A Dell válasza az informatika új korszakának kihívásaira

forrás: Prím Online, 2013. január 24. 11:31

Az informatikai piacon jelen lévő trendek és változások – többek között a növekvő mobilitás, a Big Data és a felhőmegoldások elterjedése – egy új korszak eljövetelét jelzik. A közeljövőben így a fokozott IT hatékonyságnak és kezelhetőségnek köszönhetően az informatikai terület válhat a vállalatok fejlődésének motorjává.

A Dell szakemberei szerint az új korszakban elengedhetetlen az egyszerű szerver virtualizáción túl a rugalmasabb és egyszerűbben menedzselhető, központosított infrastruktúrák kiépítése, valamint a munkafolyamatok mobilizálása, hogy az alkalmazottak bárhonnan, bármikor és bármilyen eszközzel képesek legyenek becsatlakozni a munkahelyi feladatokba. Az adatok hatékonyabb tárolása és kezelése, valamint a rugalmas munkaterheléshez szükséges eszközök biztosítása is kulcsfontosságú, amelyben jelentős szerepet játszanak az egyre hatékonyabb cloud megoldások.

Az informatika új korszakát jelzik azok az eszközök és termékek is – a Latitude 10 Essentials tablet, az Inspiron 15 és 15R laptopok, valamint a Dell Wyse „Project Ophelia – amelyeket a Dell a 2013-as CES-en mutatott be a nagyközönségnek.



Latitude 10 Essentials
A 2012 októberében bejelentett Latitude 10 új változata, a Latitude 10 Essentials egy biztonságos, vállalati felhasználásra fejlesztett, könnyen kezelhető és tartós tablet. Az új, Windows 8 rendszerrel, kedvező áron elérhető modell könnyedén illeszkedik már meglévő IT infrastruktúrákba, ezáltal növeli a rendszer hatékonyságát, miközben alkalmazása nem jár jelentősebb költségtöbblettel. A Latitude 10 Essentials nem igényel mobileszköz-kezelő rendszert vagy szoftver licenceket, támogatja az új és régebbi Windows alkalmazásokat, valamint kompatibilis az Adobe Flash programmal. Könnyedén és biztonságosan kapcsolódik már meglévő perifériákhoz, így lehetővé teszi, hogy a felhasználók bárhonnan elvégezhessék munkájukat. A standard verzióhoz hasonlóan ez a modell is tartós magnézium-ötvözet házzal, soft-touch paint külsővel és Corning® Gorilla® Glass kijelzővel elérhető.

Dell Wyse „Project Ophelia”
A Dell a CES 2013 kiállításon jelentette be Dell Wyse „Project Ophelia” elnevezésű eszközét. A Dell Wyse szoftver technológiáján alapuló, pendrive-méretű, ultra-kompakt készülék bármely televízióból vagy monitorból interaktív Android-eszközt varázsol. Segítségével saját tartalmainkat a Dell titkosított hálózatán keresztül, Bluetooth billentyűzet és egér segítségével érhetjük el. A Project Ophelia elsősorban azok számára kiváló kiegészítő eszköz, akik laptopjuk nélkül is szeretnének hozzáférni felhőalapú játékokhoz és tartalmakhoz, vagy online játékaikat egy sokkal nagyobb képernyőn játszanák le, mint számítógépük kijelzője. Ezen kívül az eszköz azon szakemberek számára is nagy segítséget nyújthat, akiknek a mindennapi munkához elengedhetetlen egy nagyképernyős számítástechnikai eszköz használata, ám ezt nem tudják mindig magukkal vinni.

Inspiron 15 és Inspiron 15R
A Dell Inspiron 15 egy kecses, mindössze 2,54 cm vastag, 10 gombos numerikus billentyűzettel rendelkező, 15,6 hüvelykes laptop, amely a harmadik generációs Intel® Core™ processzoknak köszönhetően a gyors feldolgozást a hatékony energiafogyasztással egyesíti. Az új modell 8 az 1-ben memóriakártya-olvasóval, USB 3.0 és HDMI 1.4 csatlakozóval, valamint beépített DVD-RW meghajtóval érhető el. Nagyméretű merevlemezén akár több ezer zeneszám és fénykép, és több órányi videó tárolható, a fájlok pedig automatikusan szinkronizálhatók a felhővel, így bármilyen eszközről könnyen hozzáférhetők. A 16:9 képarányú, HD felbontású WLED kijelzőn tökéletes minőségben nézhetőek a filmek és egyéb médiatartalmak, a textúrázott fedél és csuklótámasz, valamint a fekete matt bevonat pedig elegáns megjelenést biztosít.

Az Inspiron család másik új tagja, a Dell Inspiron 15R modell hasonlóan elegáns, mindössze 2,54 centiméter vastagságú, csiszolt alumínium borítású házzal rendelkezik; billentyűzete cseppálló, 10 gombos numerikus billentyűzetével pedig minden eddiginél könnyebben kezelhetők a táblázatok és a költségvetések. A felhasználók a 3. generációs Intel® Core™ i3, i5 és i7 processzorok és az Intel® HD Graphics 4000 grafikus vezérlő előnyeit a mindennapi számítástechnikai alkalmazásokban is élvezhetik, a videojátékoktól egészen az alapszintű üzleti alkalmazásokig. A villámgyors, hatékony, 8 GB kapacitású, 1600 MHz-es, kétcsatornás DDR3 SDRAM-nak köszönhetően a filmnézés vagy a videójáték egészen új szintre emelkedik. A tálcás betöltésű DVD+/-RW lejátszóval és a Waves MaxxAudio® 4.0 szoftverrel a laptop 39,6 cm-es kijelzőjén életre kelnek a filmek, játékok és videók. Az Inspiron 15R két USB 3.0, két USB 2.0, egy HDMI 1.4 és egy RJ-45 porttal rendelhető, 8 az 1-ben memóriakártya-olvasójával pedig többféle formátum is használható.
 

Kulcsszavak: Dell trend Tablet PC notebook

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05