Xperia Z – Bemutatkozik a Sony legújabb prémium okostelefonja

forrás: Prím Online, 2013. január 8. 12:02

A Sony Mobile Communications (“Sony Mobile”) a mai napon bemutatta legújabb zászlóshajóját az Xperia Z okostelefont. A keszülék a prémium kategóriás okostelefonok között a csúcstechnológiát képviseli: 5”-os Full HD 1080p felbontású Reality Display kijelző, Snapdragon™ S4 Pro négymagos processzor, 13 megapixeles Gyorsfotó funkcióval felszerelt kamera, 4G LTE támogatás. A még tökéletesebb felhasználói élmény érdekében ez az okostelefon egyesíti a Sony legjobb technológiai, dizájn és kapcsolódási megoldásait is. Az Xperia Z 2013 első negyedévében kerül a piacokra.

Intelligens Sony technológia
A Sony több évtizedes TV gyártásban szerzett tapasztalatának köszönhetően az Xperia Z Mobile BRAVIA® Engine 2-vel támogatott Reality Display kijelzője magával ragadó vizuális élményt kínál a felhasználóknak szuperfényes és tiszta képmegjelenítéssel.

A készülék a Sony digitális kameráiból ismert legújabb technológiákon túl Exmor RS mobil szenzorral is rendelkezik, mely a világ első okostelefonban elhelyezett szenzora, amely a képeken túl HDR (High Dynamic Range) video készítésére is alkalmas. A HDR technológia segítségével még erős ellenfényben is tiszta felvételek készülhetnek, így a felhasználók szinte bármilyen körülmények között borotvaéles képeket rögzíthetnek.

Az Xperia Z STAMINA üzemmódjának használatával a készülék automatikusan lekapcsolja az energiaigényes alkalmazásokat, amikor a kijelző kikapcsol és visszakapcsolja, amint a képernyő újra használatba kerül. Ennek köszönhetően, akár négyszer hosszabb akkumulátor készenléti idő is elérhető.



Fedezd fel és oszd meg az élményeket a Sony médiaalkalmazásaival és a One-touch funkcióval

A Sony médiaalkalmazásai egységes szórakozási élményt nyújtanak a különböző Sony termékeken. Az előre telepített „WALKMAN”, „Album”és „Filmek” alkalmazások használatával nemcsak egy helyről kezelhetők a felhasználó online és offline tartalmai, hanem innen akár meg is oszthatóak. A „WALKMAN” alkalmazással a készüléken tárolt zeneszámok és a Facebook ismerősök által ajánlott zenék egyaránt lejátszhatóak. Az „Album” alkalmazással a felhasználó szabadon böngészhet saját, és Facebook ismerőseinek fényképei között, melyeket akár térképen is megjeleníthet.

A One-touch megosztás funkcióknak köszönhetően a felhasználók egyszerűen oszthatják meg zenéiket, fényképeiket vagy videóikat okostelefonjukról másik NFC-képes Sony készülékkel. Így például hangszórón, fejhallgatón és akár TV készüléken is élvezhetjük a tartalmakat. Mostantól csak hozzá kell érinteni Xperia Z okostelefonunkat az ugyancsak a mai napon bemutatott BRAVIA TV távirányítójához, és máris nagyképernyőn élvezhetjük fényképeinket és videóinkat.

A mai napon további két Sony NFC-képes fülhallgatói s bemutatkozott az SBH20 sztereo Bluetooth™ fülhallgató és a DR-BTN200M vezetéknélküli fejhallgató. Amennyiben az Xperia Z okostelefont a fenti két kiegészítőhöz hozzáérintjük, a zenelejátszás azonnal elindul.

Strapabíró szupertelefon kiemelkedő formatervezéssel


Precíziós mérnöki tervezés, prémium anyagokkal. Az Xperia Z-ben mutatkozik be az egyedülálló OmniBalance dizájn, melyet a finoman kerekített sarkok és sima tükröződő felületek jellemeznek. A mindössze 7.9 mm vékony készülékház ellenére az Xperia Z egy rendkívül tartós készülék edzett üveggel és törésálló borítással mind az elő- és hátlapon, valamint a prémium okostelefonok közül jelenleg a legmagasabb minősítésű por- és vízállósággal rendelkezik (IP55 és IP57).

Egyes piacokon az Xperia Z egy másik verziója – Xperia ZL néven – is elérhető lesz 2013 első negyedévében. Az Xperia ZL ugyanazt a magával ragadó szórakoztatást nyújtja, mint az Xperia Z, de némileg eltérő formatervezéssel. 

Mind az Xperia Z és Xperia ZL Android 4.1 (Jelly Bean) operációs rendszerrel érkezik a piacra, és hamarosan frissíthető lesz majd az Android 4.2 verziójára.

Az Xperia Z főbb tulajdonságai


·    5”-os 1080 x 1920p full HD Reality Display kijelző Mobile BRAVIA® Engine 2-vel
·    13 megapixeles Exmor RS mobil szenzorral felszerelt kamera, HDR video, a még élesebb képekért és videókért bármilyen körülmények között
·    Por- és vízálló (IP55 és IP57) készülékház, tartós edzett üveg kijelzővel
·    1.5 GHz-es négymagos aszinkron működésű Snapdragon S4 processzor 2 GB RAM-mal
·    STAMINA üzemmód, mellyel akár 4-szer hosszabb üzemidő is elérhető
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05