A Telenor a fenntartható vállalatok nemzetközi élvonalában

forrás: Prím Online, 2013. január 25. 09:27

Előkelő helyezést ért el a Telenor Magyarország anyavállalata a davosi Világgazdasági Fórumon szerdán közzétett fenntarthatósági rangsorban.

Az iparág szereplői közül a Telenor Csoport lett a 2. leginkább fenntartható cég a nagyvállalatokat évente értékelő neves, a The Global 100 (A világ 100 legfenntarthatóbb vállalata) elnevezésű nemzetközi listán. A szektor első helyezettje a francia Vivendi lett. A Telenor a teljes rangsor 48. helyén végzett, amelynek élmezőnyében más norvég vállalatok is szerepelnek.

A mobilszolgáltató Magyarországon is szigorú fenntarthatósági szempontok szerint működik: a törökbálinti Telenor Ház Közép-Európa egyik leginkább környezetbarát vállalati központja. Itt üzemel az ország második legnagyobb teljesítményű geotermikus hőszivattyúja. A 168 négyzetméternyi napkollektor rendszer pedig a munkatársak melegvíz-igényének előállításához szükséges energia több mint 60 százalékát biztosítja. A korszerű épületüzemeltetési rendszereknek, a belső környezetvédelmi irányelveknek illetve a lényegesen nagyobb teljesítményű, de mégis a korábbinál kisebb energiafelhasználású hálózati elemeknek köszönhetően a mobilszolgáltató évről évre csökkenti energiafelhasználását, valamint szén-dioxid kibocsátását.
 
Az első alkalommal 2005-ben megjelent The Global 100 listát összeállító Corporate Knights átfogó szempontrendszert követve értékeli a világ nagyvállalatainak fenntarthatósági programjait. A módszertan a pénzügyi és a biztonsági mutatók mellett olyan indikátorokat alkalmaz, mint az energiafelhasználás, a szén-dioxid kibocsátás, a vízfelhasználás, a hulladék mennyisége, a befizetett adó, valamint az innováció mértéke. 

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

2023-ban harmadjára ért el platina minősítést a Bridgestone

A Bridgestone EMEA (Európa, Közép-Kelet és Afrika régió) ismét megkapta a platina minősítést a neves fenntarthatósági értékelő platform, az EcoVadis által. A szervezet 2023-ban már a harmadik egymást követő alkalommal nyerte el az EcoVadis legmagasabb besorolását, amivel a Bridgestone EMEA az EcoVadis által világszerte 220 iparágban értékelt 130 000 vállalat legjobb 1 százalékba került.

2024. április 15. 16:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09