A Capture Informatikai és Tanácsadó Zrt. a leggyorsabban növekedő magyar technológiai vállalat 2012-ben

forrás: Prím Online, 2012. október 25. 17:53

A Deloitte idén 13. alkalommal hirdette meg Fast 50 versenyét, amely évente rangsorolja Közép-Európa ötven leggyorsabban fejlődő technológiai vállalatát. A listán idén nyolc ország vállalatai szerepelnek, Magyarországot nyolc cég képviseli. A top 10-be egyetlen magyar vállalkozás, a szoftverfejlesztéssel foglalkozó Capture Informatikai és Tanácsadó Zrt. tudott bekerülni.

Az elmúlt öt év alatt elért összesen 17323 százalékos árbevétel-növekedésével a román internetes repülőjegy-értékesítő Vola.ro egymás után másodszor került a közép-európai Deloitte Technology Fast 50 ranglista élére 2012-ben. Hasonlóan dinamikusan fejlődik az internetes sportközvetítésekkel foglalkozó cseh LiveSport s.r.o, amely az elmúlt öt évben 2441 százalékos ütemben növekedett, ezzel idén egymás után második alkalommal bizonyult a második leggyorsabban növekedő cégnek. Hasonló figyelhető meg a lengyel i3D S.A. szoftvercégnél, amely öt évre vetített 2254 százalékos növekedési ütemével 2012-ben a Fast 50 lista harmadik helyére tornázta föl magát.


Az idei Rising Stars kategória élére a három év alatt 64 százalékos bevételnövekedést produkáló lengyel szoftvergyártó, a Netwise S.A. került. Magyarországot az online oktatási megoldásokkal foglalkozó Arboreus Kft. egyedüliként képviseli a kategória tízes listáján.


A Big 5 kategóriában, több mint 25 millió eurós éves bevételével a leggyorsabban növekedő vállalat a cseh parfümwebshop, az Internet Shop s.r.o lett, amely a Fast 50 összesített listájában a hetedik helyet szerezte meg.

Sikeres magyar cégek az ötvenes listán

Az idei rangsorban nyolc ország, Csehország, Észtország, Magyarország, Litvánia, Lengyelország, Románia, Szerbia és Szlovákia cégei szerepelnek, közöttük 23 olyan vállalkozás is, amely elsőként 2012-ben került be a helyezettek közé. A ranglistán Lengyelország szerepelt a legtöbb (27) céggel, ezt követte Magyarország (8 cég), Románia (6 cég), Csehország (5 cég).

Verbó Zoltán, a Deloitte Technology Fast 50 programjának vezetője elmondta: A magyar tulajdonú technológiai vállalkozások idén is jól szerepeltek a régiós versenyben, ami mindenekelőtt a jó ötleteiknek, és legalább ekkora részben az ötletek üzletileg sikeres megvalósításának köszönhető. Óriási szerepe van a sikerekben a hazai vállalkozások szakértelmének: a rangsort kísérő vállalatvezetői felmérés válaszadói egyetértettek abban, hogy régió-szerte a tehetséges munkatársak megtartása és tudásuk fejlesztése az egyik legnagyobb feladat és kihívás is egyben a technológiai szektorban.

A lista leggyorsabban növekedő 10 vállalata közé egyetlen magyar vállalkozás, a szoftverfejlesztéssel foglalkozó Capture Informatikai és Tanácsadó Zrt. tudott bekerülni, de az ötvenes listán Magyarországot képviseli az iData Műszaki Informatikai Mérnöki Iroda Kft., a Kilgray Fordítástechnológiai Kft., a Kishonti Kft., az E-bola Média Kft., a Factory Creative Studio Kft., a Dolphio Consulting Kft. és a BalaBit IT Biztonságtechnikai Kft. is.

Dobozi Péter, a Capture Zrt. Igazgatóságának elnöke elmondta: A Capture idén először vesz részt a Fast 50 programban. Start-up vállalkozásként fejlődésünk független mérésében és tevékenységünk objektív értékelésében nagy segítséget jelent a Deloitte teljes piacot felölelő felmérése. A Capture sikeres indulásának megtisztelő elismerése egész csapatunknak és partnereinknek egyaránt szól, köszönjük szépen; a díj megerősíti motivációnkat és elkötelezettségünket a kiválóság és a további fejlődés iránt.
Iparágak tekintetében a szoftver (27 cég) és internetes (7 cég) vállalkozások kerültek az 50-es lista élére. Őket követték a telekommunikációs/hálózatépítési cégek, (17 cég) illetve két másik szektor képviselői. 2011-hez hasonlóan, a tíz leggyorsabban növekvő vállalat közül hat az internetes, négy pedig a szoftvercégek közül került ki. A Fast 50 rangsorba került vállalatok 2012-ben átlagosan 1026 százalékos arányban növekedtek, ami némi csökkenést mutat a tavalyi 1068 százalékos ütemhez képest.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05