NetIQ Secure Configuration Manager 5.9: garancia a biztonsági előírások teljesítésére

forrás: Prím Online, 2013. január 1. 12:03

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy NetIQ portfóliójában elérhetővé vált a NetIQ Secure Configuration Manager 5.9. A megoldás ellenőrzi az informatikai rendszerek  beállításait, összeveti ezeket a compliance előírásokkal, és így növeli a biztonságot, megkönnyíti a megfelelőség biztosítását, valamint csökkenti az auditálás költségeit. A felmérések révén segít felderíteni a hiányosságokat, és a legfrissebb biztonsági információkon alapuló ajánlásokkal, illetve automatizált folyamatokkal támogatja az egységes és az előírásoknak megfelelő konfigurációk létrehozását.

A NetIQ Secure Configuration Manager tartalmazza az aktuális ajánlásokat az operációs rendszerek telepítéséhez és üzemeltetéséhez szükséges optimális beállításokra és frissítésekre vonatkozóan. Az ajánlások folyamatosan frissülnek a legújabb szabályozási követelményeknek és a bevált gyakorlatoknak megfelelően, így a szervezetek mindig naprakész információkkal dolgozhatnak. A megoldás proaktív módon felméri a rendszer-konfigurációkat, és az ajánlásoktól való eltérés esetén automatikusan elvégzi a szükséges módosításokat.

Az eszköz a konfigurációk és a biztonsági rések felmérése mellett képes jelentéseket készíteni a felhasználói jogosultságokról, illetve a konfigurációk változásáról. A riportok segítségével egyszerűen igazolható, hogy a szervezet informatikai rendszere a különféle előírásoknak megfelelően működik.

A NetIQ Secure Configuration Manager legfrissebb változata továbbfejlesztett jelentéskészítő, kockázatkezelő, illetve eszközfelismerő és -kezelő funkciókat kínál, amelyeknek köszönhetően az informatikai szakemberek hatékonyabban értékelhetik és kezelhetik az adatbiztonsági kockázatokat, továbbá egyszerűbben gondoskodhatnak a szabályozási követelményeknek, valamint a vállalatbiztonsági házirendeknek megfelelő működésről. További fejlesztések zajlottak a kezelhetőség és a teljesítmény terén is, amelyek lehetővé teszik a biztonságos rendszerkonfiguráció folyamatos és megbízható használatát a vállalat egészében.

Az eszköz tartalmazza a SOX, PCI DSS, HIPAA, FISMA, NERC CIP és egyéb szabályozásoknak való megfeleléshez szükséges átfogó konfiguráció-felmérési és jelentéskészítési funkciókat. A felmérések és a jelentések készítése nagymértékben automatizálható, ami a megfelelőségi költségek csökkentése mellett biztosítja, hogy a kulcsfontosságú eszközök mindig megfeleljenek a compliance szabványoknak.


A NetIQ Secure Configuration Manager heterogén platformok és alkalmazások széles skáláját támogatja, beleértve többek között a Microsoft Windows, UNIX, Linux, IBM iSeries, Oracle, Microsoft SQL Server és Internet Information Services (IIS) rendszereket.

A NetIQ Secure Configuration Manager 5.9 már elérhető. További információért kérjük, látogasson el a következő weboldalra: https://www.netiq.com/products/secure-configuration-manager/
 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05