Okostelefonokhoz az ESET Mobile Security a legkomplexebb védelmi rendszer

forrás Prim Online, 2012. szeptember 13. 19:49

Az idén díjnyertes technológiájának 25. születésnapját ünneplő ESET, a proaktív biztonságtechnológia terén vezető vállalat, az ESET Android alapú terméke, az ESET Mobile Security kiváló minősítést kapott a vírusirtókat tesztelő független AV-Comparatives legutóbbi mobil védelmi megoldásokat pellengérre állító tesztjében.

A mobilokra tervezett szoftver az összes fő kategóriában magas pontszámot ért el, és kiváló minősítést kapott például az alacsony akkumulátorhasználattal kapcsolatban is. Az ESET Android platformra tervezett termékét a rosszindulatú programok felderítése és a kéretlen reklámprogramok kimutatásának megoldása a legjobb termék kategóriájába emelte.

Az AV-Comparatives tanulmánya olyan fontos funkciók alapján elemez, mint a vírus- és kémprogramvédelem, a spam és a lopás elleni védelem, a SIM kártya azonosítás, valamint a telefonok távoli lezárásának és a rajta tárolt adatok törlésének lehetősége. A tesztelők ezek mellett az ESET Mobile Security problémamentes, egyszerű telepítését és a „többi termékhez képest a vírusvédelmi beállítások sokoldalúságát” emelték ki. Az egyik legfontosabb vélemény szerint „ez a termék azon kevesek egyike, melyen érzékeny adatok megszerzése a távoli törlés végrehajtása után, szinte lehetetlen, mivel az ESET Mobile Security felülírja a telefon teljes memóriáját. „Az ESET Mobile az összes modern biztonsági elemet tartalmazza, melyre egy mai okostelefonnak szüksége van” – foglalja össze az elemzést az AV-Comparatives.

„Az ESET Mobile Security elkötelezett fejlesztői csapata mindent megtesz azért, hogy a legfejlettebb megoldást nyújtsa úton lévő ügyfelei számára. Büszkék vagyunk arra, hogy egy olyan elismert tesztszervezet, mint az AV-Comparatives díjazta technológiánkat és tehetségünket” – mondta Miroslav Majtáz, az ESET Mobile Security termékmenedzsere. Az ESET az elkövetkező hetekben tervezi megjelentetni az üzleti ügyfeleknek szánt mobil biztonsági szoftverét, az Android operációs rendszeren működő ESET Endpoint Securityt.



 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15