Az ASUS bemutatta a gyors, 144 Hz frissítési sebességű, játékhoz optimalizált VG248QE monitort

forrás: Prím Online, 2013. január 11. 13:42

Az ASUS bejelentette VG248QE jelű, 24 hüvelykes, gyors, játékhoz optimalizált monitorát – a világ első 144 hertzes képfrissítési sebességű-, 1 ms (GTG) válaszidejű képernyőjét Full HD felbontású játékokhoz igen magas képfrissítési sebességgel. 

A kevesebb elmosódás és a kisebb bemeneti késleltetés simább megjelenítést eredményez, ami a játékosok számára előnyt jelent az FPS, verseny- és valós idejű stratégiai játékokban. Az NVIDIA® 3D Vision® 2* támogatásának köszönhetően a VG248QE a sztereoszkopikus 3D-világba is képes elrepíteni a játékosokat. Az éles, nagy fényerejű képhez az ASUS exkluzív újításai, mint a 80 000 000:1 intelligens kontrasztarány, a 350 cd/m² fényerő és a Splendid™ Video Intelligence technológia is hozzájárulnak.

A VG248QE az ASUS játékosoknak szánt monitorcsaládjának a legfrissebb tagja. A család további tagjai az ultramagas frissítési sebességű, az NVIDIA® 3D technológiájával felszerelt VG236H, VG278H, és VG278HE, valamint a VG23AH és VG27AH FPR (Film-type Patterned Retarder, filmtípusú mintázott gát) 3D monitorok.
 
Ultrasima akció
 
Az ASUS VG248QE natív módon képes kezelni az akár 144 képkocka/másodperc (fps) sebességet is az abszolút zökkenőmentes játékhoz. A folyadékkristályos kijelző feszültségszintjeinek szabályozásával a VG248QE 1 ezredmásodperces (GTG) válaszidőt képes produkálni, gyakorlatilag megszüntetve a húzott csíkokat és garantálva a zökkenőmentes videolejátszást. A bemeneti késleltetés csökkentése azt jelenti, hogy gyorsabban rajzolódnak ki a képkockák a képernyőn, az alacsonyabb késleltetés pedig a játékon belüli reakcióidőt segít javítani. A szokásos, 60 hertzes kijelzők mozgás miatti elmosódottsága gyakran lerontja a gyorsabb játékok magával ragadó élményét; a VG248QE azonban csökkenti ezt a hatást és észrevehetően javítja a látványt.
 
Exkluzív ASUS-megoldások a ragyogó képek érdekében
 
A 80 000 000:1 ASUS Smart Contrast Ratio (ASCR, ASUS intelligens kontrasztarány) és a 350 cd/m² fényerő eredményeképpen az ASUS VG248QE élethű képeket képes szolgáltatni Full HD, 1920 x 1080 képpontos felbontásban: a háttérvilágítás erejének szabályozásával a lehető legsötétebb fekete és legvilágosabb fehér árnyalatok jeleníthetők meg. Az ASUS Splendid™ Video Intelligence technológia garantálja az élethű színeket a képernyőn: hat módját (játék, normál, sRGB, tájkép, mozi és éjszaka) egy külön gyorsbillentyűvel lehet átkapcsolni.
 
Javított játék- és multimédiás élmény
 
Az ASUS VG248QE-ben az ASUS exkluzív GamePlus gyorsgombja található, amely célkeresztet jelenít meg a képernyőn, valamint időmérő funkció is került a monitorba. Négyféle célkereszttípus közül választhatnak a játékosok, hogy a lehető legjobban illeszkedjen a játék környezetéhez, az időmérő pedig a valós idejű stratégiai játékokban segít nyomon követni az idő múlását. Ezek az eszközök segítenek a játékosoknak gyakorolni és csiszolni készségeiket.
 
A VG248QE kompatibilis az NVIDIA® 3D Vision® 2 technológiájával* is a DisplayPort és dual-link DVI kapcsolaton keresztül, és akár három Full HD képernyőt is képes meghajtani a magával ragadó, többképernyős 3D játékélmény érdekében. DisplayPort, HDMI és Dual-link DVI-D csatlakozók gondoskodnak a széles körű csatlakozási lehetőségről a különféle multimédiás készülékekhez – például Blu-ray lejátszókhoz és játékkonzolokhoz –, a teljes körű házimozi-élményről pedig a beépített, kétwattos hangszórópár gondoskodik.
 
Felhasználóbarát kialakítás
 
Az ergonomikus kialakítású ASUS VG248QE elforgatható, elfordítható, dönthető és még a magassága is állítható a kényelmes megjelenítési pozíció érdekében, a beépített kábelrendező pedig segít csökkenteni a vezetékek dzsungelét.
Kulcsszavak: monitor Asus

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05