Az ESET nyolcadik alkalommal nyerte el az AV-Comparatives “Advanced+” és Approved Corporate Product díjait

forrás: Prím Online, 2012. november 29. 14:50

Díjnyertes technológiájának idén 25. születésnapját ünneplő vezető proaktív biztonságtechnológiai vállalat az ESET nyolcadik alkalommal nyerte el az ESET NOD32 Antivirus programmal az “Advanced+” elismerést, illetve a független teszt szakértő, az AV-Comparatives legutolsó vizsgálatában megkapta az Approved Corporate Product díjat az ESET Endpoint Security termékért.

Az ESET NOD32 Antivirus tízből kilenc kategóriában a legjobb „nagyon gyors” minősítést érte el. A teszt folyamán a rendszerek kulcsfontosságú funkcióit tették próbára, úgy mint: fájlmásolás, fájl letöltése, alkalmazások indítása, fájlok archiválása/kitömörítése, program telepítés/eltávolítás illetve médiafájlok konvertálása/formátumok közti átkódolása.

Az AV-Comparatives háromszintű rangsorolási rendszerben osztja ki díjait: “Standard”, “Advanced” és “Advanced+”.

A termékek rangsorolása érdekében, a számítógépes rendszerre vonatkozó minden funkciójukat, hatásukat összehasonlító módszerekkel alaposan megvizsgálják, és termékek ennek tükrében kaphatják meg az „Advanced+” elismerést. Az ESET NOD32 a megszerezhető 200 pontból 187,7 pontot szerzett, ezzel megelőzve 18 másik versenytárs termékeit.

„Az ESET a legutolsó teljesítmény tesztünkben épp most nyerte el a nyolcadik egymást követő alkalommal az „Advanced+“ díjat.“ – mondta Andreas Clementi, az AV-Comparatives elnöke. „Ez egy igazán stabilan és erőteljesen fejlődő díjnyertes szoftver.  A File Detection és a Real World tesztünkön a magas felmérési arányok mellett is az ESET termékei minidig a legmagasabb teljesítményt nyújtó jelöltek között szerepelnek.“ – tette hozzá az elnök.

2012 októberében az AV-Comparatives éves Business Software szemléjében tesztelte az ESET Endpoint Security és ESET Mail Security termékeket. Az ESET elnyerte az Approved Corporate Product díjat, és a szervezet többek között az üzleti szoftver nagyon letisztult és egyszerűen kezelhető felhasználói felületét emelte ki. A tesztelés alatt a szervezet célja az volt, hogy az ESET Remote Administrator használatával megvédjék saját Small Business szerver hálózatukat, ehhez az ügyféloldalon az ESET Remote Administrator konzol az ESET Endpoint Security programot telepítette és kezelte, míg a szerverre az ESET Mail Security program és a távmenedzsment szoftver szerver része került telepítésre.

“Az ESET Remote Administrator egy funkciókban gazdag konzol, mely a vállalati környezet összes szükséges feladatát ellátja. Kialakítása lehetővé teszi az alapvető monitorozási és adminisztrációs feladatok könnyű elvégzését, így egyaránt alkalmas kis- és középvállalatok számára.” – áll az AV-Comparatives Corporate jelentésében. 

Emellett az Endpoint Security (Windows 7 64 bit platformon) és az ESET NOD32 Antivirus Business kiadása (Mac OS x platformon) kimagasló eredményeket ért el a legutolsó ICSA Labs Anti-Virus Program tesztjén. Mindkét alkalmazás 100%-osan megfelelt az Extended WildList felismerési arányra vonatkozó követelményeinek. A tesztelést az igen szigorú "Anti-Virus Desktop/Server Detection Criteria 4.1" előírásoknak megfelelően és a WildList Organization International 2012. augusztusi kártevő készletének használatával végezték.

„Az ESET által biztosított kiemelkedő termékeket, a Sicontact Kft. a hazai telefonos és személyes ügyfélszolgálatával, valamint az egész országra kiterjedő viszonteladói hálózatával igyekszik támogatni, ezzel hosszútávú és magas színvonalú szolgáltatást biztosítva a magyar ügyfeleknek” – mondata Béres Péter a Sicontact Kft., az ESET magyarországi disztribútorának vezető IT tanácsadója.

Az ESET többi biztonsági megoldásáért látogassa meg a www.eset.hu weboldalt.

Az AV-Comparatives teljes antivírus tesztjéért kattintson az alábbi linkre: http://www.av-comparatives.org/comparativesreviews/performance-tests/244-performance-test-av-only-october-2012. A Corporate jelentését itt olvashatja: http://www.av-comparatives.org/comparativesreviews/corporate-reviews/243-corporate-review-october-2012

Kulcsszavak: díj security Eset

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kiberbiztonsági útmutató készült a magyar kkv-knak

A magyar kisvállalkozásokat támogató kiberbiztonsági kézikönyvet mutatott be az Európai Innovációs és Technológiai Intézettel (EIT Digital), a Nemzetközi Digitális Alapítvánnyal (Global Digital Foundation) együttműködve a Huawei Technologies. 

2024. április 19. 18:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09