Canon EOS 6D: a világ legkisebb és legkönnyebb, teljes képmezős DSLR-gépe

forrás Prim Online, 2012. szeptember 17. 12:04

A Canon ma megjelentette a fényképezés komoly rajongóinak szánt legújabb EOS DSLR fényképezőgépét – az EOS 6D-t. Az EOS 60D-hez hasonló méretű és súlyú EOS 6D a világ legkisebb és legkönnyebb DSLR-gépe, amelyben teljes képmezős CMOS-érzékelő található, így utazáshoz, portré- és tájképfotósok számára egyaránt ideális. A modell új belépési pontot jelent a Canon teljes képmezős kínálatába, és tökéletes választás azok számára, akik jobban kézben akarják tartani a mélységélességet, vagy éppen az EOS rendszer nagylátószögű EF objektívjeinek bőséges választékával kívánják maximalizálni felvételeik hatásosságát.

Az EOS 6D egy nagyteljesítményű, teljes képmezős képfeldolgozó rendszert alkalmaz és alacsony megvilágításnál is kiváló teljesítményt nyújt – mindezt kompakt robusztus, könnyű kivitelben. Az EOS-modellek közül elsőként Wi-Fi- és GPS- kapcsolatot is kapott a készülék helyett fényképezőgép, így a fényképészek menet közben készíthetik el lenyűgöző képeiket, láthatják el helyadatokkal és továbbíthatják azokat vezeték nélküli kapcsolaton keresztül egy számítógépre, a felhőbe vagy okostelefonokra.


Nagyszerű képek minden körülmény között
Az EOS-innováció 25 évét hasznosító EOS 6D egy újonnan tervezett, 20,2 megapixeles, teljes képmezős CMOS-érzékelőt kapott, amelynek képeiből akár poszterméretű nyomatok is készíthetők, illetve bátran vághatóak a minőség feladása nélkül. A natív 100–25600 (50–102400-ra kiterjeszthető) ISO-tartomány szintén minden eddiginél egyszerűbbé teszi az éles, természetes képek készítését majdnem teljes sötétségben is.


Az új, 11 pontos AF-rendszer is az eddigi legjobb teljesítményt kínálja alacsony megvilágításnál az összes valaha készült Canon AF-rendszer közül. Az akár -3 Fé (a telihold fényének megfelelő) megvilágításban is működő fókuszálással a tárgyak a legnagyobb kihívásokat támasztó fényviszonyok közepette is fókuszban tarthatók – vagyis éjjel is szabadon készíthetők tájképek vagy portrék, és kapható el a kompozíció valódi atmoszférája, minimális zaj mellett.


Maximálisan kiélhető kreativitás

A teljes képmezős érzékelő alkalmazásával jobban kézben tartható a mélységélesség a portréknál: könnyebben kiemelhető a téma a látványos, elmosott háttérrel. Az EOS 6D-vel kiaknázható a nagylátószögű EF objektívek teljes potenciálja és egy hatalmas tájkép minden apró részlete rögzíthető a 8-tól 800 mm-ig terjedő gyújtótávolságú modellekkel. A nagyteljesítményű DIGIC 5+ képfeldolgozás egy sor automatikus módot és kreatív felvételi funkciót kínál a teljes kézi vezérlés mellett, hogy maximális rugalmasságot biztosítson a felhasználók legszélesebb köre számára.


Az EOS 6D speciális funkciók bőséges tárházával segíti a fényképészeket a kiemelkedő minőségű tájképek és portrék készítésében. HDR módban bonyolult megvilágítási helyzetekben is megragadhatók mind a csúcsfények, mind a sötétebb részek, a Többszörös expozíció funkcióval pedig akár 9 felvétel is készíthető egyetlen képre a fényképezőgépen belül, drámai hatást elérve a végső képen. A csendes mód visszafogottabb működést tesz lehetővé például portré- vagy esküvői fényképezéshez, az egytengelyes elektronikus horizont (vízszint) pedig a keresőben és az LCD-kijelzőn is megjeleníthető, garantálva, hogy a kép komponálásakor a horizont vízszintes legyen.


Megosztásra készült

Az EOS gépek közül elsőként beépített Wi-Fi kapcsolatot tartalmazó EOS 6D-vel a fotósok a felvétel elkészülte után azonnal megoszthatják képeiket. A képek továbbíthatók vezeték nélkül külső tárolóeszközökre, feltölthetők a Facebookra és a YouTube-ra, vagy éppen vezeték nélküli kapcsolaton keresztül ki is nyomtathatók egy Wi-Fi-s Canon-nyomtatón. A filmek és képek megtekinthetők a DLNA-ra felkészített HDTV-ken is – a nagy képernyőn kiváló minőségben megjelenítve. Egy vezeték nélkül csatlakozó okostelefon használható a fényképezőgép távvezérlésére is, a felvétel és a fókusz beállításainak módosítására, majd a kioldó távoli elsütésére és a felvett kép megtekintésére is.


