keresztül osszon meg minden olyan információt a betegséggel és a kezeléssel kapcsolatban, amire nincs idő a rendelés vagy gyógyszertári találkozások alkalmával.  Ezeket az információkat - a PraxisPlatform weboldala mellett - SMS-ben, email-ben vagy telefonon keresztül, személyre szabva kapja meg a páciens, általa meghatározott időpontban. A rendszer teljesen interaktív, a páciensek bármikor kapcsolatba léphetnek orvosukkal vagy gyógyszerészükkel a PraxisPlatformon keresztül. Ezen kívül lehetőségük van rögzíteni betegségükkel kapcsolatos élettani adataikat, amelyeket orvosuk vagy gyógyszerészük folyamatosan nyomon követhet a távolból.

A Magyar Telekom távközlési és rendszerintegrációs tapasztalataira építve évek óta foglalkozik olyan e-egészségügyi (e-Health) szolgáltatások fejlesztésével, amelyek az egészségmegőrzés és prevenció terén, illetve akár az egészségügyi intézmények működésének hatékonyabbá tételében jelenthetnek megoldást. “A PraxisPlatform rendszert 2010-ben kezdtük el fejleszteni a Praxis Platform Kft. orvosszakmai és fejlesztői támogatásával. A szolgáltatásunk 2011 őszén vált elérhetővé a páciensek és az orvosok számára. A rendszer sikerét látva idén úgy döntöttünk, hogy elindítjuk első gyógyszerészi gondozást támogató programunkat is az Alma Patikákkal közösen. Így immár nem csak a Praxis Platform rendszeréhez csatlakozott orvosok betegei, hanem bárki jelentkezhet a betegedukációs programokba” - nyilatkozta Pukler Gábor, a Magyar Telekom innovációs és üzletfejlesztési igazgatója.

A PraxisPlatform tavaly őszi indulása óta 18 betegedukációs program keretében már több mint 25.000 páciensnek nyújt segítséget a gyógyulásban. A rendszer 3.400 orvos munkáját könnyíti meg a krónikus betegségben szenvedő betegek gyógyítása során. A szolgáltatás célja, hogy kiegészítse az orvosok által felírt kezelést és a gyógyszerészi gondozást, ezáltal hozzájárulva a hatékonyabb gyógyuláshoz.

“Napjainkban egyre többen vannak, akik nem tartják be, vagy idő előtt abbahagyják a számukra felírt terápiát. Ennek egyik elsődleges oka az információhiány, hiszen egyre kevesebb idő jut arra, hogy az orvos vagy a gyógyszerész páciense minden kérdésére válaszolni tudjon.  A félbehagyott vagy nem megfelelően alkalmazott terápia sokszor rosszabb, mintha el se kezdtük volna” - mondta Dr. Molnár Márk Péter, a PraxisPlatform Kft. ügyvezető igazgatója.

A beteggondozás egyre inkább előtérbe kerül a gyógyszertárakban is. “A gyógyszerészi gondozást sokan nem veszik igénybe Magyarországon, hiszen legtöbb esetben csak beszaladunk egy gyógyszertárba kiváltani a recepteket és megyünk is tovább” - hívta fel a figyelmet dr. Feller Antal, az Alma Patikák tulajdonosa, a Hungaropharma Zrt. vezérigazgatója.  „Ezért a gyógyszerészi gondozást kiegészítve a hatékonyabb gyógyítás érdekében minden Alma Patikában jelentkezhetnek a Praxis Platform beteggondozási programjaiba a páciensek. Célunk, hogy ügyfeleink egészségtudatosságát növeljük, és egy olyan prémium szolgáltatást vezessünk be a piacra, amely széles rétegeket képes kiszolgálni, és tényleges segítséget nyújt a gyógyulásban.”

A szeptemberben induló négy beteggondozási és egy egészségmegőrző programot bárki ingyenesen igénybe veheti.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05