Okostelefon-szerű vezérléssel nyomtat a Sharp

forrás: Prím Online, 2013. február 26. 09:39

A Sharp megkezdte  felhőalapú, multi-touch vezérlésű, A3-as, színes multifunkciós nyomtató (MFP) termékcsaládjának a forgalmazását. A kimondottan a hagyományos irodák hatékonyságának növelésére tervezett készülék intuitív vezérlőfelülettel rendelkezik, amely azonnal ismerős lesz bárkinek, aki használt már okostelefont, tablet PC-t vagy bármilyen Windows 8-as eszközt.

A Sharp új MFP termékvonalában három géptípus érhető el: a 36 lap/perc sebességű MX-3640N, a 31 lap/perc sebességű MX-3140N és a 26 lap/perc sebességű MX-2640N. Mindhárom készülék gyors és erős fényű, 10,1 colos színes érintőképernyővel rendelkezik. A készülékek képesek csatlakozni a felhőhöz, így alkalmasak arra is, hogy független fejlesztők alkalmazásait is futtassák az irodai feladatok automatizálása érdekében.

"Az emberek ma elfoglaltabbak, mint valaha, ezért nem szívesen tanulmányoznak át egy használati útmutatót vagy tanulnak meg új munkamódszereket. Éppen ezért volt az egyszerű használhatóság az egyik legfontosabb célunk a tervezés során" - mondta Szabó Zsolt, a Sharp Electronics magyarországi képviseletének ügyvezető igazgatója. "Arra törekedtünk, hogy számos új funkció egyesítésével piacvezető képességekkel felruházott készüléket teremtsünk úgy, hogy a mögöttes technológiát elrejtjük. A készülék ennek köszönhetően például többpontos érintésvezérléssel rendelkezik, miközben képes kapcsolódni a felhőhöz, és onnan letölteni a nyomtatandó dokumentumokat.”



Felhasználók igényeihez igazodó működés

Ezek a multifunkciós készülékek az okostelefonokhoz hasonlóan érintéssel vezérelhetők. A felhasználóknak csak meg kell érinteniük a vezérlőpanelt és különböző ujjmozdulatokkal irányíthatják a készüléket, erről a kezelői felületről elérhetnek minden funkciót és beállítást.

A még nagyobb kényelem érdekében elérhető a készülékekhez egy opcionális webböngésző készlet, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználók keresni tudjanak az interneten, tartalmakat töltsenek le és weboldalakat nyomtassanak ki anélkül, hogy ehhez feltétlenül az íróasztaluknál kellene lenniük.

Az alapkiépítés részét képezi a Wi-Fi hozzáférés, a mobil, vezeték nélküli kapcsolat, egy 320 GB-os merevlemez-meghajtó Network Attached Storage (NAS) funkcióval, két USB port és egy távoli elérést biztosító felület a technikai támogatás elősegítéséhez.

"Ezek a multifunkciós készülékek rendelkeznek mindennel, amire egy forgalmas irodában szükség van, és képesek minden, munkahelyen felmerülő felhasználói igényt kiszolgálni" - mondta Szabó Zsolt. "Az eredmény egy olyan multifunkcionális nyomtató, amely már nem csupán egy, az irodai lánc legvégén megtalálható dokumentum-előállító eszköz, hanem sokkal inkább egy, az alapvető munkafolyamatokat összefogó központ és információs portál."

Sokoldalú konfigurálhatóság


Minden modell testre szabható különféle opcionális kiegészítők hozzáadásával. Ilyen többek között a helytakarékos belső finiser elektronikus leválogatás és eltolásos rendezés funkcióval, a gerinctűzős finiser, a kihúzható billentyűzet, a merevlemez biztonsági másolatáért felelős HDD tükröző készlet, az extra biztonsági kiegészítő és a fax funkció.

A papírkapacitás akár 6.600 lapig bővíthető (a nagy kapacitású tandemtálca további 2.500 lap kezelésére képes anélkül, hogy értékes irodai területet foglalna el), valamint ún. hosszú-papír adagoló tálca is elérhető azoknak, akik bannereket szeretnének készíteni.

A kiválasztott opciótól függetlenül minden funkció kezelhető a többpontos érintőképernyőről. A felhasználók gyorsan és kényelmesen dolgozhatnak a dokumentumok egyoldalas, 3D-s és bélyegképes nézeteivel, egyszerű ujjmozdulatokkal elforgathatnak, átrendezhetnek, törölhetnek és beszúrhatnak oldalakat.

