Sony a Photokinán

forrás Prim Online, 2012. szeptember 18. 10:27

A világ legjelentősebb képalkotási kiállításán a Sony minden eddiginél nagyobb hangsúlyt helyez a fotózás élményére, és olyan termékpalettát mutat be, amely a vezető technológiai megoldások mellett professzionális és amatőr fotósok igényeit és kényelmét is maximálisan figyelembe veszi.

A szeptember 18–23. között megrendezésre kerülő kölni Photokina kiállítás kiváló alkalmat jelent a Sony számára, hogy a professzionális és a kreatív képalkotás iránti elköteleződését a szakértő és érdeklődő közönségnek bemutathassa. A vállalat a digitális fényképezőgépeinek, kameráinak és perifériás fényképezőgépeinek teljes termékpalettáját felvonultatja, köztük az új csúcsmodelljét, az α99-es féligáteresztő-tükrös fényképezőgépet, a 35 mm-es full-frame szenzorral rendelkező Cyber-shot RX1 fényképezőgépet, valamint a szintén full-frame szenzorral rendelkező NEX-VG900 E–bajonettes, cserélhető objektíves Full HD videokamerát.



SLT-A99 teljes képkockás féligáteresztő-tükrös fényképezőgép


A régóta várt új zászlóshajó lelke egy újonnan fejlesztett, 24,3 megapixeles Exmor CMOS szenzor, mely a BIONZ képfeldolgozó processzorral együttműködve biztosítja a magas szintű képalkotást álló- és mozgóképek esetében is. A szintén új fejlesztésű kettős autofókusz rendszer nagyon gyors és pontos élességállítást tesz lehetővé, mely még akkor is fenntartja a követő fókuszt, ha a tárgy elhagyja a 19 pontos AF keretet.
Mozgókép rögzítése esetén az α99 támogatja a teljes képkockás Full HD 50p/25p progresszív videofelvételt, ami átkapcsolható 60p/24p-re. A fényképezőgép mozgókép rögzítő képességeit tovább fokozták a Full-Time Continuous AF Movie móddal, amely lehetővé teszi, hogy felvétel közben a fókusz folyamatosan kövesse a mozgó tárgyakat,  valamint újdonság a megszakításmentes „dual media card” felvételi mód is.

Cyber-shot RX1 full-frame kompakt digitális fényképezőgép


A tenyérnyi méretű gép, amely jóval kisebb és könnyebb, mint más full-frame DSLR-ek, szintén megkapta a 24,3 megapixeles Exmor CMOS szenzort. A Carl Zeiss Sonnar T* 35mm F2 objektív pedig sokrétű fényképezőgéppé teszi az RX1-et, amely így alkalmas többek között portré- és utcai fotózásra is.

Handycam NEX-VG900E full-frame cserélhető objektíves videokamera

A kimagasló képminőségű Sony NEX-VG900E az első 35 mm-es érzékelős Handycam®, amellyel teljes egészében kihasználhatjuk a Sony és a Carl Zeiss objektívekben rejtő művészi lehetőségeket. A 24,3 effektív megapixeles NEX-VG900E Exmor CMOS érzékelője csaknem 40-szer nagyobb a kategóriabeli társainál.

NEX-6 cserélhető objektíves rendszerű fényképezőgép


A kis tükör nélküli hibrid gép lelke a nagyméretű Exmor™ APS HD CMOS szenzor, mely 16,1 megapixeles felbontást és Full HD videofelvételi képességeket kínál tükörreflexes képminőségben. A BIONZ processzorral társítva hibátlan, alacsony zajjal rendelkező képeket rögzít még gyengén megvilágított belső terekben is, ISO 25600 érték mellett. A Sony NEX-6 fényképezőgépbe bekerültek a nemrég bejelentett NEX-5R technikai újításai: a gyors hibrid autofókusz-rendszer, a vezeték nélküli képességek és annak lehetősége, hogy alkalmazások letöltésével szabjuk testre a gépet. Az integrált Wi-Fi lehetővé teszi a képek és a videók egyszerű küldését az ingyenes PlayMemories Mobile alkalmazást futtató mobiltelefonokra és tabletekre.

HDR-AS15 Action Cam

A mindössze 90 g súlyú ultra-kompakt, viselhető Full HD videókamera tökéletes választás biciklizéshez, búvárkodáshoz, ejtőernyőzéshez és hegymászáshoz. Carl Zeiss Tessar objektíve ultra-széles, 170 fokos rálátást biztosít a terepre. Az Exmor R CMOS szenzor éles, alacsony zajosságú képekre ad lehetőséget még gyenge fényviszonyok esetén is, míg a SteadyShot képstabilizáló rendszer tisztává és remegésmentessé teszi a felvételeket.  A beépített Wi-Fi az ingyenes PlayMemories Mobile alkalmazással könnyedén továbbítja felvételeinket táblagépekre vagy okostelefonra.

Professzionális NXCAM videókamerák

Az NXCAM videokamerák palettája bővült most az NEX-EA50EH-val, amely egy többcélú, mégis megfizethető árú eszköz. A 16.1 megapixeles Exmor APS HD CMOS szenzor biztosítja a kiváló képminőséget, cserélhető, E-bajonettes objektívek teljes skálájával kiegészülve. Méretben az általánosan használt Super 35 mm-es szenzorhoz hasonló APS-C szenzor állítja be a mélységélességet. A minden az egyben dizájn teszi lehetővé, hogy pillanatok alatt kézikamerából vállon hordozhatóvá alakítsuk az eszközt.  A videokamerához  a csomagban adják a képstabilizált  E PZ 18-200mm F3.5-6.3 OSS Power Zoom objektívet.


Az NXCAM felhozatalt bővíti a NEX-FS700EK és a NEX-FS100EK, melyek ideálisak reklámok, zenei promóanyagok, sportesemények és dokumentumfilmek rögzítéséhez. Mindkettőhöz 11x-es nagyítású E-bajonetts objektív tartozik. A NEX-FS700EK-ban az új  4K Exmor Super 35mm CMOS szenzor dolgozik, amellyel magas érzékenységű, alacsony zajosságú, minimálisan recés Full HD felvételek készíthetőek. Egy hamarosan érkező firmware frissítéssel lehetőség nyílik 4K RAW bit streamre 3G HD-SDI-n keresztül. Mindkét kamera képes Full HD lassított lejátszásra 240 és 60 fps-sel is.

A Sony és a World Photography Organisation látja vendégül a fotográfia professzorait


A Photokina kiállítás alatt 2012. szeptember 22–23-án kerül sor a World Photo Educators' Symposiumra. Az egyedülálló rendezvény elsőként hozza össze a fotográfia professzorait Európából és az Egyesült Államokból. A rendezvény hangsúlyozni kívánja Sony és a WPO elköteleződését az új tehetségek felismerése és gondozása iránt. A szimpóziumot Virginia Morrison díjnyertes oktató, a Society of Photographic Education igazgatója fogja vezetni.
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05