A vízimentők felhő-alapú IT használata nemzetközi elismerésben részesült

forrás Prim Online, 2012. szeptember 20. 09:34

Az EuroCloud Europe Awards 2012 előválogatásán a CE On-Demand egyik legkorábbi ügyfele, a Vízimetők Magyarországi Szakszolgálata, az első három legeredményesebb felhő felhasználó közé került Európában. A tényleges győzteseket október 8-án hirdetik ki Luxemburgban, az EuroCloud Kongresszuson.

A Vízimetők Magyarországi Szakszolgálata 2010 óta használja a CE On-Demand felhő-alapú levelezési, kollaborációs és kommunikációs szolgáltatásait. A felhő technológia által nyújtott hatékonyságnövelés miatt a magyarországi EuroCloud Awards-on idén májusban elnyerték a legeredményesebb felhő felhasználónak (“Best Cloud User”) járó díjat. Ugyanezen a rendezvényen a CE On-Demand saját fejlesztésű felhő platformja, a Cloud Services Manager™ a legerősebb nemzetközi hatást kiváltó felhőszolgáltatás (“Strongest International Impact”) kategóriában nyert díjat, míg a Telenor Magyarország, a CE On-Demand távközlési partnerszolgáltatója első helyezést ért el a legjobb felhő esettanulmány kategóriában (“Best Business Case – Commercial Sector”).

A Vízimetők Magyarországi Szakszolgálata az egyetlen a magyarországi nyertesek közül, amelyik bekerült az EuroCloud Europe Awards 2012 döntőjébe, ahol az országok legjobbjai versenyeznek egymás ellen. Öt kategóriában osztanak majd díjakat. A nemzetközi zsűri tizenkét európai nemzet független felhő szakértőiből áll. Magyarországot Klotz Tamás, a Magyar Posta műszaki igazgatója képviseli.

A díjkiosztó gálára az október 8-9-én megrendezésre kerülő EuroCloud Europe Kongresszuson kerül sor, ahol véleményvezérek, felhő szakértők és kormányzati szakemberek vitatják majd meg a rettentő gyorsan fejlődő cloud computing iparág európai és globális hatásait. Kovács Viktor, a CE On-Demand alapítója és kereskedelmi igazgatója is részt vesz majd az EuroCloud Kongresszuson. A CE On-Demand távközlési cégeknek és rendszerintegrátoroknak nyújtott felhőbróker szolgáltatásairól és tapasztalatairól fog beszámolni.

Bagyó Sándor, a Vízimetők Magyarországi Szakszolgálatának elnöke a kiválasztással kapcsolatban elmondta: “Megtiszteltetés számunkra, hogy az EuroCloud elismeri innovatív IT rendszerünket, amivel hatékonyabbá tudjuk tenni életmentő és sürgősségi ellátásunkat Magyarországon. Mi olyan 24 órás, kritikus és átlátható szolgáltatást nyújtunk, ahol nem lehet hibázni. Amióta felhő-alapú IT szolgáltatásokat használunk sokkal hatékonyabban tudunk működni, aminek kézzelfogható hatása van sürgősségi ellátásunkra is, ezért még több életet tudunk menteni a magyar vizeken. Szeretném megköszönni a CE On-Demandnak azt az innovativitást, megbízhatóságot és támogatást, amellyel lehetővé tették számunkra ezt az óriási technológiai és üzletmeneti váltást. Az EuroCloud nevezésnek köszönhetően európai és iparági kontextusban is elismerést nyerhetünk. Bízom abban, hogy sikerünk példaértékű lehet, és Európában egyre többen fogják használni a felhőszolgáltatásokat.”

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

A márkák megítélése szenvedhet kárt a visszaeső életszínvonal miatt

Az összes vizsgált szempont szerint romlott a fogyasztói elégedettség az elmúlt egy évben a KPMG Customer Experience Excellence globális kutatása szerint. A jelenség mögött első sorban a globális megélhetési válság áll. Ugyanakkor a pandémia idején a márkák részéről tapasztalt odaadó hozzáálláshoz képest a mostani krízisjelenségek kezelésében nem érzik a fogyasztók a cégek részéről a partneri hozzáállást. Míg például a covid okozta fogyasztói nehézségeket közös összefogással lehetett megfelelően kezelni, a mesterséges intelligencia kérdésében akár a front ellentétes oldalára is rendeződhetnek a szolgáltatók és a fogyasztók – hívja fel a figyelmet jelentésében a KPMG.

2024. március 27. 13:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05