AF-S NIKKOR 18–35mm f/3.5–4.5G ED

forrás: Prím Online, 2013. január 30. 14:27

Az  AF-S NIKKOR 18–35mm f/3.5–4.5G ED sokoldalú, könnyű objektív, amely újabb modern taggal bővíti a Nikon nagy látószögű, FX formátumú NIKKOR objektívek termékcsaládját. Az új AF-S objektív optikai kialakítását továbbfejlesztettük, Silent Wave Motorja pedig halk, gyors és pontos automatikus élességállítást biztosít, amikor az objektívet Nikon D-SLR fényképezőgép-vázhoz csatlakoztatják.

Kiemelkedő képminőségének és akár 100º-os látószögének köszönhetően az  AF-S NIKKOR 18–35mm f/3.5–4.5G ED mind a tapasztalt, mind az amatőr fotósok számára megfizethető áron kínál lehetőséget arra, hogy belekóstoljanak a nagy látószögű fényképezés nyújtotta különleges lehetőségekbe. A 18 mm-es gyújtótávolság-beállítással magával ragadó, különösen nagy látószögből készíthet lenyűgöző fényképeket városi látképekről vagy zárt terekről. Az objektív 35 mm-es beállításával klasszikus, torzításmentes nagy látószögű fényképek készíthetők, amelyek általános fényképezéshez és a nyüzsgő városi élet pillanatainak megörökítéséhez ideálisak.


„A nagy látószögű fényképezés számtalan lehetőséget biztosít kreativitásunk kibontakoztatásához, azonban az optimális eredmények eléréséhez az objektíveknek is magas követelményeknek kell megfelelniük” - mondta Zurab Kiknadze, a Nikon Europe Lenses, Accessories & Software részlegének termékmenedzsere. „Az optikai fejlesztések terén szerzett szerteágazó ismereteink és tapasztalataink felhasználásával olyan megfizethető árú, mégis kiváló minőségű objektívet készítettünk, amely képes kielégíteni a D-SLR fényképezőgépek nagy felbontású új generációjának igényeit.”


Rugalmas és elérhető


A nagy felbontású, „full-frame” formátumú D-SLR fényképezőgépekre optimalizált  AF-S NIKKOR 18–35mm f/3.5–4.5G ED objektívvel kiváló képek készíthetők anélkül, hogy ehhez mélyen a zsebében kellene nyúlnia. Ideális azoknak az amatőr fotósoknak és a D-SLR gépek azon megszállottjainak, akik szeretnék megismerni a különböző objektívek adta rugalmasságot a fényképezésben. E sokoldalú objektív kiváló eredményeket biztosít sokféle fényképezési helyzetben, és praktikus, hordozható kialakításának köszönhetően sok fotós felszerelésében számíthat állandó helyre.


Egyszerűen kiemelkedő


Az AF-S NIKKOR 18–35mm f/3.5–4.5G ED új optikai kialakításában 12 objektívelem kapott helyet nyolc csoportba rendezve. A három aszférikus lencse és két ED (extra-alacsony szórású) üvegelem kitűnő felbontást biztosít, és korrigálja a nem kívánatos eltéréseket és torzulásokat, míg a Nikon szuper integrált bevonat még ellenfényben is csökkenti a szellemképek megjelenését és az erős fényforrás hatását.


Kisméretű és könnyű


A csupán 385 grammos objektívet valóban mindenhová magával viheti, és bármely Nikon D-SLR fényképezőgépre felszerelheti – még a beépített automatikus élességállítási motorral nem rendelkező, belépő szintű D-SLR gépekre is. A magas minőségű, ergonomikus konstrukció, a fémből készült bajonettzár és az időjárásálló gumitömítések kiemelkedő tartósságot biztosítanak utazás során.


Az AF-S NIKKOR 18–35mm f/3.5–4.5G ED objektív mellékelt tartozéka egy objektív fényellenző és egy puha védőtok is.


Műszaki adatok


·    Gyújtótávolság: 18–35 mm
·    Legnagyobb rekesz: f/3,5–4,5
·    Legkisebb rekesz: f/22–29
·    Az objektív felépítése: 12 elem nyolc csoportban (két ED-üvegelemmel és három     aszférikus lencsetaggal, valamint Nikon szuper integrált bevonattal)
·    Képszög: 100°–63° (76°–44° Nikon DX-formátumú fényképezőgép esetén)
·    Íriszlamellák száma: 7 db (kerekített)
·    Legkisebb fókusztávolság: 0,28 m a képsíktól
·    Szűrő/toldalék mérete: 77 mm
·    Átmérő × hosszúság: kb. 83 mm × 95 mm
·    Tömeg: kb. 385 g
 

Kulcsszavak: Nikon objektív

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09