Novell Dynamic File Services: költséghatékony és ésszerű adattárolás a felhőben is

forrás: Prím Online, 2012. december 18. 09:48

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy Novell termékportfóliójában elérhetővé vált a Novell Dynamic File Services legfrissebb változata. A Novell File Management Suite részét képező fájlkezelési megoldás segítségével a szervezetek automatikusan és dinamikusan kezelhetik adataikat, akár már az egyes fájlok szintjén is, illetve olyan felhőtárhely-szolgáltatóknál archiválhatják adataikat, mint az Amazon S3, a Box, a CloudMe és a Dropbox. Az eszköz osztályozza a fájlokat, és a ritkábban használt vagy kevésbé fontos elemeket olcsóbb tárolóeszközökre irányítja a nagy teljesítményű adattárolókról, hozzájárulva ezzel az üzemeltetési költségek csökkentéséhez.

„A Novell Dynamic File Services választ nyújt azokra a problémákra, amelyek a vállalatoknál felhalmozódó, hatalmas mennyiségű strukturálatlan adatok kezelésével járnak. Fájlkezelési megoldásunk segítségével a felhasználók a vállalat legfontosabb működési tényezőit figyelembe véve irányíthatják a céges fájltárolást. A Novell Dynamic File Services kiegészíti a meglévő infrastruktúrát, és segít az informatikai szakembereknek a nagy teljesítményű tárolórendszerek hatékonyabb kihasználásában” – mondta el Szittya Tamás, a Magyarországi Képviselet ügyvezető igazgatója.


A termék rugalmasan módosítható szempontok szerint, automatikusan rangsorolja a fájlokat. A kevésbé fontos, illetve ritkábban használt fájlokat átirányítja a drága, nagy teljesítményű, redundáns tárolóeszközökről a költséghatékonyabb tárolási megoldásokra. Ezzel a drágább adattárolókon helyet takarít meg, csökkentve a hardverek, az áramellátás, a légkondicionálás költségeit, valamint leegyszerűsítve a biztonsági mentések elvégzését. A rendszer működése a felhasználók számára észrevétlenül zajlik, így az adatok elérése zökkenőmentes marad: a fájlok vizuálisan továbbra is egyetlen fájlrendszert képeznek, miközben valójában már különböző adattárolási szinteken helyezkednek el.


A Novell Dynamic File Services legfontosabb szolgáltatásai:


·    Archiválás felhőalapú tárolással: A vállalatok az Amazon S3, Box, CloudMe vagy Dropbox szolgáltatásokban archiválhatják adataikat az intelligens házirendmotor segítségével, amely azonosítja a belső hálózatokon található, nem strukturált adatokat (fájlokat és mappákat). Az eszköz számos vezető hardvergyártó, például a Dell, az EMC, a HP és a NetApp tárhelyplatformján képes a fájlok felmérésére.
·    Nagyobb tárolási hatékonyság többszintű adatokkal: A Dynamic File Services segítségével a vállalatok olyan házirendeket határozhatnak meg, amelyek alapján a nélkülözhetetlen adatok biztonságosabb helyen tárolhatók, a kevésbé fontosak pedig egy másik, előre meghatározott elérési útra helyezhetők át. Az intelligensebb, többszintű adatrendszerekkel így az üzemeltetési költségek is csökkenthetők.
·    Web alapú archiválás áttekintése: A rendszergazdák a megfelelőségi követelményekhez igazodva archiválhatják a fájlokat, valamint biztosíthatják, hogy minden művelet nyomon követhető és ellenőrizhető legyen egy esetleges audit esetén.
·    Eseményen alapuló emlékeztetők: A rendszergazdák Twitteren és e-mailen keresztül értesítéseket küldhetnek és ütemezhetnek, illetve ellenőrizhetik a felhőben tárolt adatok archiválását. A szakemberek emellett eseményen alapuló emlékeztetőket állíthatnak be, amelyek segítségével a webes felületen az adatok könnyen áttekinthetők vagy visszaállíthatók, illetve az elavult adatok is egyszerűen törölhetők.

A Novell Dynamic File Services már elérhető. További információért kérjük, látogasson el a következő weboldalra: http://www.novell.com/products/dynamic-file-services/
 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05