Módosítanák az elektronikus hírközlésről szóló javaslatot

MTI Sajtóadatbank, 2012. október 25. 09:42

Módosítaná az elektronikus hírközléssel és a digitális átállással összefüggő egyes törvényekről szóló javaslatot a parlament kulturális és sajtóbizottsága.

Az Országgyűlés honlapján található módosító javaslat az indoklás szerint az első fokon eljáró Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bírósághoz telepítené a frekvenciahasználati jogosultság megszerzését szolgáló árverési vagy pályázati eljárásokban hozott hatósági határozatok bírósági felülvizsgálatát. A javaslat garanciális szempontból biztosítja továbbá a rendes jogorvoslat lehetőségét az elsőfokú bírósági határozattal szemben - olvasható az indoklásban.
 

Az elektronikus hírközléssel és a digitális átállással összefüggő egyes törvények módosításáról szóló előterjesztést október elején nyújtotta be Cser-Palkovics András és Rogán Antal fideszes képviselő. A törvényjavaslat egyebek mellett jövedelemadó-mentessé tenné a digitális átálláshoz nyújtandó állami támogatást a szociálisan rászoruló háztartások esetében. A képviselők javasolják azt is, hogy az elektronikus hírközlési szolgáltató ne számolhasson fel külön díjat például a számla kiállításáért, függetlenül annak formátumától, illetve a számla befizetéséért, függetlenül a befizetés módjától.
 

Az előterjesztés benyújtása után az MSZP üdvözölte a fogyasztóvédelmi szabályokat, a frekvencia-árverés kapcsán ugyanakkor kifogásolta, hogy a javaslat megszüntetné a hatósági határozatokkal szembeni többfokozatú jogorvoslatot, mindössze a Kúria vizsgálhatná felül azokat.

Kulcsszavak: jog hírközlés

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05