Ázsia legnagyobb Apple Store-ja nyílik Pekingben

MTI Sajtóadatbank, 2012. október 19. 08:02

Ázsia legnagyobb Apple áruházának megnyitására készül az amerikai órásvállalat Pekingben - jelentették be a kínai fővárosban újságíróknak, akik előtt egy órára már kitárta kapuit Kína hatodik hivatalos Apple nagyáruháza.

A négyszintes üzletnek a legismertebb bevásárló utcában a Vangfucsingon (Wangfujing) választottak helyet, s háromszáz alkalmazott fog benne dolgozni.

A médiacsoport kalauza John Browett értékesítésért felelős alelnök volt, aki azt mondta: arra készülnek, hogy minden városban minden kínai fogyasztót kielégítsenek. "Mindez egy kis időbe telik" - tette hozzá. Annyit még elárult, hogy hamarosan a dél-kínai Sencsen (Shenzhen) városa is kap egy áruházat. Az október 20-ra tervezett hivatalos megnyitó egybeesik az iPhone 5-ös kínai bevezetésével.
Az Apple-nek világszerte 390 nagyáruháza van, s a legújabb Pekingben a harmadik, Kínában pedig a hatodik. A világ legnépesebb országában félmilliárd felett van az internetezők száma, a felhasználók már túlnyomórészt okostelefonokon kapcsolódnak a világhálóra. Hivatalos adatok szerint június végén 388 millió kínai használta rendszeresen böngészésre a mobiltelefonját.

Tavaly az Apple éves szinten megduplázta eladásait Kínában. Az eladások értéke elérte a 13 milliárd dollárt, miközben a többi piacon 10 százalékos bővülést ért el. Az Egyesült Államokon kívül legnagyobb piacán a második negyedévben 28 százalékos visszaesést szenvedett el a z Apple az első negyedévhez képest, de így is - már a félév végén - megközelítette a  tavalyi egészéves forgalmat.

A vállalat első embere, Tim Cook, aki nemrégiben járt a kínai fővárosban, többször kifejtette: cége hatalmas tartalékokat lát az ázsiai, különösen a kínai piacban.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05