Alkalmazásdömping Nokiára: A fejlesztők Windows Phone-ra váltottak

forrás Prim Online, 2012. szeptember 11. 11:04

A PureView kameratechnológia, az NFC és a Nokia Térképek integrációjával megérkezett az egyedülálló, WP8-ra specializálódott alkalmazások új generációja a legújabb Nokia Lumia készülékekre.

„Nagyszerű látni, hogy egyre többen fejlesztenek Windows Phone készülékekre – mondta Marco Argenti, a Nokia fejlesztési élményekért felelős senior alelnöke. - Köszönhetően többek között annak, hogy a Nokia szorosan együttműködve fejlesztő partnereivel egyedülálló és innovatív alkalmazások létrehozását támogatja, az elmúlt 18 hónapban exponenciálisan növekedett az alkalmazások száma. Az olyan funkciókon és megoldásokon keresztül pedig, mint a PureView kameratechnológia, az NFC és a Nokia Térképek integrációja igyekszünk megteremteni annak lehetőségét, hogy a fejlesztők létrehozhassák legújabb generációs alkalmazásélményeiket, és együtt dolgozzanak a Nokiával a helyi illetve a globális siker elérése érdekében.”


Az alábbi új alkalmazások érhetőek el a Nokia Lumia okostelefonokon:

Sport


World of Red Bull alkalmazás - 9 hónapig kizárólag az új Nokia Lumia készülékeken
Az új World of Red Bull alkalmazás olyan új és egyedülálló mobilélményt kínál, mellyel a felhasználók beléphetnek a Red Bull világába. Az alkalmazás a legújabb híreket szolgáltatja több mint 400 Red Bull sportolóról világszerte, és lehetővé teszi, hogy a felhasználók a kedvenceikről szóló élő frissítéseket kitűzzék a kezdőoldalukra.

Az évi több mint 800 Red Bull eseményről szóló hír és információ mellett az alkalmazás hozzáférést biztosít a Red Bull kulturális szekciójához: a zenétől kezdve a táncon, a mozin és a művészeteken keresztül a popkultúráig rengeteg tartalmat, valamint a Red Bull TV-t és más Red Bull alkalmazásokat tesz elérhetővé.

A tökéletesebb alkalmazásélményért a Nokia Lumia 920 és a Nokia Lumia 820 készülékeken az alkalmazás beállításai között változtatható lesz az élő csempék mérete (kicsi, közepes vagy nagy), elérhetőek lesznek az integrált Nokia Térképek, valamint a Hangvezérlés funkció.

Képalkotás


Vimeo alkalmazás – 3 hónapos, ingyenes Vimeo Plus tagság kizárólag az új Nokia Lumia készülékeken
A továbbfejlesztett Vimeo alkalmazás a Nokia Lumia 920 és a Nokia Lumia 820 készülékeken lehetővé teszi majd a képalkotás rajongói számára, hogy HD-minőségű videókat rögzítsenek a Nokia egyik legjobb optikájának és PureView technológiájának köszönhetően. Az alkalmazás segítségével, mely kiváló minőségű videó lejátszást kínál, a felhasználók meg is oszthatják videóikat - az NFC technológiának köszönhetően mindössze egyetlen érintéssel. A Vimeo felhasználói felülete könnyen kezelhető, élő csempéket tartalmaz, és lehetővé teszi, hogy a Nokia Lumia tulajdonosok Vimeo Plus előfizetést vásároljanak az alkalmazáson keresztül.

Játékok


Angry Birds Roost - 3 hónapig kizárólag az új Nokia Lumia készülékeken
Az új és exkluzív Angry Birds Roost alkalmazással az új Nokia Lumia 920 és Nokia Lumia 820 tulajdonosok elmerülhetnek az Angry Birds világában: több száz videó, hírek, csengőhangok és számos egyéb tartalom érhető el egy helyen.

Az Angry Birds Roost, a Rovio és a Windows Phone első közös alkalmazása egy olyan exkluzív „Bird Cam” funkciót is kínál a rajongóknak, melynek köszönhetően a Nokia Lumia telefonokkal készített fotókhoz hozzáadhatók a kedvenc Angry Birds karakterek, és azok megoszthatók Facebookon, Twitteren, vagy akár MMS-ben, e-mailen keresztül. Ráadásul az Angry Birds Roostban rengeteg háttérkép elérhető, és az alkalmazás nagyméretű élő csempeként is beállítható.

„Az Angry Birds Roost egy olyan fantasztikus applikáció, mely telis-tele van elképesztő tartalommal, így a Nokia Lumia felhasználói egyetlen alkalmazásban megkapják a teljes Angry Birds élményt” - mondta Peter Vesterbacka, a Rovio marketingvezetője.

