Egymillió jenes jutalmat ad angolul tudó munkatársainak a Softbank japán mobilszolgáltató

MTI Sajtóadatbank, 2013. január 15. 08:06

Egymillió jenes (mintegy 2,5 millió forintos) jutalmat ajánlott fel angol nyelvből felsőfokú nyelvvizsgát tevő dolgozóinak a Softbank japán távközlési-informatikai konszern, amely tavaly októberben 20 milliárd dollárért vásárolta fel az amerikai Sprint Nextel mobilszolgáltató részvényeinek 70 százalékát.

A cég azon dolgozóinak fizeti ki a jutalmat, akik a TOEIC elnevezésű teszten a 990-ből legalább 900 pontot érnek el. A 800 pontot teljesítők 300 ezer jent kapnak.

"Úgy döntöttünk, hogy pénzzel növeljük dolgozóink motivációját" - közölte a cég szóvivője a Japan Today hírportál tudósítása szerint.

A felvásárlással angol nyelvterületre lépő cég eddig is tartott angoloktatást dolgozói számára, de az eredmények elmaradtak a várttól, ezért döntöttek a pénzügyi motiválás mellett.

A belföldi kereslet gyengesége miatt az erős jen és a kormányzati hitelprogramok által megtámogatott japán cégek a közelmúltban jelentős számú külföldi vállalatot vásároltak fel, a terjeszkedést azonban megnehezíti, hogy a japán munkaerő angoltudása messze elmarad a nemzetközi és regionális átlagtól.

A Sprint Nextel felvásárlásával ügyfélszámát tekintve a világ harmadik legnagyobb mobilszolgáltatójává váló Softbank nem az egyetlen külföldön terjeszkedő japán cég, amelynek gondot jelent az angoltudás hiánya dolgozói köreiben.

A Rakuten internetes kereskedelmi vállalat, valamint a legnagyobb japán ruházati cég, a Uniqlo irodáiban is az angol használatát próbálják bevezetni a nemzetközi nyitás megkönnyítése érdekében.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05