Adobe Edge Tools & Services szoftvercsalád webfejlesztőknek

forrás Prim Online, 2012. szeptember 25. 10:44

Az Adobe Systems Create the Web eseményén bejelentett egy innovatív eszköz- és szolgáltatáskészletet, amelynek segítségével a tervezők és fejlesztők egyszerűbben hozhatnak létre megragadó webhelyeket, digitális tartalmakat és mobilalkalmazásokat a legújabb webes technológiák, többek között a HTML5, a CSS3 és a JavaScript használatával.

Az Adobe bemutatta az Edge Tools & Services szoftvercsaládot, és bejelentette az Adobe Edge Animate 1.0, az Adobe Edge Inspect 1.0 (korábban „Shadow” kódnéven vált ismertté), az Adobe PhoneGap Build 1.0 és az Adobe Edge Web Fonts azonnali elérhetőségét, valamint az Adobe Edge Code előzetesét. Az Adobe emellett bepillantást engedett az Adobe Edge Reflow alkalmazásba, előrebocsátva az év végére várható előzetes kiadást. 



Az Adobe továbbá bejelentette, hogy az Edge Animate első kiadását, amelynek normál ára 499 dollár, ingyenesen elérhetővé teszi, ezzel ösztönözve a webtervezőket, hogy a modern internet interaktív képességeit kihasználva alkossanak. Az Edge Animate már eddig is nagy népszerűségre tett szert, hiszen több mint félmillió letöltött előzetessel büszkélkedhet. Az Edge Animate és az Edge Tools & Services szoftvercsalád többi tagja mától elérhető ingyenes Adobe Creative Cloud tagsággal. Az ingyenesen és előfizetéssel is elérhető Adobe Creative Cloud a kreatív alkotások elkészítésének, megosztásának és eljuttatásának központi eleme.  Az előfizetéssel rendelkező tagok letölthetik és telepíthetik a Creative Suite® 6 összes asztali alkalmazását, valamint egyéb alkalmazásokat, például az Adobe Photoshop Lightroom és az Adobe Muse szoftvert. A tagság emellett online szolgáltatásokat is kínál a fájlok tárolásához, megosztásához, az azokon való együttműködéshez, valamint azok közzétételéhez az interneten és mobileszközökön. A Creative Cloud szolgáltatással kapcsolatos további információkért látogasson el a www.adobe.com/go/creativecloud webhelyre.

A nyitóbeszéd során az Adobe a webes platformhoz tett számos közelmúltbeli hozzájárulását is áttekintette, amelyek a szabványokkal és a nyílt forráskódú szoftvereket fejlesztő közösségekkel összhangban jöttek létre. Ezek a hozzájárulások segítik az internetes felületek fejlődését azáltal, hogy egy kifejezőbb platformmá teszik azokat a kulcsfontosságú területeken, például a következőkön:


·    Elrendezés: A CSS Regions és CSS Exclusions segítségével a webes tervezők és fejlesztők alacsony válaszidejű, magazinszerű elrendezéseket hozhatnak létre az interneten.
·    Alapvető grafika: A tervezett CSS Transforms specifikáció megkönnyíti majd az alkotók számára, hogy könnyebben alkalmazzanak egységes geometriai transzformációkat HTML és SVG tartalmakra. A tervezett CSS Compositing and Blending specifikáció lehetőséget nyújt a webtervezőknek, hogy a Photoshop alkalmazásból már ismert keverési módokat használják.
·    Filmes vizuális effektusok: A CSS Custom Filters, amely már elérhető a Chrome Canary böngészőben, kifinomult vizuális effektusok alkalmazását teszi lehetővé a gazdagabb, lebilincselőbb webes élmény létrehozása érdekében. Az Adobe bejelentette a webes tervezők és fejlesztők számára készült új kísérleti CSS FilterLab eszközt, amellyel egyéni szűrőiket hozhatnak létre, és amely mától elérhető a http://html.adobe.com/webstandards/csscustomfilters/cssfilterlab/ webhelyen.
·    Tipográfia: Az Adobe nyílt forráskódúvá tette az Edge Code és az Edge Reflow által használt Source Sans Pro és Source Code Pro betűtípusokat.


