Kovács Zsolt az MPVI Zrt. új vezérigazgatója

MTI Sajtóadatbank, 2013. január 24. 08:16

Kovács Zsolt látja el az MPVI Zrt. vezérigazgatói teendőit 2013. január 24-étől - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) szerdán a honlapján.

Kovács Zsolt 43 éves közgazdász, tanulmányait a Janus Pannonius Tudományegyetem Közgazdaság-tudományi Karának pénzügy szakán végezte. Az elmúlt két évtizedben vezetői pozíciókat töltött be a magyar pénzügyi szektor piacvezető cégeinél. Elnök-vezérigazgatóként öt éven keresztül irányította az ING Befektetési Alapkezelőt, az elmúlt két évben pedig ugyanezt a pozíciót töltötte be az ING Biztosító Zrt.-nél.

Kinevezésére azt követően került sor, hogy a negyedik mobilszolgáltató, az MPVI Mobil Zrt. tulajdonosi közgyűlése január 18-án elfogadta Kalmár István, az igazgatóság elnöke és Schmidt Pál vezérigazgató lemondását az igazgatósági tagságról, és ezzel egyidejűleg Schmidt Pál vezérigazgatói jogviszonya is megszűnt.

A közvetetten állami tulajdonban lévő MPVI Mobil Zrt.-ben az állami tulajdonban lévő Magyar Posta Zrt.-nek (10 százalék), az MVM Magyar Villamos Művek Zrt.-nek (45 százalék) és az MFB Invest Zrt.-nek (45 százalék) van tulajdonrésze.

Az MPVI-t érintő bírósági döntés volt tavaly, hogy a Fővárosi Törvényszék szeptemberben jogerősen hatályon kívül helyezte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnak (NMHH) a frekvenciaárverésen hozott korábbi határozatait. A benyújtott felülvizsgálati kérelem miatt a Kúria hoz végső döntést, várhatóan február végén.

A törvényszék szerint a negyedik mobilszolgáltató jogszerűtlenül nyerte el a jogot a hálózat kiépítésére, valamint a három korábbi piaci szereplő is jogszerűtlenül szerzett akkor újabb frekvenciablokkokat. Annak eldöntése, hogy az NMHH az eredeti állapotot állítja helyre vagy új tendert hirdet, meghaladta a bíróság hatáskörét, így erről nem szól az ítélet.

A frekvenciaárverés végeredményét a már piacon lévő mobilszolgáltatók támadták meg.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09