Hibrid táblagépet és érintőképernyős ultrabookokat mutatott be a HP

forrás Prim Online, 2012. szeptember 17. 19:11

Három, multitouch kijelzővel rendelkező notebookot, köztük egy egyedülálló formatervezésű, táblagépként is használható eszközt mutatott be a HP. Az eszközökkel az információk különböző élethelyzetekhez alkalmazkodva is egyszerűen feldolgozhatók.

A HP ENVY x2 egy erős és ultravékony hibrid notebook, mely két termékkategória előnyeit egyesíti. Az eszköz noteszgépként és táblagépként is használható: képernyője egy mozdulattal leválasztható a billentyűzetről és így táblagéppé alakul. Az ENVY x2 vásárlóinak így nem kell dönteni, hogy egy tartalom előállítására alkalmas, vagy inkább szórakozásra tervezett készüléket válasszanak – mindkettőt egyetlen eszközben kaphatják meg.

A HP SpectreXT TouchSmart Ultrabook™  és a HP ENVY TouchSmart Ultrabook ™ 4 eszközöket már intuitívan kezelhető, többujjas érintést érzékelő kijelzőkkel szerelték fel.

„A felhasználók igénylik a rugalmas használhatóságot: dokumentumokat is szeretnének készíteni, de egy nagyszerű film mellett is szeretnének ellazulni.” – mondta Louis Perrin, a  HP EMEA Személyi Számítógépek Fogyasztói Részlegének igazgatója. „ A HP ENVY x2-vel az ügyfelek mindezt megkapják, és az érintés élménye ezen a három új notebookon kihozza a maximumot a Windows 8-as operációs rendszerből.”

Ezek a notebookok az első olyan HP termékek, melyeken Windows 8 fut. További Windows 8-as notebookok, de asztali- és táblagépek érkezése is várható.



HP ENVY x2- mindig a megfelelő eszköz


A HP ENVY x2 megoldja a „notebook-omat vagy táblagépemet vigyem?” kérdést. Az ügyfelek megkapják a notebook erejét és a tablet nyújtotta szabadságot egyetlen stílusos és ultrakönnyű termékben.

Az eszköz elegáns alumínium borításban érkezik és új mágneses zsanérral rendelkezik, amellyel könnyedén illeszthető a táblagép a billentyűzethez. A HP ENVY x2 1,4 kg-ot nyom billentyűzettel együtt, de a táblagép-rész súlya mindössze 0,71kg.

A vásárlók közvetlenül az optimalizált Windows 8 érintő felületen dolgozhatnak a HP ENVY x2 élénk, 29 cm-es (11,6 hüvelykes) HD érintőkijelzőjének köszönhetően. Az ultraszéles betekintési szög és a 400-nit fényerősségű IPS panel kitűnő vizuális élményt nyújt épületen belül és szabadtéren egyaránt. Elöl egy HD webkamera, hátul pedig egy 8 megapixeles kamera található, melyekkel kiváló minőségű fényképeket és videókat készíthetünk.

A HD ENVY x2-t a tökéletes hangzás érdekében Beats Audio-val szerelték fel, mely a PC-ken elérhető leggazdagabb hangélményt kínálja. Az opcionális érintőceruzával kreatív feladatokra is használható az eszköz, illetve pontosabb írást, rajzolást, navigációt tesz lehetővé ez a kiegészítő.

A HP ENVY x2-vel könnyűvé válik a kapcsolattartás, képek, egyéb anyagok megosztása barátainkkal, szeretteinkkel. Az új HP Connected Photo alkalmazás zökkenőmentesen szinkronizálja fényképeinket akár több eszközön is, és emellett az alapvető szerkesztési feladatok is elvégezhetők vele. Segít képeink megosztásában is, ha közösségi oldalakat használunk. A HP ENVY x2-t SSD-vel szerelték fel, így működése megbízhatóbb és a betöltések is felgyorsulnak. A beépített NFC technológia lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy tartalmakat osszanak meg, beleértve fotókat, kontaktokat és linkeket, mindössze egyetlen érintéssel.



HP Spectre XT TouchSmart Ultrabook- a prémium érintés élménye


A Windows 8-cal a HP TouchSmart funkcionalitás nyújtotta élmény kilép az asztali gépek világából és megérkezik a notebookokra is.

