Személyre szabott vásárlói ajánlatokat ad az SAP új megoldása

forrás Prim Online, 2012. október 12. 20:08

Piacra dobta új megoldását az SAP, mellyel valós idejű, egyénre szabott vásárlói ajánlatok készíthetőek. A tesztek során 15%-al nőtt az átlagos fogyasztói kosár.

A technológia középpontjában az SAP Precison Retailing áll, mely kapcsolatot teremt a felhasználónál lévő okostelefon, az üzletek aznapi termékkínálata, ajánlatai, rendszerei, valamint az ügyfélprofil között, így az személyre szabott ajánlatokat tud generálni a vásárlóknak.

A fogyasztó szemszögéből így nézhet ki egy bevásárlás, ahol működik a rendszer:

-    a vásárló belép a boltba, és a korábban letöltött okostelefon alkalmazás üdvözli őt, valamint megmutatja az előzőleg összeállított, megvenni kívánt árukat (ez lehet a korábbi bevásárlólista, annak módosítása, vagy teljesen új termékek, melyeket az okostelefon által beszkennelt termékkódok alapján azonosít a rendszer);
-    az egyéni fogyasztói szokásokkal összhangban álló akciós árucikkeket ajánl a megoldás a felhasználó figyelmébe, és akár a listán lévők helyett is javasol hasonlót;
-    az app segítségével megnézheti más, korábban ott vásárlók véleményét a termékekkel kapcsolatban,
-    a technológia lehetőséget ad arra, ha egy-egy termék nem elérhető a bevásárló listáról, és az ügyfél közelít az adott területhez, helyettesítő árut kínáljon, a hozzá kapcsolódó promóciókkal;
-    a vásárló kiválasztja az árukat, mely számára kedvezőbbek, vagy olcsóbbak, de például megnézi az újonnan érkezett etikus kereskedelemből származó portékákat, mely csoportot az ügyfélprofil alapján ajánl a rendszer;
-    ahogy a vásárló kilép az üzletből, az új ügyféladatok elmentődnek, és felhasználhatóvá válnak a következő tranzakciónál, legyen az online, telefonon keresztüli, vagy a megszokott személyes bevásárlásnál.

Az SAP szerint nemcsak a kereskedelemben, hanem több más iparágban, például a tömegközlekedésben, bankszektorban is használható az egyedi ajánlatokat adó intelligens rendszere. A francia Groupe Casino élelmiszerbolt mellett a szoftvercég ügyfeleként nevezett meg egy kanadai tömegközlekedési vállalatot is, ahol használják a megoldást. Az SAP e szoftvercsomagja a nagy tömegű adatok villámgyors kezelésére kifejlesztett memórialapú platformján, a HANA-n fut.

A technológiáról készült videó megtekinthető itt: http://bit.ly/QTwUf7





 

Kulcsszavak: mobilalkalmazás SAP

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A MITTE az ügynökségi partnere a világ első tokenizált naperőmű projektjének

A MITTE felel a globális zöld energia vállalat, a Sunmoney Solar Group almárkájának branding és social feladataiért, illetve a Sunmoney 360 app design feladataiért.

2024. április 19. 16:59

Új szintet léphet az MI-forradalom az adatközpontokban

Együttműködési megállapodást kötött a Schneider Electric és az NVIDIA, a két cég összefogásának köszönhetően megnyílik az út a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásokat még jobban támogató, ugyanakkor energiahatékonyan működő adatközpontok kialakítása előtt. A megállapodás részeként a Schneider Electric leányvállalata, az AVEVA digitális iker platformját összekapcsolják az NVIDIA Omniverse megoldásával, egységes környezetet biztosítva a virtuális szimulációhoz és az együttműködéshez.

2024. április 19. 13:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09