Külföldi piacokra készül a ProSys

forrás: Prím Online, 2013. február 6. 14:59

Új rendszereken vált elérhetővé a ProSys Kft. adatelemző megoldása, a Servio. A társaság a hazai piaci lehetőségek bővítése mellett már a külföldi bevezetés előkészítésén dolgozik.

Jelentős fejlesztést zárt le múlt év végén a Laurel Cégcsoporthoz tartozó ProSys Kft., amelynek köszönhetően a társaság Servio nevű többdimenziós, dinamikus adatelemző és kimutatás-készítő megoldása képes kapcsolódni társvállalatai, a Laurel Kft. és a ProgAdat Kft. ügyviteli rendszereihez is.

„A tavaly végrehajtott fejlesztéseink eredményeként Servio adatelemző megoldásunk iránt jelentős a külföldi érdeklődés, de a hazai felhasználók száma is robbanás előtt áll. Az új lehetőségeknek köszönhetően az idén legalább 30 százalékos forgalomnövekedést várunk” – számolt be a tervekről Szappanos Zoltán, a ProSys Kft. ügyvezető igazgatója. „A hazai piacbővítés mellett a Servio erőteljesebb külföldi bevezetésének előkészítését végezzük. Jelenleg azt vizsgáljuk, milyen üzleti modell lenne a legcélravezetőbb, hiszen az online értékesítés is elképzelhető, de akár disztribútorokon, partnereken keresztül is forgalmazhatjuk a terméket. Kezdetben Szlovákiában és Ausztriában szeretnénk rendszerünket markánsabban bevezetni” – tette hozzá Szappanos Zoltán.

Mivel az évek óta tartó válság miatt a kiskereskedelmi forgalom egyre csökken, nincs esélye a cégeknek az expanzióra, ezért a belső lehetőségek, kapacitások jobb kihasználása felé fordultak a vállalkozások. A cégvezetők a vállalati adatvagyon hatékony kiaknázása érdekében fokozottan keresnek könnyen használható, grafikus elemzéseket kínáló üzleti intelligenciarendszereket – számolt be a piaci helyzetről a szakértő.

A ProSys saját fejlesztésű Servio rendszere azzal érdemelte ki a nemzetközi figyelmet, hogy elsősorban nem egy program, hanem inkább egy univerzális kezelői felület, amelyet adatbázisokra illesztve egy jól használható döntéstámogató eszközt kapnak a felhasználók. A megoldás bármilyen ügyviteli rendszer – például SAP, Microsoft NAV, stb. – adataival is dolgozhat. „Használata egyértelmű, és ebben a szegmensben egyedülálló módon képes offline üzemmódban is működni, így akár egy külső helyszíni tárgyalás alatt is hasznos elemzésekkel tudja segíteni a döntéshozók munkáját” – emelte ki a ProSys vezetője.

Az egyszerűen kezelhető felhasználói környezet úgy alakít vizuális információkká (diagramok, grafikonok, stb.) adatokat és összefüggéseket, hogy az üzleti folyamatokat azonnal felismerhetővé teszi, sőt akár trendszerűen előre meg is becsüli. Az alkalmazónak csak azt kell tudnia, mit kérdez, milyen információra van szüksége. A Servio a szokásos pénzügyi beszámolók, forgalmi, eredmény-, vagy készletkimutatások mellett alkalmas a dolgozói teljesítmény felmérésére is. Képes „mi lenne ha” jellegű előkalkulációk, modellek készítésére, megnézhetjük, hogyan alakulnának cégünk mérőszámai, ha csökkennek a beszerzési vagy eladási árak, ha nő a fizetés, vagy átalakul a piac.

 

 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Idén is a „Bajnokok" között a Schneider Electric

Zsinórban az ötödik évben kapott „Champion", vagyis „Bajnok" minősítést a Schneider Electric a Canalys kutatócég „Titans Channel Leadership Matrix" elemzésében. A vállalat az értékesítési csatornái folyamatos fejlesztése iránti elkötelezettségével, valamint a bevezetett programokkal és a partnereit támogató eszközökkel érdemelte ki az elismerést.

2024. március 29. 10:48

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05