Az Adobe Edge a modern web eszközeinek és szolgáltatásainak új korszakát jelzi


A programozást is végző webtervezőknek és a tervezést értékelő webfejlesztőknek készült Adobe Edge az Adobe fő márkájává vált azon eszközök és szolgáltatások között, amelyek képesek HTML, CSS és JavaScript kódokat használó lenyűgöző, mobileszközökre szánt tartalmak és alkalmazások létrehozására, és azok terjesztésére a modern böngészőkben és mobileszközökön. Az Adobe Edge márka intuitív, feladatközpontú eszközöket és szolgáltatásokat tartalmaz, amelyek különállóan, együtt és más eszközökkel is jól működnek. Ezek azon szakemberek számára készültek, akik lebilincselő vizuális tartalmakat kívánnak létrehozni olyan termelékeny eszközökkel, amelyek közvetlen hozzáférést biztosítanak a mögöttes webes technológiákhoz, és számos különféle keretrendszert támogatnak. Az Edge Tools & Services kiegészíti a piacvezető teljes körű webhelykészítési eszköznek számító Adobe Dreamweaver® CS6 szoftvert, amelynek a mai naptól az előfizetés keretében frissített verziója már támogatást biztosít az Edge Animate, az új HTML5 címkék és az egyéb új szolgáltatások számára.


Az Edge Tools & Services szoftvercsalád tagjai:


·    Edge Animate – Mozgás- és interakció-tervezési eszköz, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy animált tartalmakat jelenítsenek meg a weben HTML, JavaScript és CSS használatával.
·    Edge Inspect – Vizsgálati és előnézeti eszköz, amely segítségével a végfelhasználói felületek webfejlesztői és tervezői hatékonyan tekinthetik meg HTML tartalmak előnézetét és végezhetnek hibakeresést mobileszközökön.
·    Edge Code – A Brackets nyílt forráskódú projektre épülő kódszerkesztő, amely a HTML, CSS és JavaScript kódokat használó webtervezők és fejlesztők számára készült.
·    Edge Reflow – Alacsony válaszidejű webtervezési eszköz, amely segíti a felhasználókat, hogy a HTML tartalmak szabványos formázására szolgáló CSS kóddal hozzanak létre elrendezéseket és vizuális terveket. Ennek előzetes kiadása az év végére várható.
·    Edge Web Fonts – Ingyenes webes betűtípus-szolgáltatás, amely a nyílt forráskódú betűkészletek egy növekvő méretű, webhelyeken és alkalmazásokban használható könyvtárát biztosítja.
·    Typekit® – A szolgáltatás hozzáférést biztosít tervezők és fejlesztők számára egy üzemeltetett, kiváló minőségű betűtípusokat tartalmazó tárhoz a webhelyeiken való használatra.
·    PhoneGap™ Build – HTML, CSS és JavaScript kóddal készített mobilalkalmazások népszerű mobilplatformokra történő csomagolását végző szolgáltatás.


Árak és elérhetőség


Az Adobe Edge Tools & Services már elérhető az ingyenes és előfizetéses Adobe Creative Cloud tagság részeként. A bevezető időszakot követően az Edge Animate várhatóan 499 amerikai dolláros áron lesz kapható állandó licenccel, havonta 14,99 amerikai dollárért önálló előfizetéssel, illetve az előfizetéses Creative Cloud tagság részét képezi majd. Az Edge Inspect és a PhoneGap Build szoftverhez további kapacitás önálló előfizetéssel, szoftverenként és havonta 9,99 amerikai dolláros áron érhető el, illetve az előfizetéses Creative Cloud tagság részét képezi. A Typekit előfizetések, amelyek több webhelyet, betűtípust és oldalmegtekintést tartalmaznak, évi 24,99–99 amerikai dolláros áron érhetők el. Ezek közül az évi 49,99 amerikai dolláros Portfolio Plan előfizetés a Creative Cloud tagsági díj részét képezi.


Az előfizetéses Creative Cloud tagság díja egyéni előfizetőknek havonta 49,99 amerikai dollár éves tagság esetén, míg a havonta megújított tagság díja 74,99 amerikai dollár. A Creative Suite csomag vagy bármely egyedülálló termék CS3 vagy újabb kiadásával rendelkező ügyfelek most mindössze havi 29,99 amerikai dollárért vásárolhatják meg az első éves tagságot. Elérhető oktatású célú kedvezményes változat is. További információk: www.adobe.com/go/creativecloud.
 

Kulcsszavak: Adobe webfejlesztés

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05