Kaspersky Internet Security 2013: továbbfejlesztett védelem a biztonságos fizetésért

forrás Prim Online, 2012. október 4. 09:54

A Kaspersky Lab bejelentette a vállalat vezető biztonsági termékeinek legújabb verzióit, a Kaspersky Internet Security 2013 Premium Security Suite és Kaspersky Anti-Virus 2013 Essential Protection Solution megoldásokat. Az új verziók kifinomult, egyszerű kezelőfelülettel és a legújabb technológiákkal rendelkeznek, hogy maximális védelmet nyújtsanak a különböző típusú fenyegetések ellen.

A Kaspersky Lab különös figyelmet fordított a potenciálisan sebezhető alkalmazásokra, egyedülálló Automatic Exploit Prevention technológiájának köszönhetően segít felismerni és megakadályozni a biztonsági réseket célzó programokat. Ezenfelül a Kaspersky Internet Security felhasználói a Safe Money technológiával teljeskörű védelmet élvezhetnek online vásárlások és banki tranzakcióik során. Mindkét technológia kompatibilis a Windows 8 operációs rendszerrel, hatékony védelmet biztosítva az alkalmazásoknak és felhasználói adatoknak, használjuk akár a klasszikus, akár az új érintőképernyő-barát felhasználói felületet.

A Safe Money technológia számos védelmi technológiával rendelkezik az online fizetések és tranzakciók kezelésére, mint például online vásárlás, elektronikus fizetési rendszer, például PayPal használata, vagy a bankszámla hozzáférése esetén a számítógépen keresztül. A Safe Money kizárólag a Kaspersky Internet Security 2013 beépített funkciójaként érhető el, védelmét az alábbi tulajdonságokon keresztül biztosítja:

·    Automatikusan átvált “Safe Browser”, vagyis biztonságos böngésző módra, amikor a felhasználó online bankolással kapcsolatos weboldalakat látogat meg. Ezzel elszigeteli a fizetési műveletet a többi online tevékenységtől, így biztosítva, hogy a tranzakció nem áll megfigyelés alatt
·    Automatikusan bekapcsol, ha a felhasználó a leggyakoribb tranzakciókkal foglalkozó weboldalakra kattint, de lehetőség van a lista bővítésére bankokkal és más webáruházakkal
·    Ellenőrzi a weboldal hitelességét online fizetéskor, hogy kiszűrje a hamis és csaló weboldalakat
·    Értékeli a számítógép biztonsági állapotát, és figyelmeztet a halasztást nem tűrő veszélyekre, amelyekkel az online fizetés előtt foglalkozni kell
·    A Virtual Keyboard, vagyis a virtuális billentyűzet biztosítja a jelszó vagy hitelkártyaszám biztonságos bevitelét

A Virtual Keyboard, melynek célja, hogy védje az érzékeny adatokat a billentyűleütés-figyelő programoktól Safe Money módban, kiegészült a Secure Keyboard technológiával, amely egy speciális billentyűzet meghajtót használ, hogy megakadályozza a kártevőket a billentyűleütések naplózásában. Az adathalász weboldalak elleni védelemért mindkét termék rendelkezik az új adathalászat elleni modullal, amely automatikus frissítést és továbbfejlesztett heurisztikus felismerést biztosít a weboldalak ellen, amelyek jelszavakat vagy más értékes információt próbálnak megszerezni.


Az Automatic Exploit Prevention technológiát a legkifinomultabb fenyegetések ellen tervezték, amelyek a népszerű szoftverek sebezhetőségét és biztonsági réseit használják ki. Ezek a sebezhetőségek régóta a kiberbűnözés egyik fő fegyverévé váltak az online “drive-by downloads” támadások végrehajtásakor, vagyis amikor a felhasználó egy adott weboldal meglátogatásakor fertőződik meg. Emellett az Automatic Exploit Prevention véd a nulladik napi sebezhetőségek ellen is, amelyek népszerű szoftverek ismeretlen biztonsági réseit használják ki, hogy megfertőzzék a rendszert. A Kaspersky Lab IT biztonságban szerzett tapasztalata alapján az Automatic Exploit Prevention technológia képes felismerni az exploit jogosulatlan aktivitását anélkül, hogy blokkolnák a potenciálisan sebezhető program normális működését, mint például a webböngésző, dokumentumnéző, stb.


A Kaspersky Internet Security 2013 egy új anti-spam motorral is rendelkezik, amely a legmegbízhatóbb felismerést biztosítja az emailben érkező kéretlen levelek ellen.

Teljes kompatibilitás a Windows 8-cal


A Kaspersky Internet Security 2013 és a Kaspersky Anti-Virus 2013 teljes mértékben kompatibilis a Microsoft új Windows 8 operációs rendszerével. A Kaspersky Lab teljeskörű biztonságot nyújt a Windows 8 felhasználók számára, az alkalmazások fokozott védelmével, új érintőképernyő-barát felülettel és az operációs rendszer összes új biztonsági funkciójának támogatásával. Az új Kaspersky Now funkció segítségével a Windows 8 felhasználók gyors áttekintést kaphatnak számítógépük biztonsági állapotáról, és lehetővé teszi a Kaspersky Anti-Virus és Kaspersky Internet Security funkcióinak elindítását közvetlenül az új felhasználói felületről. Ez az alkalmazás ingyenesen elérhető a Windows Store-on keresztül. A Windows 8 kompatibilitásáról bővebb információt talál az alábbi linken: http://bit.ly/PTAaIx

A termék megvásárolható online és a kiskereskedelmi áruházakon keresztül. Az ár nem változott a termék előző verziójához képest. A Kaspersky Internet Security 2013 ajánlott fogyasztói ára 13245 Ft, amely egy éven át biztosít védelmet egy számítógépre. A Kaspersky Anti-Virus 2013 ajánlott fogyasztói ára 8826 Ft, amely teljeskörű védelmet biztosít egy számítógépre egy éven keresztül.
További információért kérjük, látogasson el a www.kaspersky.co.hu weboldalra.
 

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50