Telenor szolgáltatói app-válogatás a Windows Phone Store-ban

forrás: Prím Online, 2012. december 29. 20:13

A Microsoft és a Telenor együttműködése révén a telekommunikációs vállalat 2012 decemberétől saját Windows Phone applikáció válogatást tesz elérhetővé a Microsoft mobilplatformjának alkalmazásboltja, a Windows Phone Store nyitóoldalán. A kiemelt felületen a szolgáltató saját fejlesztésű applikációi, szezonális ajánlatok és a Telenor Appfejlesztői Partnerprogramban született alkalmazások érhetőek el a jövőben.

A Windows Phone egyre növekvő népszerűségét első sorban a gyarapodó felhasználói bázis mutatja. A jól átgondolt kezelőfelület, az innovatív platform alapvető szempontok, de a gyakorlott okostelefon felhasználók elvárják, hogy a telefonjukkal kompatibilis alkalmazások széles kínálatát érjék el. A Microsoft mobilplatformja az applikációk területén dinamikus fejlődést mutat, és a közelmúltban komoly mérföldkőhöz érkezett: a Windows Phone Store-ban (korábban Windows Marketplace) elérhető applikációk száma idén ősszel átlépte a 125 000-et. A virtuális alkalmazásbolt nyitóoldalán jellemzően a Microsoft ajánlásai, a legnépszerűbb alkalmazások érhetőek el. Ezek a gyűjtemények nagyban segítik a piactéren való eligazodást és kiemelt figyelmet kapnak, hiszen a felhasználók elsőként ezzel a felültettel találkoznak, amikor új mobilalkalmazást keresnek.

A Telenor Magyarországon elsőként hozott létre szolgáltatói app-válogatást a Windows Phone Store-ban. Az úttörő fejlesztésnek köszönhetően a Telenor Windows Phone-os okostelefonnal rendelkező előfizetői a telekommunikációs cég alkalmazás-válogatásával közvetlenül az alkalmazásbolt nyitóképernyőjén találkozhatnak. A Telenor tervei szerint saját fejlesztésű alkalmazásait és szezonálisan érdekes applikáció-gyűjteményét kínálja a látogatóknak a kiemelt felületen. Ezen kívül a Windows Phone Store Telenor válogatás lesz az elsődleges bemutatkozási lehetőség a Telenor Fejlesztői Partnerprogramban résztvevő alkalmazásfejlesztő cégek munkái számára.

A Telenor az októberben megrendezett Android vs Windows Phone workshopon már nyitott a Windows Phone platform felé.  Az eseményen a szolgáltató bejelentette: a Telenor fejlesztők jelentkezését várja az app@telenor.hu címen. A jelentkezők és alkalmazásaik egyebek mellett megjelenési lehetőséget kapnak a szolgáltató kiemelt virtuális polcain: a jelenleg már elérhető Windows Phone Store Telenor válogatásban, valamint a közeljövőben induló Google Play Telenor polcon is.


 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09