Máris öt világsztár a Volton!

forrás: Prím Online, 2012. november 30. 19:12

A kezdésig ugyan még több mint fél évet kell várnia a rajongóknak, a VOLT Fesztivál szervezői - adventi ajándékként - máris öt világsztár érkezését hozták nyilvánosságra. Július 3-án, a nyitónapon, a Telekom Nagyszínpadon lép fel a Queens of the Stone Age és a Thirty Seconds to Mars, de ugyancsak a VOLT vendége lesz az Example, Jamie Woon és a Parov Stelar Band is. A szervezők megerősítették, hogy a  VOLT Fesztiválnak továbbra is Sopron ad otthont, de a helyszínről többet nem árultak el. A 2013-as VOLTra – karácsonyi akció keretében – az első 1000 vásárló december végéig 20% kedvezménnyel válthat bérletet.

„Korábban nem fordult elő, hogy még karácsony előtt világsztárok egész sorát jelenthettük volna be a soron következő VOLT Fesztiválra. Az első öt fellépő alapján ígéretes programnak nézhetünk elébe 2013-ban, de tárgyalások zajlanak még számos nemzetközi sztárral. A fellépők mellett a legtöbben természetesen arra kíváncsiak, hol lesz jövőre a VOLT. Ezzel kapcsolatban részleteket egyelőre nem szeretnénk elárulni, de azt megerősíthetjük, hogy tartjuk magunkat a régi szlogenünkhöz, mely szerint: Mindenütt jó, de legjobb Sopron! Vagyis a VOLT Fesztiválnak természetesen továbbra is a Hűség Városa ad otthont” – mondták el a VOLT Fesztivál főszervezői, Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert.

A Thirty Seconds to Mars kétségkívül az utóbbi évek egyik legfontosabb rockzenekara és az sem vitás, hogy 2011-es teltházas fellépésük a VOLT Fesztiválon örök emlék marad az ottlévő, mintegy huszonötezer rajongó számára. A Mars mára milliós rajongótábort mondhat magáénak szerte a világon. A This is War című lemezükkel a tavalyi év végéig összesen 309 koncertet adtak, ezzel még a Guinness Rekordok Könyvébe is bezenélve magukat. A jelenleg negyedik stúdióalbumán dolgozó csapat évek óta dobogós helyezett a VOLT Fesztivál kívánságlistáján. Rajongók ezrei számára a legnagyobb karácsonyi ajándék lehet tehát a hír, hogy július 3-án – a VOLT nyitónapján – headlinerként tér vissza Sopronba Jared Leto és csapata.

Először érkezik Magyarországra és szintén a VOLT első napján lép színpadra a Queens of the Stone Age. A stílusteremtő kaliforniai zenekar egyszerre játszik rakkolós és kábító, súlyos, riff-központú rock zenét, az együttes alapítója és karizmatikus vezetője, a zseniális Joshua Homme irányításával. A műfaj ikonjai fennállásuk során eddig öt nagy hatású albumot készítettek, jelenleg pedig a Foo Fighters frontemberével, Dave Grohl-lal és a Nine Inch Nails-vezér Trent Reznorral közösen dolgoznak következő lemezükön.

Néhány héttel ezelőtt került a boltokba és máris a siker- és lemezeladási listák előkelő helyét foglalta el az Example új albuma. Az előrejelzések szerint a 2013-as év minden bizonnyal az Example éve lesz. Ennek egyértelmű jele, hogy a The Evolution of Man című dal másodikként nyitott a brit kislemezek listáján, koncertjeik mindenhol teltházasok. A nemcsak világszerte, de idehaza is kedvelt sztár, saját zenekarával július 6-án lép fel a VOLT-on.

Jamie Woon, a szexi, kifinomult és karakteres hangú dalszerző-énekes, stílusosan és megnyerően ötvözi egymással a hűvös elektronikus dallamokat a fülledt soul zenével. Karrierje a tavaly áprilisban megjelent Mirrorwriting óta rendületlenül ível felfelé: a szakma napjaink legígéretesebb brit előadói között tartja számon. Amióta több sláger is fűződik a nevéhez, a hazai rádiók egyik legtöbbet játszott előadójaként a VOLT kívánságlistáján is előkelő helyen szerepel, júliusban pedig élőben is találkozhat vele a nagyérdemű.

