Bővül az LG Ultra HD TV kínálata

forrás: Prím Online, 2013. január 10. 13:26

Az LG Electronics (LG) a Nemzetközi Szórakoztatóelektronikai Kiállításon mutatja be új Ultra HD TV termékcsaládját, Las Vegasban. A már korábban megismert 213 cm (84”) képátlójú Ultra HD TV mellé érkeznek a 140 centiméteres (55”) és a 165 centiméteres (65”) modellek is. Az új méretek ugyanazt a felbontást kínálják, mint az LG 84 hüvelykes Ultra HD TV-je, amely videómegjelenítő kategóriában a „Best of Innovations” díjat kapta a 2013-as International CES Innovations Awards keretében. Az LG a tévégyártók közül elsőként hozta kereskedelmi forgalomba az Ultra HD TV-t. 

Az Ultra HD TV sorozatba tartozó mindhárom típusban a Triple XD Engine dolgozik. Ez a képfeldolgozó technológia kivételesen életteli, képkockánként 8 millió képpontot tartalmazó képeket hoz létre, a Full HD TV panelek felbontásának négyszeresét (3840 x 2160 képpont). Az Ultra HD tartalmakról a Resolution Upscaler Plus funkció gondoskodik, ami az alacsonyabb minőségű adásokat is képes részletgazdagabbá alakítani.

Az LG legújabb Magic Remote mozgásérzékelős távirányítójával egy intuitív navigációs eszközt ad a felhasználók kezébe az Ultra HD TV-n megjelenő kezelőfelülethez. A vállalat Smart TV tartalomkínálatában mára hozzávetőleg 1400 alkalmazás érhető el, valamint a prémium tartalomszolgáltatások köre is folyamatosan bővül, úgy, mint a 3D World és a Game World. A SmartShare Plus szolgáltatás még több multimédiás és szórakoztató lehetőséget tesz elérhetővé kibővített csatlakozási lehetőségeken keresztül. Elérhető például a Wi-Fi, illetve az Intel által fejlesztett Wireless Display (WiDi) is, így a tartalmakat hordozható eszközről (laptopról, mobiltelefonról, táblagépről vagy más eszközről) is meg lehet osztani. 
 
Az LG a CINEMA 3D technológiát alkalmazza az Ultra HD TV készülékeiben is. A lélegzetelállító képernyőfelbontás a 3D hatással kombinálva minden képzeletet felülmúl. A 3D Depth Control mélységvezérlési funkcióval a felhasználók finomhangolhatják a képernyőn látható tárgyak között észlelhető távolságot – megteremtve ezzel a személyre szabott 3D élmény lehetőségét. A 3D Sound Zooming funkció a megjelenített tárgyak elemzésével, azok virtuális helyét és mozgását figyelembe véve hozza létre a hangot, ezzel még inkább a cselekmény középpontjába helyezve a nézőt. Az LG 3D technológiájának egy további előnye az úgynevezett Dual Play funkció, ami az osztott képernyős játékok nyújtotta élményt fokozza azzal, hogy mindkét játékos csak a saját játékterét látja, egyazon kijelzőn, teljes méretben. 
 
Az LG Ultra HD TV készülékeiben 2.2-es hangrendszer található. A két darab 10 W teljesítményű hangszórót két darab 15 W-os mélysugárzó egészíti ki. 
 
A 2013-as CES-en az LG Ultra HD TV-in Romero Britto neo-pop műalkotásai köszönnek vissza. Az LG következő generációs képalkotó technológiája képes hiánytalanul, annak teljességében megjeleníteni a művész dinamikus képi világát. Emellett az Ultra HD Content Zone tartalomgyűjteménnyel is megismerkedhetnek a CES látogatói, ami jó bizonyítéka annak, hogy az LG komoly hangsúlyt fektet a csúcsminőségű, következő generációs tartalmak biztosítására is. 
Kulcsszavak: HDTV LG

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05