Blogon látogatható Nero császár Aranypalotája

MTI Sajtóadatbank, 2012. december 19. 09:18

Virtuálisan látogatható a valóságban évek óta lezárt Domus Aurea, Nero császár római Aranypalotája, melynek helyreállításáról blogot indított az olasz főváros műemlék felügyelősége.

Legalább a számítógép képernyőjén keresztül bepillanthatunk a Domus Aureába - írta a Corriere della Sera napilap, amely hírt adott arról, hogy az ókori világ egyik csodájának tartott palotát restauráló régészek munkáját blogon (archeoroma.beniculturali.it/cantieredomusaurea) lehet követni.

A honlap fényképekkel, videókkal és friss információkkal kívánja fenntartani az érdeklődést a régészeti ásatás iránt, ha már olaszok és külföldiek lassan végleg lemondanak arról, hogy valaha is láthassák az Aranypalotát - nyilatkozta az olasz napilapnak a helyreállítást vezető Fedora Filippi.

A turisták előtt húsz évig lezárt Domus Aureát 1999-ben nyitották meg újra, de az épületekben történt omlások miatt 2005 óta ismét zárva van.

Reméljük, legalább a bloggal nem ez történik - jegyezte meg a Corriere hangoztatva, hogy a már december elején megnyitott blogot sem ismerte és látogatta senki addig, amíg az újság nem írt róla.

Nero 64-ben, Róma felgyújtása után emelte a Domus Aureát. A későbbi Colosseum szomszédságában álló, többemeletes, kertekkel körülvett palota kétszázötven hektárt foglalt el. A reneszánsz idején Raffaello és Michelangelo is az Aranypalota falait borító freskók díszítését utánozta.

Kulcsszavak: kultúra tudomány

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05