A hazai közönség sok évvel ezelőtt éppen a VOLT Fesztiválon találkozhatott először a Parov Stelar Band nevével. Az electro-swing műfaj feltalálói azóta meghódították Európát, a magyar közönség pedig túlzás nélkül a lábuk előtt hever. 2013-ban mindössze két alkalommal találkozhat velük a publikum: júliusban a VOLT-on, nyár végén pedig a Szigeten.

A mai hírhez kapcsolódik, hogy az első ezer vásárló, a december 31-ig tartó karácsonyi akció keretében 20% kedvezménnyel, 19.990 Ft-ért válthat négynapos bérletet a VOLT Fesztiválra. Üdülési Csekket és SZÉP kártyát is elfogadnak a kiemelt helyeken: Budapesten, az Akvárium klubban működő Fesztiváljegy pénztárban, illetve december 1-től Sopronban, a Várkerületen nyíló VOLT BOLT-ban. Jegyrendelés házhozszállítással: www.fesztivaljegy.hu.

Egy kis ízelítő:
 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jövőbe mutató adatvizualizációs megoldások az SAP és az IFUA Horváth versenyén

Kihirdették az SAP Hungary és az IFUA Horváth adatvizualizációs versenyének nyerteseit. Ötven csapat mérte össze tudását az egyetemi és vállalati szférából. A versenyzőknek az SAP új döntéstámogató eszköze, az SAP Analytics Cloud (SAC) segítségével kellett a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által biztosított adatokból látványos és lényeges összefüggéseket bemutató adatelemzéseket készíteniük és prezentálniuk. 

2024. április 17. 19:55

Facility managementben erősít az ICON

Három kiemelkedő épülettel, két irodaházzal és egy logisztikai ingatlannal bővült az ICON Real Estate Management ingatlanüzemeltetési portfoliója. A BEM Irodaház, a D2 Szabadkikötő, és az ELTE egyik megújult ingatlanja nem csupán az építészeti megoldásaik tekintetében példaértékűek, de a fenntarthatóság és az energiahatékonyság terén is úttörő megoldásokat alkalmaznak.

2024. április 17. 18:09

Új korszak az elektromobilitásban

A Maserati „Folgore Day” névre keresztelt nagyszabású eseményén mutatta be első 100%-ban elektromos kabrióját, a GranCabrio Folgore-t, melyet az úgynevezett „IT TURNS YOU ON” kampánnyal népszerűsítenek, az olasz művész, Damiano David szerepelésével. A modenai székhelyű márka fennállásának 110. évfordulóján a szigonyos márka ismertette ambiciózus céljait az elektromos átállás terén, valamint lerántotta a leplet TRIDENTE elektromos motorcsónakjáról is. 

2024. április 17. 16:28

Mesterséges intelligenciával készítik össze az Unilever B2C webshopjának rendeléseit

Közel 800 cikkszámot kezel, illetve mesterséges intelligenciával ellátott eszközökkel végzi a komissiózási feladatokat a Waberer’s Csoport leányvállalata, a WSZL az Unilever Magyarország Unishop elnevezésű B2C webshopjában. Az új megbízásnak köszönhetően a Waberer’s eddigi tevékenysége bővült és egy 14.500 négyzetméteres raktári terület kezelése mellett immár az Unishop raktárlogisztikai és fullfilment kiszolgálását is végzi. 

2024. április 17. 14:50

Nagy rekesznyílású és nagy látószögű zoomos Sony objektív

A Sony örömmel jelenti be a full-frame α (Alpha) E-bajonettes objektívek legújabb tagját. Az FE 16-25mm F2.8 G egy nagy rekesznyílású, nagylátószögű zoomobjektív, amely a 16 mm és 25 mm közötti teljes zoomtartományban F2.8 maximális rekesznyílást tart fenn, és kompakt, könnyű kialakításának köszönhetően a kiváló képminőséget nagyszerű hordozhatósággal kombinálja.

2024. április 17. 13:09

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09