IT-val a minőség és hatékonyság növeléséért

IDC Gyártóipar 2020 Konferencia

forrás: Prím Online, 2012. szeptember 10. 15:54

Az IDC 2012. szeptember 27-én Budapesten tartja fél napos konferenciáját, melynek célja, hogy számba vegye a közép-európai, és kiváltképp a magyar gyártóipari cégek előtt álló technológiai kihívásokat és az azokra adható lehetséges válaszokat. A szeminárium két szakértő előadója Prof. Dr. Monostori László, a BME Gépészmérnöki Kar, Gyártástudomány és-technológia Tanszékének egyetemi tanára és Craig Simpson, az IDC Manufacturing Insights vezető elemzője.

A gyártóiparban forradalmi változáson megy keresztül a döntéshozatal folyamata. A hálózatokkal átszőtt, új világban a meglévő vagy elérhető belső vagy külső adatokon áll vagy bukik a siker. Ez a forradalom nem korlátozódik a gyártási értéklánc egyes folyamataira, hanem minden területet lefed. A mind komplexebb környezet által megkövetelt változtatások végrehajtásához újszerű gondolkodásra van szükség a régió gyártóvállalatainál. A jövőben az új IT-technológiák bevezetése és a gyártáshoz kapcsolódó teljes értéklánc fejlesztésében és a kereslettervezésben játszott szerepük megértése lesz a fő versenytényező a piacon. Craig Simpson először pillanatképet ad a régió gyártóiparának aktuális állapotáról és az IT-trendekről, majd az adatokkal és a döntéshozatal forradalmával foglalkozik. Megvizsgálja, milyen hatást gyakorol ez utóbbi a működés irányítására és az ellátási lánc kezelésére, végül elemzi a mobilitás, az analitikai, közösségi működés és a felhő terén megjelenő, fontos új IT-eszközök integrálásának lehetőségeit.

A vállalatok mindig a gazdaság, a társadalom és az ökológia szövetében működtek. Az elmúlt évtizedekben az ipari termelés környezete azonban a rövidebb szállítási idő, a testreszabott és perszonalizált termékek és a rendkívül magas kiszolgálási szintet igénylő megnövekedett vásárlói elvárások következtében drámaian megváltozott. A jövőben a változások állandóan növekvő mértékével számolhatunk, mégpedig az igények, az üzleti folyamatok, a szervezeti és technológiai lehetőségek, valamint az összetett társadalmi-ökológiai rendszerekre adandó válaszok erősödő bizonytalansága tekintetében egyaránt. Monostori László elemzi a termelővállalatok előtt álló sürgető kihívásokat, melyek olyan generikus ellentmondásokból származnak, mint amelyek a verseny és az együttműködés, a helyi autonómia és a globális viselkedés, a tervezés és a kibontakozás, a stabilitás és a gyors válaszadási képesség, vagy az optimumra törekvés és a robusztusság között feszülő ellentétek. Bemutatásra kerül az Együttműködő és fogékony termelővállalatok (Cooperative and responsive manufacturing enterprises) koncepciója, mely megpróbál választ keresni a fenti kihívásokra. A felvázolt konfliktusok feloldási lehetősége néhány új megközelítéssel és az iparban bevezetett megoldás ismertetésével együtt kerül bemutatásra.

A konferencián a szakértői előadásokon túl a gyártóipar számára megoldásokat kínáló IT cégek képviselői is felszólalnak, valamint egy interaktív kerekasztal beszélgetés során a hallgatóság is felteheti kérdéseit az előadóknak.

A rendezvény résztvevői az érdekes előadások mellé kézhez kapják az IDC Manufacturing Insights tanulmányát! Melyből megtudható, hogy milyen alapvető, előremutató változások alakítják az iparági környezetet ma és az előttünk álló években, ill. hol tartunk Nyugat-Európához képest és milyen annak dinamikája? 

 

Forrás: Az IDC Manufacturing Insights 2012-es felmérése az informatikai és üzleti prioritásokról

N = 196

 

 

Forrás: Az IDC Manufacturing Insights 2012-es felmérése az informatikai és üzleti prioritásokról

N = 196

A rendezvény részletes programja és a regisztráció ITT érhető el!

Kulcsszavak: gyártóipar konferencia

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50