Az ERP és CRM együttműködésének lehetőségei

forrás: Prím Online, 2012. november 12. 14:55

Microsoft Dynamics CRM rendszert vezetett be az XAPT a NETvisor Zrt-nél a már évek óta megelégedéssel használt Microsoft Dynamics NAV vállalatirányítási rendszer mellé. A mindennapi üzleti folyamatok támogatására használt integrált rendszer mellé most bevezetett CRM megoldás célja a sales és marketing folyamatok minél magasabb szintű elősegítése, és a már meglévő ERP rendszerrel való hatékony együttműködés megteremtése.

„Komoly kihívás volt a két rendszer hatékony együttműködésének összehangolása, de munkatársainknak kiválóan sikerült megoldani a feladatot. A bevezetést és a két rendszer összehangolásának tapasztalatait hasznosítani tudjuk a hasonló folyamatban lévő és jövőbeli projektek tervezésénél és végrehajtásánál, mivel egyre több vállalat fordul hozzánk hasonló igénnyel.” – nyilatkozta Polocz Anett, az XAPT Hungary Kft. üzletágvezetője. „Az XAPT tapasztalatai azt mutatják, hogy az ERP és a CRM rendszer gördülékenyen működhet egymást kiegészítve is, így a vállalatoknak nem kell választaniuk, hogy a két megoldás közül melyiket vezessék be, ha hatékonyabbá tennék üzleti folyamataikat és emellett a marketing és az értékesítés erősítése is fontos a vállalat számára.

Az XAPT 2008-ban vezette be a Microsoft Dynamics NAV alkalmazást a NETvisor Zrt-nél, amelynek célja a mindennapi üzleti folyamatok támogatása egy integrált rendszer segítségével. A feladatok közé tartozik a beszerzési rendelések kezelése, a raktári és a szállítási folyamatok feletti kontroll illetve a tervezéshez való hatékony eszköztámogatás nyújtása is. A megoldás alapja, hogy az online működő rendszerben minden adat azonnal megjelenik, és a megfelelő jogosultságokkal rendelkező felhasználók, illetve vezetők minden pillanatban az aktuális állapotot látják, valamint ezek a folyamatok integrálódtak a pénzügyi és számviteli területekkel, így biztosítva az egyes divíziók feletti irányítást, illetve a teljes cég feletti ellenőrzést.

A NETvisor Zrt-nél az elmúlt évek során megfogalmazódott a sales és marketing üzleti folyamatok átláthatóságának és mérhetőségének igénye, így az XAPT szakembereinek tanácsára a cég egy CRM rendszer bevezetése mellett döntött. A Microsoft Dynamics CRM 2011 alapokon megvalósított rendszer testre szabottan és hatékonyan képezi le a projekt során kialakított eladási és marketing folyamatokat, valamint növeli ezek műszaki hatékonyságát is.

A bevezetett megoldás egyik legfontosabb eleme a CRM rendszer NAV interfésze, amely a két rendszer egymás melletti hatékony működését segíti. Az egység használatával megoldhatóvá vált az együttműködés a gazdálkodási rendszerrel, az ügyféltörzs konszolidálása, a projektinformációk összehangolása a sales és a projektvezetők között, valamint egy komplexebb ügyfélkép kialakítása.

A CRM projekt összetevőinek feladatai a hatékonyabbá és szabályozottabbá tett értékesítést támogató marketing erősítésétől a vezetői monitoring tevékenységen át az automatizmusok kiépítéséig terjednek. A rendszer az automatizmusok és a webintegráció révén erősíti a marketing tevékenységet, amely az értékesítést hivatott segíteni. Az értékesítési modul célja a komplex eladási folyamat és életciklus leképezése, illetve a sales folyamatok szabályozása, automatizmusa, hatékonyságának növelése. Ugyan csak fontos eleme a rendszernek a vezetői monitoring, amely a teljesítményértékelést, a stratégiai kérdések előkészítését, a piacelemzés egyszerűbbé tételét, valamint komplex riportok elkészítését teszi lehetővé. A CRM rendszer a szabályozott értékesítési és marketing folyamatok biztosítása mellett, a webintegrációs megoldás segítségével interaktív felületet biztosít a meglévő ügyfelek számára.

 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05