Az LG és a Google bejelentette a Nexus 4-et

forrás: Prím Online, 2012. október 31. 14:00

Az LG és a Google bejelentette, hogy a jövő hónap elejétől egyes országokban és régiókban kapható lesz a közös projektként megvalósított Nexus 4, a Google Nexus sorozatának legújabb tagja. Az LG kifinomult hardvertervezésének, a legkedveltebb Google alkalmazásoknak és az Android legújabb verziójának köszönhetően a Nexus 4 a Google legjavát adja a felhasználók kezébe.

Fotózd le és oszd meg! 

 
A Nexus 4-be épített nagy teljesítményű, 8 MP-es kamera magával ragadó Photo Sphere képeket készít, amelyek minden részletet pontosan adnak vissza. A Photo Sphere funkció az egy helyből vízszintesen és függőlegesen készített képsorozatból egyetlen, 360°-os képet készít, ami azt az érzetet kelti, mintha a helyszínen lennénk. Az azonnali feltöltés funkciónak köszönhetően pedig egyetlen fotót sem veszthetünk el. Mindez természetes színekben, lenyűgözően tisztán és élesen jelenik meg a 1280  ×  768 felbontású, 4,7 hüvelykes (11,93 cm) True HD IPS Plus kijelzőn, amelyet a Zerogap Touch technológiával is elláttak. A 320 ppi (hüvelyenkénti képpont) pixelsűrűségű kijelző finoman görbülő széle nem akadályozza az ujjak mozgását, sértetlenségét pedig a karcálló Corning Gorilla Glass 2 üveg szavatolja.
 
Sebességre tervezve
 
A Nexus 4 okostelefonokba épített csúcstechnológiás Qualcomm Snapdragon™ S4 Pro processzornak köszönhetően a sebesség és teljesítmény terén még bőven lesz tartalékunk is. Böngészhetünk az interneten és felfedezhetjük a 3D grafikák és játékok nyújtotta élményt, miközben könnyedén ugrálhatunk az alkalmazások között anélkül, hogy bármiről lemaradnánk. A 2  GB RAM és az Android leggyorsabb verziója gondoskodik arról, hogy a Nexus 4 legyen az eddigi leggyorsabb Nexus okostelefon.
 
Információ egy érintésre
 
A Nexus 4 okostelefonban megtalálható legújabb Google applikációkkal a Google szolgáltatásainak legjavát tarthatjuk a tenyerünkben. A beépített Google Now legújabb verziója segít kézben tartani a teendőket ott és akkor, amikor szükség van rá. Az alkalmazás például emlékeztetőt küld a repülőjárat indulási időpontokról, az asztal- és szobafoglalásokról, sőt, akár azokról a közeli érdekességekről is, amelyeket érdemes lefotózni.
 
Az Android operációs rendszerre optimalizált Google Maps™ alkalmazás segítségével gyorsan és könnyen eljuthatunk bárhova, ahová szeretnénk. A részletes GPS navigációval szinte lehetetlen eltévedni, az élő forgalmi híreknek és az integrált iránymutató alkalmazásnak köszönhetően pedig minden eddiginél egyszerűbben juthatunk el a célunkig, gyalog, autóval és tömegközlekedési eszközökkel egyaránt. A 3D-térképek és a részletgazdag műholdas képek révén valósághű képet kapunk a minket körülvevő környezetről, miközben az Utcakép szolgáltatás (Street View) és a Beltéri térképek (Indoor Maps) gondoskodnak arról, hogy mindig láthassuk, mi van közvetlenül előttünk.
 
A Nexus 4 kártyafüggetlen okostelefonként kerül kereskedelmi forgalomba, és kompatibilis a GSM/HSPA+ hálózatokkal, így világszerte több mint 200 mobilhálózaton képes működni. Mindössze be kell helyeznie egy támogatott SIM-kártyát, és a készülék máris készen áll a használatra. November 13-tól 8 GB-os és 16 GB-os verzióban egyaránt kapható lesz a Google Play™ internetes áruházban, az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Kanadában, Németországban, Franciaországban, Spanyolországban és Ausztráliában. Európában, Közép- és Dél-Amerikában, Ázsiában, a Független Államok Közösségében és a Közel-Keleten várhatóan november végén kerül a boltok polcaira.
Kulcsszavak: okostelefon Google LG

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05