Megfelelő felkészültséggel a kibertámadások kivédhetők [Videó]

Kütyü Magazin, 2013. február 22. 11:01

Nap mint nap hallunk híreket különböző méretű károkat okozó kibertámadásokról. A Deloitte a napokban nyilvánosságra hozott egy videót, ami éppen egy ilyen, előre eltervezett számítógépes támadást dramatizál. A felvétel célja, hogy felhívja a figyelmünket arra, hogy megfelelő felkészültség híján igen könnyen a hackerek áldozataivá válhatunk.

Szinte naponta bejárja a médiát valamilyen, ismeretlen eredetű kibertámadásokról szóló híradás. Legutóbb az egyik legnagyobb online közösségi oldal számolt be arról, hogy néhány alkalmazottjának laptopján kémszoftvereket találtak.

A Deloitte a napokban nyilvánosságra hozott videójában éppen egy ilyen, előre eltervezett számítógépes támadást mutat be. Ebben a betörést megelőző, a valóságban is előfordulókémkedéstől egészen a támadás sikeres blokkolásáig követhetjük az eseményeket. A pár perces videóval a Deloitte arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy amennyiben nem gondoskodik a megfelelő óvintézkedésekről, akkor bárki, bármikor a hackerek áldozatául eshet, súlyos károkat elszenvedve, legyen szó akár egyéni felhasználókról, akár a legnagyobb vállalatokról.

 

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05