Világvége helyett új világ

forrás: Business Online, 2013. február 19. 08:26

Világvége helyett új világ. Konferenciát rendeznek a digitális átállásról. Senkinek sem kell aggódnia amiatt, hogy kedvenc csatornáját, vagy éppen kedvenc tv-műsorát a földi sugárzás helyett hamarosan már csak digitálisan tudja elérni. Az EU-ban 2006-óta folyik az átállás.

Kétnapos konferencia kezdődik március 19-én Magyarországon a digitális átállásról, ahol a szakma kiválóságai, a műsorközvetítő cégek vezetői és politikusok is jelen lesznek. Hollandia volt az első uniós ország, ahol bevezették az analóg műsortovábbítás helyett a digitális földi sugárzást, majd nemsokára következett Svédország, Finnország. 2007-ben Németország is áttért az analóg helyett a digitális adásokra. Persze sehol sem ment egyszerűen a folyamat, mindenhol sok kérdés merült fel, mind a lakosság (fogyasztók), mind pedig az adások sugárzóinak részéről.

Magyarországon a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság felel az átállásért. Az NMHH szakmai támogatásával a Korrektúra Kft. szervezi a konferenciát, a festői szépségű Velencei-tó partján épült Resort & Spa Hotelben: Digitális Korrektúra 2013 - Világvége helyett új világ címmel.

A találkozó interaktív fórumot biztosít mindazon cégek számára, akik érintettek az átállásban.  Ilyenek például az MTVA és csatornái, vagy a TV2 és az RTL Klub, akik továbbra is ingyenesen teszik elérhetővé műsoraikat, csak egy jóval korszerűbb, jobb kép és hangminőséget eredményező sugárzási módszerrel. A változásokkal kapcsolatban rengeteg kérdés merülhet fel, de a szervezők remélik, hogy az előadásokkal, pódiumbeszélgetésekkel tisztázni tudják a szolgáltatók és a nézők számára az átállás részleteit, valamint az összes kérdésre megadják vagy megtalálják a válaszokat.

A velencei rendezvény választ adhat arra is, hogyan hasznosítja az állam a felszabaduló analóg frekvenciákat, hiszen a frekvenciák értékesítésével jelentős bevételhez juthat az ország.

Trendek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új Lufthansa Technik munkahelyek magasan képzett szakembereknek

A Lufthansa Technik AG, Németország vezető repülőgép-karbantartó és mérnöki vállalata a meglévő légijármű-karbantartó tevékenysége mellett új repülőgép-mérnöki központot nyit Budapesten. Az új, Budapest-központú szolgáltató központ elsősorban a Boeing 737 géptípus, a világ egyik legnépszerűbb keskenytörzsű, középtávú légijárműve kapcsán nyújt majd szolgáltatásokat, illetve általános, nem géptípus-specifikus támogató tevékenységeket is végez majd.

2016. június 15. 18:20

Big Data, Cloud és analitika: jövő héten jön a Budapest Data Fórum

Június 14. és 16. között rendezik meg a vezető hazai adattárházas és Big Data seregszemlét, ahol külföldi és hazai vállalatok osztják meg tapasztalataikat az adatmenedzsment és adatelemzés legjobb gyakorlatáról.

2016. június 7. 15:54

A Cellum innovációja Egyiptomban is bizonyíthat

A magyar tulajdonú Cellum, Európa egyik vezető mobiltárca-szolgáltatója a Metel Egypttel írt alá együttműködési megállapodást Abd El-Fattah El-Sisi egyiptomi elnök és Orbán Viktor miniszterelnök jelenlétében, a miniszterelnöki látogatáshoz kapcsolódó üzleti fórumon. A Metel a megállapodás részeként a Cellum mobilfizetési szolgáltatásait terjeszti el az Közel-Keleten és Afrikában, jelentősen fejlesztve ezzel a térség elektronikus kereskedelmét.

2016. június 2. 15:05

1,8 milliárd dolláros befektetést szerzett a Snapchat

A Snapchat instant üzenetküldő alkalmazás újabb, 1,8 milliárd dolláros befektetési kört tudhat maga mögött, legyőzve ezzel a kételyeket, melyek a startup befektetési ökoszisztémát lengik körül az utóbbi időben. Az új befektetéssel a céget jelenleg 20 milliárd dollárra becslik.

2016. május 31. 16:07

Technikai kommunikációval foglalkozó szakmai szervezet alakult

Hazai vállalatok részvételével és az európai anyaszervezet támogatásával megalakult a tekom Magyarország szakmai platform, amely a technikai kommunikációval foglalkozó magyarországi szakembereket tömöríti. Az SAP egyik alapítóként a tagok és érdeklődők felé történő kommunikációért felel majd. 

2016. május 17. 12:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05