A régió legjobb munkahelyei között van a Magyar Telekom

forrás: Prím Online, 2012. december 12. 11:32

Aon Hewitt – az Aon humánerőforrás szolgáltatásokat nyújtó üzletága – Bulgáriában, Szófiában ünnepélyes keretek között kihirdette a Legjobb Munkahely Felmérés Közép- és Kelet-Európai győzteseit. A felmérésből kiderül, erős a korreláció a sikeres üzleti eredmények, és a magasan elkötelezett dolgozók között. A Magyar Telekom a nagyvállalati kategóriában került be a régió legjobb munkahelyei közé.

A felmérés, amelyet az Aon Hewitt 2001 óta végez Közép- és Kelet-Európában azokat a kiemelkedő vállalatokat díjazza, amelyek versenytársaiktól eltérően magas színvonalú, és hatékony HR stratégia alkalmazásával pozitív hatást gyakorolnak az üzleti eredményekre. A kutatás egyaránt vizsgálja a munkavállalói és a munkáltatói oldalra vonatkozó mutatókat is, annak érdekében, hogy teljes és objektív képet nyújtson.

A felmérésben díjazott Legjobb Munkahelyekről általánosan elmondható, hogy:
-    Jobb pénzügyi eredményeket érnek el, mint a régió átlagos vállalatai (108%-os tervmegvalósulás az adózás előtti eredményekben, szemben a többi vállalatra jellemző 93%-kal)
-    Alacsonyabb a fluktuáció aránya (6%-os arány a többi szervezetre jellemző 9%-kal szemben)
-    Alacsonyabb a hiányzás aránya (3,5 nap munkáltatónként szemben a többi szervezetre jellemző 5,5 nap/munkáltatóval)

Somorjai Éva a vállalat HR vezérigazható-helyettese a nemzetközi díj elnyerése kapcsán elmondta: „A Magyar Telekom az egyik legizgalmasabb és legsikeresebb iparágban működik, nap mint nap új kihívásokat állítva ezzel valamennyi munkatársunk elé. Célunk, hogy a Magyar Telekom az a hely legyen, ahol nem csupán jó dolgozni, hanem kollégáink valóban megmutathatják, mire képesek. Ezért csapatunk tagjait felhatalmazzuk, hogy minél önállóban és a munkájukért felelősséget vállalva dolgozzanak. A telekomosok elkötelezettségét és teljesítményét versenyképes bérrel és Magyarországon egyedülállóan értékes béren kívüli juttatásokkal honoráljuk. Továbbra is mindent elkövetünk azért, hogy a Magyar Telekom szerethető és élhető munkahely legyen, és megőrizze előkelő pozícióját az ország legvonzóbb munkahelyei közt.”

A Magyar Telekom felelős munkáltatói törekvéseit már korábban is több elismeréssel jutalmazták, legutóbb idén ősszel az Aon Hewitt 2012-es hazai Legjobb Munkahely Felmérésében második helyezést ért el a nagyvállalati kategóriában.   2011-ben a II. Esélykonferencián a „Sokszínű szervezet TOP10” címmel jutalmazták a vállalatot. 2010 novemberében a Személyzeti Tanácsadók Magyarországi Szövetsége által alapított HR Oscar díjjal. A vállalat szintén 2010 márciusában elnyerte az Év HR csapatának járó Aranyhíd díjat. A Családbarát Munkahely 2008 díj után a Magyar Telekom 2009-ben is elnyerte már a Legjobb Munkahely címet munkatársai véleménye alapján, 2010 nyarán pedig a közép- és kelet-európai Legjobb Munkahely címet. A Magyar Telekom birtokosa az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) által adományozott Egészséges Munkahely 2009 díjnak is.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05