Innovációs pályázatot hirdet a Telenor

forrás: Prím Online, 2012. október 30. 09:05

A gépek közötti kommunikáción (M2M) alapuló, innovatív megoldások kidolgozására ösztönzi a műszaki hallgatókat a Telenor legújabb pályázati felhívása.  A Fedezd fel ma a holnap megoldásait! címmel elindított versenyre a szolgáltató olyan terveket vár a jövő szakembereitől, amelyek mobileszközök segítségével könnyítik meg mindennapjainkat, illetve a munkavégzést. A diákok egészségügy, távfelügyelet, közlekedésinformatika és biztonságtechnika témakörben nevezhetnek, a leginnovatívabb megoldásokat a Telenor mobileszközökkel díjazza. 

A mobiladat hálózaton keresztül kommunikáló eszközök jelentősen megkönnyítik a felhasználók életét, és gyorsabbá, költséghatékonyabbá teszik a munkafolyamatokat. A technológia rohamos térnyerését mutatja, hogy az elmúlt évek során a Telenornál évente 40 százalékkal nőtt az M2M kártyák száma, és a vállalat előrejelzése szerint 2020-ra az így összekapcsolódó eszközök mennyisége elérheti a 40 milliót.  

A mobilszolgáltató egyik kiemelten fontos célja, hogy bővítse a gépek közötti kommunikáció funkcióit és felhasználási területeit. Már létező szolgáltatásai üzemeltetése mellett a társaság nagy hangsúlyt fektet a kutatás-fejlesztési projektekre, amelyek kivitelezésében évek óta együttműködő egyetemek is segítik. 
 
„Pályázatunkkal most a felsőoktatási intézmények diákjait szeretnénk megszólítani. Olyan terveket várunk a hallgatóktól, amelyek a mobilkommunikációra és az automatizált adatátvitelre építve teszik lehetővé különböző feladatok ellátását. Ez az a terület, ahol most kell feltalálnunk a jövőt! Arra számítunk, hogy az M2M technológián alapuló fejlesztések eredményeként ezek a megoldások néhány év múlva már a hétköznapok szerves részét képezik majd.” – mondta el a pályázat kapcsán Takács Zoltán, a Telenor termékfejlesztési és innovációs igazgatója. A pályamunkákat négy kategóriában – egészségügy, közlekedésinformatika, távfelügyelet és biztonságtechnika – adhatják be a hallgatók. A pályamunkák elbírálása során fontos szempont a kivitelezhetőség, az innovatív megközelítés, és hogy a mobileszközök központi szerephez jussanak a tervben.
 
A beadott munkákat szakmai zsűri bírálja el, amelynek tagjai, Takács Zoltán, a Telenor Magyarország termékfejlesztési és innovációs igazgatója, Dr. Mészáros György, a Nemzeti Innovációs Hivatal elnöke és Laufer Tamás, az IVSZ elnöke. A kategóriák nyerteseit a Telenor egy-egy Telenor OneTouch S készülékkel díjazza. Az összes pályamunka közül legjobbnak ítélt megoldás kidolgozója egy Samsung Galaxy 2 10.1 tabletet nyer egyéves Hipernet Medium előfizetéssel, és a Telenor megvalósítja a tervet.
 
A pályamunkák leadási határideje: 2012. december 3.         
 
A pályázati kiírás a www.telenor.hu/m2mpalyazat oldalon érhető el.  
Kulcsszavak: pályázat Telenor-hu

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50