Somogy a megyék közül elsőként már okostelefonon is elérhető

MTI Sajtóadatbank, 2012. november 30. 08:30

A megyék közül elsőként a somogyi közgyűlés készíttetett okostelefonos alkalmazást, így bármikor és bárhonnan elérhetők a megye adatai.

Somogy megye "halad a korral", ezért négy fővárosi kerület és két város - Balatonfüred és Szolnok - után egy olyan, az okostelefonokon és táblagépeken ingyenes letölthető programot kínál, aminek a segítségével bárki adatokat nézhet meg, tölthet le a megyéről - mondta Gelencsér Attila, a közgyűlés elnöke, aki az okostelefonok elterjedésével, a gyors és közvetlen kapcsolatfelvétel iránti igénnyel indokolta az új felületen megvalósított, ígérte szerint folyamatosan frissülő tájékoztatást. 
 

Gelencsér Attila egyúttal be is mutatta, hogy milyen témakörök közül lehet választani. E szerint az érdeklődők megismerkedhetnek a megye történetével, természeti és kulturális értékeivel, a turisztikai látnivalókkal, a városaival, tájékozódhatnak a választási iroda és kisebbségi önkormányzatok tevékenységéről, a megyei közgyűlés munkájáról, tagjaival pedig fel is vehetik a kapcsolatot. E mellett a megyéről szóló hírek, videofelvételek is színesítik a palettát.
 

A program költségeiről szólva közölte: a fejlesztők referenciaként készítették el, ezért nem került többe egy weblap áránál.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50