Üzlet és pénzügyek


Bloomberg Hub – 3 hónapig csak az új Nokia Lumia telefonokon
Az új Bloomberg alkalmazás egy helyre gyűjtötte az összes üzleti és pénzügyi hírt, piaci adatot és portfólió-követő eszközt, emellett a felhasználók személyre is szabhatják az alkalmazást a számukra legfontosabb információkkal, sőt kitűzhetik Nokia Lumia 920 vagy Nokia Lumia 820 készülékük kezdőképernyőjére normál vagy továbbfejlesztett nagyméretű élő csempeként. Ezenkívül az úgynevezett Bloomberg hub része lesz az on-demand hozzáférés a Bloomberg Televízióhoz és a Bloomberg Rádióhoz, bemutatva a nagy sikernek örvendő műsorokat és interjúkat az üzleti és pénzügyi világ legnagyobb elméivel.

„A Nokiával közös munkánk eredménye egy olyan egyedülálló alkalmazás, mely a megalapozott döntések meghozatalához szükséges híreket, piaci információkat és eszközöket biztosítja az üzleti vezetőknek” - mondta Oke Okaro, a Bloomberg L.P., mobileszközökért és élő kapcsolattal rendelkező eszközökért felelős globális vezetője.

Életmód


StyleSaint - 2012 végéig csak a Nokia Lumia okostelefonokon
A divatrajongóknak készült StyleSaint alkalmazás szeptember közepén debütál a Nokia Lumia okostelefonokon. Az alkalmazás nemcsak szép, de lehetővé teszi a kedvenc, ihletet adó divatképek rögzítését, és azok átalakítását egy személyre szóló mobil divatmagazinná, mely aztán meg is osztható.

A Facebook integrációjának köszönhetően a felhasználók bejelentkezhetnek, és az applikáción keresztül naponta kaphatnak divathíreket, stílustippeket és útmutatót, hogyan építsék be mindennapjaikba a legújabb trendeket. A felhasználók a kezdőképernyőre kitűzött élő csempén keresztül nyomon követhetik egymást és személyes kedvenceiket, így adva át magukat a StyleSaint divatvilágának.

Groupon, kiterjesztett valósággal - 6 hónapig kizárólag a Nokia Lumia készülékeken
A Groupon alkalmazás a közösségi vásárlás előnyeit kínálja: 50-90 százalék közötti engedményt biztosít, a legjobb helyi kereskedőkkel együttműködve, legyen szó arról, hogy mit együnk, igyunk, mit csináljunk, és mit vegyünk kedvezményes áron.

A Nokia Lumia 920 és a Nokia Lumia 820 továbbfejlesztett funkciói között megtalálható a Wallet integrációja, mely lehetővé teszi a megvásárolt kuponok gyors elérését, valamint háttérképek és a változtatható méretű élő csempék beállítását a kezdőképernyőn. A Groupon ütemező eszköz segítségével a felhasználók rendezhetik a szolgáltatási ajánlatokkal kapcsolatos időpontokat. Ráadásul az alkalmazások közötti problémamentes integráció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy közvetlenül elérjék a Groupon mobilalkalmazását a Nokia Térképekbe ágyazott ajánlatokon keresztül.

Eszközök és kiegészítők


YouSendIt, NFC-vel - 3 hónapig kizárólag az új Nokia Lumia okostelefonokon
A YouSendIt mobilalkalmazás kiváló fájlmegosztó képességgel ruházza fel a Nokia Lumia készülékeket, beleértve az NFC fájlcserét is.

Az új YouSendIt alkalmazással a felhasználók a felhőben tárolt tartalmaikat is elérhetik, szinkronizálhatják és megoszthatják. A felhasználók még alá is írhatnak dokumentumokat Nokia Lumia telefonjuk érintőképernyőjének használatával, és biztonságosan elküldhetik azokat bárhonnan. A YouSendIt leegyszerűsíti a nagy fájlok, mint a videók és fotók szinkronizálását és megosztását.

Ezenfelül az új YouSendIt NFC funkció, mely három hónapig kizárólag a Nokia Lumia eszközökön lesz elérhető, egyetlen mozdulattal lehetővé teszi a készülékek közötti kényelmes, közvetlen fájlcserét.

Utazás


MICHELIN új NFC funkciókkal - 6 hónapig kizárólag a Nokia Lumia készülékeken
A továbbfejlesztett MICHELIN alkalmazás az eddigi legkönnyebb elérést biztosítja a fogyasztóknak MICHELIN Guide-hoz – a legjobb éttermek Ki kicsodájához. Az NFC használatával a konyhaművészet rajongói megoszthatnak információkat éttermekről a készülékek összeérintésével, sőt, konkrét információkat kaphatnak éttermekről, ha a készülékükkel megérintik az éttermek ablakára kihelyezett, NFC-képes MICHELIN 2013 matricákat. A kiterjesztett valóság alkalmazás segítségével megtekinthetők a közelben található éttermek a készülék képernyőjén is.

