Megtámadták a TEK honlapját

MTI Sajtóadatbank, 2012. november 6. 20:16

Folyamatosan támadták a Terrorelhárítási Központ (TEK) hivatalos honlapját hétfőn a késő esti órákban, de a weblap zavartalanul működött, és folyamatosan látogatható az érdeklődők számára - közölte a szervezet.

Az MTI azért kereste az ügyben a TEK-et, mert a hvg.hu előző este azt írta, hogy az Anonymous hackercsoport magyarországi részlege több magyar internetes oldal ellen is támadást indított, illetve indítani fog, köztük a TEK honlapja ellen. A hvg.hu azt is közölte, hogy az Anonymous este negyed 10 körül "túlterheléses támadással" elérhetetlenné tette "az állami hírmédia legfőbb online bástyáját", a hirado.hu-t.

Az MTI megkeresésére a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) válaszában azt írta, hétfő este 21 óra körül néhány internet-szolgáltató irányából elérhetetlenné váltak a közmédia egyes oldalai. Hozzátették: az elérhetőség részlegesen mintegy ötven perc múlva, teljes körűen nem sokkal 23 óra előtt helyreállt.

Jelezték azt is, a vizsgálatok még nem zárultak le, és csak az eredmények birtokában tudnak majd további tájékoztatást adni az ügyben. "A közmédia ahogy eddig is, továbbra is védi informatikai rendszereit" - írta az MTVA.

 

Kulcsszavak: hacker security

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05