A Huawei a 2013-as CES-en mutatta be legújabb zászlóshajóit

forrás: Prím Online, 2013. január 11. 18:02

A Huawei a Las Vegas-i CES 2013 szakkiállításon vonultatta fel legújabb termékkínálatát, amellyel a fogyasztói elektronika élvonalába igyekszik betörni. Az eseményen a vállalat számos zászlóshajóját bemutatta, köztük a Huawei Ascend Mate, Ascend D2 és W1 okostelefonokat, a MediaQ otthoni hálózati készüléket, valamint egy sor LTE Cat4 eszközt. A Huawei saját fejlesztésű technológiái kiteljesítik az eszközök használatát, miközben többek között az energiahatékonyságot és az adatmegosztás gyorsaságát is növelik.

A Huawei a CES-en mutatta be a Huawei Ascend Mate-et, amelynek 1280 x 720 pixel felbontású, 6,1 hüvelykes HD IPS+ LCD kijelzője a készülék előlapjának 73 százalékát foglalja el. A világ legnagyobb kijelzőjű okostelefonja így az üzleti és a magánéletben is sokoldalúan használható. A vállalat a rendezvényen leplezte le az 5 hüvelykes, IPS Super Retina LCD kijelzővel rendelkező Huawei Ascend D2 készüléket, amely 1920 x 1080 képfelbontást és 443 ppi pixelsűrűséget, valamint átlagosan 3000 mAh akkumulátor-teljesítményt garantál. A telefont 13 megapixeles BSI autofókuszos hátoldali kamerával szerelték fel, amely a legapróbb részleteket is kiváló minőségben rögzíti, ISO érzékenysége pedig kategóriájában a legnagyobb.

A Huawei legelső Windows Phone 8-as okostelefonja, a Huawei Ascend W1 is a CES-en debütált. A készüléket kétmagos, 1,2 GHz-es Qualcomm Snapdragon processzor és Andreno 305 GPU működteti, és egy 4 hüvelykes IPS LCD kijelző, valamint egy, a kategóriájában legnagyobb teljesítményt nyújtó, 1950 mAh-ás akkumulátor teszi teljessé. Az otthon használatos hálózati termékek kínálatát a vállalat a Huawei MediaQ elnevezésű, kocka formájú eszközével bővítette, amely a többféle forrásból, többek között okostelefonok és táblagépek képernyőiről érkező tartalmakat kapcsolja össze és osztja meg egymás között. A technológiai újdonságokkal lépést tartó felhasználók számára a hangkeresési és HD videohívási funkcióval felszerelt Huawei MediaQ tökéletes választás a széles értelemben vett fizikai összeköttetés megteremtéséhez.
 
A Huawei LTE Cat4 termékeinek széles skáláját képviselve LTE Cat4 és wifi-adapterek, mobil hotspot, CPE, továbbá egyéb fix, illetve mobilinternetes termékek mutatkoztak be a kiállításon, köztük a 3G és Ethernet uplinkkel is rendelkező E5151 hotspot, a világ legkisebb adatkártyája, az UltraStick E3331, a világ első, M.2 formátumú, Intel Ultrabook-okkal kompatibilis 3G modulja, az MU736, valamint a világ legkeskenyebb B2B (TFF) formátumú 3G modeme, az MU733. A vállalat M2M megoldásait is felvonultatta, beleértve a B2B, LGA és LCC formátumú, vezeték nélküli kommunikációs moduljait, de bemutatta telematikai megoldásait is, köztük az autós 3G modult, az MU609T-t, valamint a DA680 Wi-Fi boxot, illetve az autóbiztosítási célokat szolgáló, professzionális3G OBD boxot, a DA3100-at.
 
A fogyasztói elektronika nemzetközi szakvására remek alkalom volt arra, hogy a Huawei a technológiai kihívásokra választ adó saját fejlesztéseit is megismertesse a közönséggel.
 
  • Az okostelefonok üzemidejét a Huawei nevéhez fűződő Quick Power Control (QPC) és Automated Discontinuous Reception (ADRX) technológiák teszik hatékonyabbá. A fejlesztések több mint 20 százalékkal csökkentik az akkumulátor fogyasztását készenléti üzemmódban azáltal, hogy a hálózati összeköttetés alapján képesek felmérni és az igényekhez igazítani az adatátvitelhez szükséges energiamennyiséget.
  • A gyors feltöltésről egy másik Huawei technológia gondoskodik, amellyel a Huawei okostelefonok akkumulátorai 30 százalékkal gyorsabban tölthetők fel, mint más gyártók termékei. 
  • A Huawei gyors megosztást garantáló technológiájának köszönhetően a fotók, videók és egyéb fájlok két-háromszor gyorsabban tölthetők fel wifi-környezetben, mint más gyártók okostelefonjairól.
  • A Huawei termékek kijelzői akár kedvezőtlen fényviszonyok ellenére is jól láthatók, mivel a fényerőt optimalizáló technológia kiszámítja a kedvező fényviszonyoknak megfelelő megvilágítást, és bármely fényviszony esetén fenntartja az ahhoz tartozó fényerősséget. 
  • Az audiotechnológiai fejlesztések révén a felhasználók akár 1,5 méteres távolságból is használhatják okostelefonjaikat, így kezük felszabadul, és mozgásterük megnő.
  • A sztereo hangfelvételi üzemmód pedig kiváló minőségű hangrögzítést tesz lehetővé, hogy videóink ne csak képileg legyenek lenyűgözőek.
Kulcsszavak: okostelefon Huawei

Mobiltelefon-készülék ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megjelentek az első HMD okostelefonok

A Human Mobile Devices (HMD) bemutatta első saját gyártású okostelefonjait: megérkezett a HMD Pulse Pro, HMD Pulse+ és HMD Pulse. A Pulse kollekció már most lefekteti a HMD designalapjait: merész vonalvezetés, egyedi tónusok, modern és letisztult esztétika, elegáns kialakítás, előkelő formatervezés – és mindez elérhető áron.

2024. április 25. 13:15

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50