D-Link router sebességmániásoknak

forrás Prim Online, 2012. szeptember 28. 15:08

Október 1-jétől a magyar piacra is megérkezik a D-Link legújabb zászlóshajója, a 802.11ac vezeték nélküli szabvánnyal akár 1300Mbps sebességet kínáló Cloud Gigabit Router AC1750 (DIR-865L). Ezzel a routerrel újra a csúcskategóriát igénylő sebesség- és sávszélesség-mániás gamerek és otthoni médiacentereket építők felé fordul a hálózati technológiák terén folyamatos fejlesztéseiről ismert D-Link. Az új router mellett piacra kerül a D-Link 802.11ac USB adaptere is, így a klienseszközök azonnal a legmagasabb teljesítményt élvezhetik laptop- vagy Wi-Fi kártyacsere nélkül is.

A 802.11ac technológia
Az új 802.11ac szabvány az 5GHz-es frekvenciatartományt használja ki a ma elterjedt Wireless N routereknél hatszor nagyobb sebesség elérésére. Ez azonban még csak 1300 Mbps sebességet jelentene az 5GHz frekvencián, erre jön még a kétsávos technológiának köszönhetően további 450 Mbps a 2.4GHz frekvenciasávon.



D-Link Cloud
Ami pedig egyedivé teszi a D-Link AC1750 routerét a piacon az a júniusban bemutatott, iPhone, iPad és Android eszközökre optimalizált Cloud szolgáltatáscsomag. A mydlink Cloud szolgáltatásokkal távolról is ellenőrizhető, éppen ki és milyen oldalakat látogat, kik próbálnak csatlakozni a hálózathoz, sőt, ez utóbbiról akár e-mail riasztást is kérhetünk okostelefonunkra. Ezen felül az iOS és Android eszközökre ingyenesen letölthető D-Link SharePort Mobile alkalmazással mobil eszközeinkről is elérhetők az otthon USB meghajtón vagy hálózati tárolón (NAS) megtalálható zenék, videók, fotók, dokumentumok.

Mivel nemcsak a router, hanem a hozzá tartozó adapter is a boltok polcaira kerül októberben, a vásárlók azonnal kihasználhatják az új szabvány kínálta kivételes sebességet és stabilitást. Természetesen mind a router, mind az adapter lefelé kompatibilis a korábbi Wi-Fi szabványokkal.



Miért kell Gigabit Wi-Fi-n?
"A sebesség iránti igény valamint a HD tartalmak robbanásszerű növekedése együtt jelentkezett a mobileszközök és más kiszolgálandó Wi-Fi eszközök megjelenésével a háztartásokban. Ezek együtt hirtelen óriásira növelték az egyszerű, gyors és zökkenőmentes vezeték nélküli kapcsolat iránti étvágyat. Az új AC1750 szabvány a D-Link Cloud szolgáltatásaival képes egyszerre biztosítani a médiatartalmakhoz szükséges teljesítményt és az elvárt rugalmasságot. A DIR-865L tökéletes megoldás mindazoknak, akik HD vagy 3D multimédiát szeretnének egyidejűleg egyszerre akár több irányba streamelni. Ez a jövő Digitális Otthonának routere.” – foglalta össze Ebinger Norbert, a D-Link hazai vezetője az új termékcsalád kifejlesztésének és piacra dobásának okait.

A beamforming technológiának köszönhetően az új 802.11ac szabványos eszközök nemcsak gyorsabbak, hanem lefedettségük is jelentősen nagyobb, a wifi jel útjában álló akadályok kevésbé rontják annak erősségét.

Természetesen az új routerbe belekerült minden ma már elvárt funkció, így az IPv6 támogatás, a DLNA képesség vagy a D-Link Cloud kamerák beállításához hasznos Zero Configuration támogatása.

D-Link Wireless AC1750 Cloud Gigabit Router (DIR-865L)



Csatlakoztatás:
802.11 a/b/g/n/ac Wireless LAN
Gigabit WAN és LAN portok
USB 2.0 port SharePort Plus alkalmazással külső USB tárolók és nyomtatók megosztásához
6 antenna beamforming technológiával az optimális lefedettséghez
mydlink™ Cloud szolgáltatások:
Látogatott weboldalak és behatolási kísérletek megjelenítése
Távoli felügyelet és hálózat menedzsment akár okostelefonról is
Alkalmazások:
mydlink™ Lite app – a hálózat távoli eléréséhez, menedzseléséhez és felügyeletéhez
SharePort™ Mobile app – médiafájlok és dokumentumok streameléséhez és megosztásához
QRS Mobile app – a vezeték nélküli hálózat mobiltelefonról vagy tabletről történő beállításához
Biztonság:
WPA & WPA2 vezeték nélküli titkosítás
Wi-Fi Protected Setup (WPS) – nyomógobos titkosítás

D-Link Wireless AC1750 Adapter (DWA-182)

OS támogatás
Windows 7, Vista vagy XP SP3

Szabványok 
IEEE 802.11ac (Draft), IEEE 802.11n, IEEE 802.11g, IEEE 802.11a

Biztonság
• Wi-Fi Protected Access (WPA™ & WPA2™)
• 64/128-bit WEP
• Wi-Fi Protected Setup – PIN & PBC

Ár és elérhetőség
A Wireless AC1750 Router (DIR-865L) október 1-jétől már kapható Magyarországon is, ajánlott végfelhasználói ára 53 000 Ft, míg a Wireless AC1750 adapter (DWA-182) október végén érkezik 18 900 Ft-os áron.
 

Kulcsszavak: D-Link router

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05