Újévi jókívánságok a Telenornál: 433 üzenetet másodpercenként

forrás: Prím Online, 2013. január 3. 15:24

A Telenornál karácsony és szilveszter között is tovább nőtt a le- és feltöltött adat mennyisége: az ünnepi időszakban a szolgáltató hálózatán bonyolított adatforgalom 58 százalékkal volt magasabb, mint egy évvel ezelőtt. Továbbra és népszerű volt a szöveges üzenetek küldése: szilveszterkor és az újév első napján több mint 7 millió SMS-t küldtek a Telenor ügyfelei. Az ünnepek alatt a legforgalmasabb pillanat az újév első órájában volt, ekkor 433 üzenetet küldtek egy másodperc alatt a szolgáltató ügyfelei.

A Telenor előfizetői az év utolsó hetében is intenzíven használták a Hipernet mobilinternet szolgáltatást. A december 24. és január 1. közötti időszakban több mint 418 ezer GB-nyi adatot forgalmaztak 58 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. A legforgalmasabb időszak a szilveszter volt: ekkor egy nap alatt több mint 43 ezer GB-nyi adatot töltöttek le és fel az előfizetők. Ez a tavalyi adatforgalomhoz képest több mint másfélszeres növekedés.

 

Akárcsak egy évvel ezelőtt, most is sokan MMS-ben küldték el jókívánságaikat. Az ünnepnapokon küldött multimédiás üzenetek száma idén is meghaladta a 170 ezret, a legforgalmasabb időszakban – szilveszterkor és az újév első napján – pedig közel 80 ezer MMS-t továbbítottak a Telenor hálózatán.   

Továbbra is rengeteg karácsonyi és szilveszteri üdvözletet küldtek el SMS-ben. A két ünnep között közel 29 millió szöveges üzenetet továbbítottak a Telenor ügyfelei, ebből majd 6 milliót december 24-én valamint több mint 7 milliót szilveszterkor. A csúcsidőszak az újév első napjára esett: ekkor közel 433 üzenetet küldtek el egy másodperc alatt. Bár az ünnepnapokon továbbított SMS-ek száma most is kiemelkedő volt, így is körülbelül 15 százalékkal elmaradt a 2011-es forgalomtól. A szöveges üzenetek számának enyhe csökkenésének oka, hogy ma már jelentősen többen használják a Telenor mobilinternet szolgáltatását, mint egy évvel ezelőtt.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05