Az EOS 6D beépített GPS-ével a képekhez hozzákapcsolhatók a földrajzi adatok még a felvétel közben. A GPS naplózási funkciót bekapcsolva az utazók pontosabb képet rögzíthetnek az útjukról és a mellékelt Map Utility szoftverrel meg is jeleníthetik azt.


Robusztus, intuitív kialakítás
Mindössze 144,5 x 110,5 x 71,2 mm-es méretű és 770 g súlyú EOS 6D az eddigi valaha készült legkompaktabb teljes képmezős DSLR. Por- és cseppvédett, magnéziumötvözet váza robusztus védelmet biztosít, a gombok elrendezése pedig természetesen kézreálló, ösztönösen kezelhető. A fényképészek megkapó részletességgel és természetes színekkel nézhetik meg felvételeiket a nagy, remek felbontású, 7,7 cm (3,0”) átmérőjű Clear View LCD-képernyőn, amely egy továbbfejlesztett tükrözésgátló bevonatot kapott, hogy ragyogó napsütésnél és extrém szögekből is jól látható legyen.


Az új BG-E13 akkumulátortartó markolat extra tápellátást biztosít a hosszabb fotózásokhoz, ugyanakkor megkönnyíti a felvételt mind függőleges, mind vízszintes irányban. Két LP-E6 akkumulátorral használva az akkumulátortartó markolattal megduplázható a készíthető felvételek száma, de a nagyobb kényelem és rugalmasság érdekében ceruza- (AA-) elemekkel is használható.


EOS 6D – A legfontosabb jellemzők

·    Teljes képmezős, 20,2 megapixeles érzékelő
·    Tartós, könnyűsúlyú kialakítás
·    Max. ISO 25600 (kiterjeszthető ISO 102400-nak megfelelő értékre)
·    –3 Fé-ig használható, 11 pontos AF
·    GPS3 a földrajzi adatok rögzítéséhez
·    Wi-Fi2 fájlátvitel és távvezérlés
·    Full-HD video

Prim.hu - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Eldőlt, hogy kik képviselik Magyarországot a Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpián

Két magyar csapat jutott tovább a Szíriában megrendezésre kerülő Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpiára (IIOT). A világverseny nemzeti előválogatójaként szolgáló Kódkupát március 10-én rendezte meg a Neumann Társaság az Algo Pro Club és a Budapesti Fazekas Mihály Gimnázium együttműködésével. A hiánypótló csapatverseny nagy hangsúlyt helyez a csapattagok közötti kooperációra, ami a vállalati munkakultúrára is felkészíti a fiatalokat.

2024. március 20. 16:03

MI festőrobot szórakoztatta a nézőket a Magyar Ifjúsági Robot Kupán

Az előző évek közkedvelt versenyszámaival, így többek közt a robotszínházzal, robotfocival és a menekítő robotok mérkőzésével zajlott le a 17. Magyar Ifjúsági Robot Kupa (MIRK) Nyíregyházán. A versenyt a Neumann Társaság megyei szervezete, a Nyíregyházi Egyetem és a Magyar Robot Kupa Alapítvány szervezésében, a Neumann Társaság kiemelt szakmai támogatásával bonyolították le.

2024. március 12. 19:17

Újabb Apple Premium Partner üzlettel erősít az iSTYLE a Westendben

Az iSTYLE, az Apple termékek vezető hazai viszonteladója, a mai napon megnyitotta második Apple Premium Partner üzletét a Westend City Centerben. A lépés fontos mérföldkő az iSTYLE életében, hiszen az új flagship store árukínálata, magasan képzett munkatársai és minőségi szolgáltatásai még közelebb hozzák az ikonikus Apple Store-ok vásárlási élményét a hazai közönséghez.

2024. március 8. 18:00

Google atombomba: kombinált Core, Spam és HCU algoritmus frissítés egyszerre

A Google a tegnapi napon bejelentette, hogy több intézkedést is bevezet, amelyek célja a keresési eredmények minőségének javítása.

2024. március 6. 14:39

Átadták a Marketing Diamond Awards győzteseinek járó díjakat

Február 7-én, a MARKETING TRENDFORUM keretén belül, az ETELE CINEMA-ban rendezett eseményen adták át a Marketing Diamond Awards 2023-as elismeréseit. Idén a Pentacom lett az „Az Év Ügynöksége”, míg a Billingo Technologies Zrt. érdemelte ki az „Az Év Vállalata” díjat. A 34 tagú, meghatározó hazai hirdetőkből és ügynökségi szakemberekből álló zsűri szavazatai alapján „Az Év Marketingnagykövete” címet a Kiszervezett Marketing kapta. 

2024. február 14. 12:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05