Magyar Telekom: pályázati felhívás civil szervezetek számára

forrás Prim Online, 2012. szeptember 14. 13:13

A hello holnap! kuratórium a „Közösségek ereje” témakörében olyan szemléletformáló pályázatokat vár, amelyek megvalósítása során megmutatkozik, hogy egy közösség részeként az egyén mindig nagyobb teljesítményre képes, mint egyedül. A pályázat céljára a Magyar Telekom hello holnap! kuratóriuma összesen 8 millió forint értékű támogatási keretet bocsátott rendelkezésre. Az egy támogatásra adható minimum összeg 1 millió forint.

A pályázatokkal szembeni elvárás, hogy olyan kezdeményezést mutassanak be, mely egy település tagjainak aktív részvételével zajlik, önszerveződő módon jön létre, és célja, hogy megmutassa a közösség értékteremtő és megtartó erejét. Ebben a témában a Telekom olyan újító szellemű, alulról szerveződő, és gyakorlati példákat bemutató programokat vár, amelyek célzottan arra irányulnak, hogy „felrázzák” az egyéneket, és egyben arra serkenti őket, hogy észrevegyék a környezetükben meglévő értékeket, részt vegyenek azok megőrzésében, fejlesztésében, átadásában. A pályázatok elbírálásánál kiemelt szempontok: a közösségformálás – hosszú távú működőképesség, közösségépítő megmozdulások kezdeményezése, megvalósítása, életben tartása a valós és a digitális térben egyaránt, az önszerveződés, az aktív részvétel, hatékonyabb együttműködés, csapatszellem, a különbségek könnyebb elfogadása, a bizalom erősítése társadalmi tőke, az összefogásban rejlő erő, valamint a kis helyi közösségekben rejlő erő, azok értékteremtő ereje. 

Pályázatot nyújthatnak be az adott program megvalósításában közvetlenül érintett, Magyarországon bejegyzett és működő, kiemelten közhasznú és közhasznú társadalmi szervezetek - alapítványok, egyesületek. Nem pályázhatnak állami, kisebbségi, vallási, illetve politikai szervezetek. A Magyar Telekom transzparens működésének megfelelően a pályázaton nyertes szervezetek kötelesek beszámolót készíteni a program megvalósításáról, illetve tételes pénzügyi elszámolást benyújtani az adományozott összeg felhasználásáról.
 
A pályázat beérkezésének határideje: 2012. október 5. pályázat elbírálásának időpontja: 2012. október 22. 
 
A pályázatok elbírálásánál a Magyar Telekom, mint a hazai vezető infokommunikációs vállalat, kiemelten fontosnak tekinti az innováció megjelenését, valamint minden olyan kezdeményezést, amely a digitális felzárkózást segíti. Olyan programokat támogat, amelyek innovatív, hatékony módszerek és eszközök felhasználásával valósítják meg a kitűzött célt. A beérkezett pályázatok érékelése két szakaszban történik. A fenti bírálati szempontok alapján a hello holnap! kuratórium a pályázatokat előszűri és pontozza, majd a legmagasabb pontszámot elért pályázatokat előterjeszti a Fenntarthatósági Média Klub tagjaiból álló zsűri számára. A bírálat során a legmagasabb pontszámot elért pályázóknak esetlegesen személyes prezentáción kell bemutatniuk pályázati programjukat.  A hello holnap! kuratórium fenntartja magának a jogot, hogy eredménytelen pályázat esetén a támogatást a fenti témakörben nem osztja ki, újra meghirdeti, vagy más pályázati célokra ajánlja fel.
 
A részletes feltételeket tartalmazó pályázati felhívás és a letölthető adatlap elérhető a www.helloholnap.hu weboldalon. Az elbírálás eredményeit a szintén ezen a weboldalon hirdetik ki. A sikeres pályázókat elektronikus úton, írásban is értesíti a vállalat. 
Kulcsszavak: pályázat Magyar Telekom

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Díjazták az építőipar „rocksztárját”

Markovich Béla, a Mapei Kft. ügyvezető igazgatója vehette át az idei "Év Építőipari Személyisége" díjat. A szakember 30 éve képzi és inspirálja a szakembereket és az építőanyag kereskedőket, emellett támogatja a megrendelőket építési álmaik valóra váltásában. Legyen szó TikTok videóról, egy medence burkolásáról készülő oktatóanyagról, vagy ezer szakember motiválásáról egy konferencián, Markovich Béla mindenhol ott vagy és minden lehetőséget megragad, közvetlenül hozzájárulva az építőipar kultúrájának fejlődéséhez.

2024. március 29. 15:16

Térítésmentesen tanulhatnak nyelvet a tanárok

A hétköznapi élet során egyre több olyan impulzussal találkozunk, ami idegen nyelvhez kötött. Így vannak ezzel a pedagógusok is, akiknek a kezében páratlan lehetőség van: azok a tanárok ugyanis, akik még nem beszélnek angolul vagy németül, vagy esetleg magasabb szintre emelnék a nyelvtudásukat, esetleg csak gyakorolnák a kiejtésüket, bővítenék a  szókincsüket, térítésmentes nyelvtanulási lehetőséget tudhatnak magukénak. A KRÉTA Idegennyelvi Felkészítő Modulja (IFM) ugyanis térítésmentes lehetőséget biztosít minderre a pedagógusoknak is, akik közül már több ezren használják a felületet.

2024. március 29. 13:30

Idén is a „Bajnokok" között a Schneider Electric

Zsinórban az ötödik évben kapott „Champion", vagyis „Bajnok" minősítést a Schneider Electric a Canalys kutatócég „Titans Channel Leadership Matrix" elemzésében. A vállalat az értékesítési csatornái folyamatos fejlesztése iránti elkötelezettségével, valamint a bevezetett programokkal és a partnereit támogató eszközökkel érdemelte ki az elismerést.

2024. március 29. 10:48

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05