A televíziózás jövője a Cisco szerint

forrás: Prím Online, 2013. január 28. 14:22

A Cisco a januári Consumer Electronics Show-n mutatta be a Videoscape Unity szoftver platformot, amelynek segítségével a szolgáltatók többképernyős videószolgáltatásokat nyújthatnak ügyfeleiknek. A rendszer használata minden eszközön egységes videó-élményt eredményez.

A felhő alapú platform révén bármikor, bárhonnan, bármilyen képernyőn – egyidőben akár több képernyőn is – elérhetőek vagy újranézhetőek a filmek, műsorok és lejátszhatók a felvett tartalmak. A Videoscape Unity egy moduláris, nyílt rendszer, amely akár harmadik fél által készített komponensekkel is tovább fejleszthető. Állandó frissítéséhez nincs szükség folyamatos szakértői segítségre, így az üzemeltetési költségek jelentősen csökkenhetnek.

A Videoscape Unity platformról
A Cisco a 2011-es Consumer Electronics Show-n mutatta be első TV-szolgáltatási platformját, a Videoscape-et, majd a Cisco Videoscape és az NDS portfóliójának egyesítésével jött létre a Videoscape Unity platform. Az NDS a Cisco által 2012-ben felvásárolt videoszoftver és tartalombiztonsági szolgáltató.

A Videoscape Unity az alábbi, integrált szolgáltatásokat nyújtja:

·    Többképernyős, felhőalapú digitális videó felvevő (DVR): a felvétel és a tárolás is a felhőben történik, így a felhasználók bárhonnan, bármilyen képernyőről (laptop, tablet, okostelefon, stb.) megnézhetnek valós idejű, vagy akár korábbi, a DVR-rel rögzített tartalmakat.
·    A TV/Video Everywhere szolgáltatás bárhonnan elérhetővé teszi e tartalmakat, továbbá egységes keresőfunkciót is kínál.
·    A Cisco Connected Video Gateway eszköz segítségével a videó és egyéb tartalmak egyszerűen megoszthatók otthoni, IP-hálózathoz csatlakozó eszközökkel.
·    IP Video kábelen: a videók és más tartalmak a szolgáltató által támogatott eszközökön gyorsabban elérhetőek, de az otthoni hálózatokhoz egyéb, nem támogatott eszközök is hozzáadhatók.

„A következő generációs videó-funkciók kiépítéséhez a médiatársaságok eddig egyénileg fejlesztett, vagy szabványos megoldások közül választhattak. Az előbbi csak egyedi, de behatárolt igényekre nyújtott megoldást, míg az utóbbi korlátozott lehetőséget kínált a testreszabásra. A Videoscape Unity a két megközelítés előnyeit ötvözi, a szabványos felhőt és a különféle képernyőkhöz igazítható felhasználói élményt együttesen kínálja." – mondta Dalos Ottó, a Cisco Magyarország szolgáltatói piacért felelős vezetője.


A Cisco Videoscape Unity a legtöbb szolgáltató hálózatával kompatibilis, a platform számos, előre tesztelt konfigurációban elérhető és hozzáigazítható a szolgáltatók igényeihez.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09