A 39,6 cm-es (15,6 hüvelykes) multitouch Radiance Full HD kijelzővel és IPS technológiával rendelkező HP SpectreXT Touch Smart Ultrabook nagy teljesítményt nyújt, és lehetővé teszi, hogy a billentyűzeten és az egeren túl érintéssel is vezéreljük.

A notebook 17,9 milliméter vastag és 2, 16 kg-ot nyom. Ezt a prémium ultrabookot kiemeli a mezőnyből kifinomult fémborítása, illetve a megjelenítő oldalán teljes mértékben fedő üvegfelület. Üveg fedi a touchpad-et is, illetve a csuklótámaszt lágy felület borítja. Az ívelt hangszórók a Beats Audio-val együtt garantálják az optimális hangzást.

A HP SpectreXT TouchSmart Ultrabook a HP első olyan notebookja, melybe az Intel Thunderbolt technológiát is beépítették, hogy egyedülállóan gyorssá tegyék a zene-film-és adatmásolást külső eszközök használatakor. HP USB Boost technológiának köszönhetően a készülék tölti az USB portokra kapcsolt eszközöket akkor is, amikor az ultrabook kikapcsolt állapotban van.

Az Ultrabook kiváló teljesítményt nyújt a legújabb Intel® CoreTM   processzoroknak, az Intel Rapid Start-tal rendelkező mSATA SSD meghajtónak, az Intel Identity Protection, az Intel Anti-Theft, az Intel Smart Response, illetve Intel Connect technológiáknak, valamint  a gigabites Ethernet, USB 3.0 és HDMI portoknak köszönhetően.

A notebookot felszerelték olyan exkluzív HP újdonságokkal is, mint a HP CoolSense, ami észrevehetően hűvösebb működést eredményez, a HP Imagepad, amellyel több ujjal és gesztusokkal is vezérelhetjük a gépet, vagy mint a  HD TrueVision HD webkamera; illetve olyan alkalmazásokkal is, mint például a HP Connected Photo.

A HP SpectreXT TouchSmart Ultrabook biztonsági és szórakoztató alkalmazásokkal feltöltve érkezik. A vásárlókat exkluzív telefonos támogatás is segíti, ahol technikai segítséget vehetnek igénybe a HP Spectrével kapcsolatosan.

A szórakozásról az Adobe Photoshop® Elements 10, valamint az Adobe® Premiere Elements 10 teljes verziói gondoskodnak, melyek számos fénykép-és videószerkesztési lehetőséget biztosítanak.

A bizalmas adatok védelme, a kibertámadások kivédése érdekében a notebookon egy évig működik az Absolute Data Protect, két évig pedig a Norton Internet Security és az Intel Anti-Theft alkalmazás – ez utóbbi a távol adatvédelemben segít, lopás esetén.

Az Ultrabook többek között tartalmaz egy 90 napra szóló HP SmartFriend Setup Service szolgáltatást, amely gyorsított, személyre szóló segítséget kínál a vásárlóknak, hogy minél hamarabb összebarátkozzanak az új PC-jükkel.  A HP SmartFriend Complete Service pedig megválaszolja a felhasználók „hogyan csináljam?” kérdéseit, a WiFi beállításától kezdve, a vírusok eltávolításán és az új szoftverek használatán keresztül, a fájlok kezeléséig.

HP ENVY TouchSmart Ultrabook 4 - az érintés ereje


A szemet gyönyörködtető fémes dizájnnal rendelkező HP ENVY TouchSmart Ultrabook 4-be egy 35,5 cm-es (14 hüvelykes) többujjas érintést érzékelő HD megjelenítőt építettek. Ez a modell 23 mm vastag és 2,16 kg-ot nyom.

A megvilágított billentyűzet, a 8 órás üzemidő(12), és a Beats Audioval felszerelt mélynyomó teljes napok megbízhatóvá társává avatja ezt a notebookot.

A HP ENVY TouchSmart Ultrabook 4 a legújabb Intel processzorral nagy teljesítményt nyújt, SSD meghajtó-opciókkal rendelkezik. A gépben ugyanazok az Intel technológiák érhetők el melyeket a HP SpectreXT TouchSmart Ultrabook-on ismertünk meg. A HP exkluzív újdonságok, mint például a HP CoolSense, a HP Imagepad, a HP ProtectSmart, a HP TrueVision HD Webcam és a HP Connected Photo egyaránt megtalálhatóak a termékben.
 

Kulcsszavak: notebook Tablet PC HP

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05