Megújult a magyar fejlesztésű ORF spamszűrő

forrás Prim Online, 2012. szeptember 27. 11:10

A fejlesztő Vamsoft a napokban jelentette be, hogy elkészült és megvásárolhatóvá tette díjnyertes - elsősorban a Microsoft Exchange és IIS kiszolgálói alá tervezett, de más levelezőszerverekkel is együttműködni képes - szerveroldali spamszűrő megoldásának legfrissebb, teljesen megújult kiadását. A "Fusion" nevet is felvett ORF 5 elődeihez képest teljesen megújult felülettel és számos funkcionális bővítéssel érkezik, az évek során már több alkalommal bizonyított levélszemét-szűrési hatékonysága azonban mit sem csökkent.

A már több szakmai díjat is elnyert szoftver most megjelent frissítése a megújult felület mellett a rendszer menedzselésére fókuszál. Többszerveres környezetekben is könnyedén használható az új megoldásoknak köszönhetően, melyek közvetlenül teszik konfigurálhatóvá a beállításokat a munkaállomásokról, köztes közvetítő réteg (RDP, VNC) beiktatása nélkül is. Szintén a sokgépes rendszergazdák munkáját segíti az új konfigurációs szinkronizáció is, ami bizonyos közös beállítások automatikus propagációját biztosítja az ORF-telepítések között.



Ugyanakkor a spamszűrőt csak egyetlen gépen üzemeltető felhasználók is a korábbiaknál sokkal könnyebben tudják majd kezelni a programot a megújult felhasználói felületnek köszönhetően, ami nem csak kellemesebb látványt nyújt, de több funkciót is elérhetővé tesz az elődöknél. Így például a korábbiaknál részletesebb statisztikák kérhetők le a szűrt és megtartott levelekről, a helyes konfigurációt pedig egy könnyen kezelhető, részletes és szemléletes magyarázatokat biztosító varázsló segíti.

Az egyébként szintén új, felhasználó-alapú licencelési konstrukcióban elérhető ORF 5-ről további információk a gyártó honlapján olvashatók, ahol egy 42-napos próbaváltozat letöltésére és természetesen a szoftver megvásárlására is lehetőség nyílik.



A világ 112 országában, több mint 11.000 vállalatnál használt ORF havonta 1.5 milliárdnál is több kéretlen levelet szűr ki, jelentős mennyiségű bosszúságot, költséget és időt megspórolva az őt alkalmazó szervezeteknek és dolgozóiknak.

Kulcsszavak: security spam Vamsoft

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50