Ezenfelül az alkalmazás segítségével lehet böngészni, keresni az éttermek között, sőt még asztalt is lehet foglalni. A Nokia Térképek integrációja pedig segít megtalálni a legjobb helyeket. A hely-alapú alkalmazás valós idejű tartalmakat is küld az élő csempékre, illetve olyan MICHELIN képeket, melyek napszak szerint változnak.

Üzenetküldés


A WhatsApp Messenger egy platform-független mobil-üzenetküldési alkalmazás, mely lehetővé teszi az üzenetek cseréjét anélkül, hogy sms-ekért kellene fizetnünk. Mivel a WhatsApp Messenger ugyanazt az adatforgalmi csomagot használja, melyet az e-mailhez és webes böngészéshez használunk, nincs költsége az üzenetküldésnek és annak, hogy kapcsolatban maradjunk a családunkkal, barátainkkal és kollégáinkkal.

A Nokia Lumia készülékek és a Windows Phone operációs rendszer jelenlegi funkciói között megtalálható például a keresés, a csoportképzés, valamint a fényképek és üzenetek titkosítása, a földrajzi hely és a névjegyek megosztása. A Nokia Lumia 920 és Nokia Lumia 820 bemutatásával megjelenő új funkciók között megtalálható az újszerű megjelenés, a további felhasználói nyelvek, a hangulatjelek és még sok minden más.

„Napi több milliárd kézbesített üzenettel, a WhatsApp fő küldetése, hogy lehetővé tegye az embereknek világszerte, hogy folyamatosan kapcsolatban maradhassanak azokkal, akik igazán fontosak: a családjukkal, barátaikkal és a kollégáikkal - mondta Brian Acton, a WhatsApp társalapítója.- A Nokiával való együttműködésünkön keresztül, nagy izgalommal indítjuk el új, a Nokia Lumia 920 és a Nokia Lumia 820 készülékekre szabott alkalmazásunkat.”
 

Hirek.com - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

A mesterséges intelligencia már érzékelhetően jelentős hatással bír az IT munkaerőpiacra is, így számos változást hozhat magával az idei évben. Bizonyos munkakörök továbbra is keresettek maradnak, összességében azonban csökkenő tendencia figyelhető meg az IT szakemberek foglalkoztatása iránt - a költségcsökkentés és az AI megjelenése átrendeződést hozhat a piacon.

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

A No Fluff Jobs nemzetközi állásportál immár negyedik alkalommal elemzi a magyar, a lengyel, a cseh, a holland és az ukrán technológiai szektorban dolgozó nők fizetését, szakterületeit és készségeit, ám ezúttal más megközelítésből vizsgálta e témát. Elsősorban azt mérte fel, mikor kezdődött a nők érdeklődése e terület iránt, és kaptak-e támogatást céljaik megvalósításához. Az elemzés kitér a nemek közötti megkülönböztetésekre és egyenlőtlenségekre is.

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

Dömping árakkal, a hirdetési felületek leuralásával, tömegesen lehetetlenítheti el a hazai webáruházak működését a kínai e-kereskedő platform, a Temu. A csata még nem dőlt el, sürgős cselekvésre van szükség, különben megsínyli a hazai e-kereskedelmi piac jelentős része – figyelmeztet Szabó László a Growww Digital digitális marketing szakértője.

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

Az egészségügyi területen az adatok hiánya és költségessége korlátozza az MI fejlődését, különösen a bőrbetegségek esetén. A magyar MI fejlesztő csapat, az AIP Labs azonban létrehozott egy olyan fejlett, generatív MI-t, amely nemcsak tanul a meglévő forrásokból, hanem új adatokat is képes létrehozni, megkerülve a drága és nehezen beszerezhető címkézett adatok problémáját. Így szintetikus képeket tudnak alkotni olyan ritka bőrbetegségekről is, amelyekről jelenleg kevés információ áll rendelkezésre.

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

A szezonnyitó Forma-1-es futam házigazdája, a Bahrain International Circuit (BIC) ma kiadott sajtóközleményében jelentette be, hogy a magyar Festipay készpénzmentes fizetés és integrált rendezvénymenedzsment szolgáltató cég által működtetett BIC PAY bevezetésével készpénzmentes fizetési rendszerre állnak át. 

2024. február 21. 16:15

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50