Fejlett irodatechnika


Az MX-3640N, MX-3140N és MX-2640N lehetővé teszi a papír alapú dokumentumokban tárolt információk egyszerű megosztását azokkal, akiknek leginkább szükségük van rá. A 100-lapos lapadagoló az egyoldalas eredetiket akár 50 oldal/perc sebességgel (vagy a kétoldalasakat 20 oldal/percenként) képes beszkennelni közvetlenül az asztalra, e-mailbe, hálózati helyekre vagy egy USB memóriára.

A készülék további funkcióit is a modern irodák igényeit szem előtt tartva tervezték, beleértve a legújabb energiatakarékos technológiákat, a környezetbarát nyomtatási funkciókat, a többszintű adat- és készülék biztonságot, valamint a kényelmes készülékkezelő eszközöket és segédprogramokat.

Főbb jellemzők


Maximális termelékenység

•    10,1" méretű, gyors, fényerős, színes érintőképernyő többpontos érintésvezérléssel
•    Integrált felhőhöz kapcsolódás
•    Wi-Fi kapcsolódás
•    Mobil csatlakoztathatóság okostelefonokhoz és táblagépekhez
•    Nyomtatás és másolás színesben akár 36, 31 vagy 26 oldal/perc sebességgel
•    Szkennelés akár 50 (egyoldalas) vagy 20 (kétoldalas) eredeti/perc sebességgel
•    320 GB-os belső merevlemez (NAS-ként címezhető) opcionális lemeztükröző készlettel
•    Két darab USB port

Energiatakarékos kialakítás
•    Gyors bemelegedési idő
•    Hatékony beégető egység
•    Környezetbarát nyomtatás, kétoldalas és N-Up nyomtatás előnyben részesítése
•    Energiatakarékos LED fényforrás a szkennerben
•    Az Eco Scan funkció megakadályozza a beégető felesleges felmelegítését
•    Programozható ki- és bekapcsolási idők az Automatikus kikapcsolás móddal

Biztonság
•    Jelszavas hozzáférés a biztonságos felhasználó-hitelesítéshez
•    Adattörlés funkció, mely biztonságosan töröl minden adatot a készülékről
•    Biztonságos hálózati interfész
•    SSL, IPsec, port alapú hálózati védelem és IP / MAC címszűrés
•    Jelszóval védett PDF állományok
•    Bizalmas PIN kódos nyomtatás: a felhasználónak a multifunkciós készüléknél kell lennie a nyomtatás elindításához
•    A merevlemezen található adatok titkosítása és biztonságos törlése
•    Dokumentum ellenőrző funkció megakadályozza a jogosulatlan másolást, szkennelést, faxolást és tárolást

Fő opciók és bővítmények
•    Webböngésző készlet
•    Visszatolható QWERTY billentyűzet az egyszerű adatbevitelhez
•    Gépasztal 500 lapos papírfiókkal
•    Gépasztal 2 x 500 lapos papírfiókokkal
•    Gépasztal 3 x 500 lapos papírfiókokkal
•    Gépasztal 1 x 500 lapos és 1 x 2.500 lapos papírfiókokkal
•    Belső finiser vagy gerinctűző finiser
•    2 - és 4-lyukas lyukasztó modulok
•    Hosszú papírt adagoló tálca banner készítéshez
•    Kiemelt biztonság
•    Fax és internet fax

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Nagy teljesítményű számítógépet mutatott be az Emerson

A Movicon szoftverrel és a PACEdge IIoT platformot előre telepítve tartalmazó PACSystems IPC 2010 nagy teljesítményű számítástechnikát biztosít az ipari edge adatvizualizációs alkalmazásokhoz.

2024. április 12. 13:37

Az Epson bemutatja a hőmentes állófejes tintasugaras nyomtatás legújabb fejlesztését

Az Epson folytatta azt a törekvését, hogy irodai nyomtatócsaládjában hő nélküli tintasugaras technológiát vezessen be, és bemutatta az AM-C400 és AM-C550 MFP-ket, hogy fejlett megoldásokat nyújtson az A4-es piac számára. Ezek az új termékek az Epson meglévő állófejes tintasugaras nyomtatóinak minden energiatakarékossági és termelékenységi előnyét kínálják, de kisebb, A4-es formátumban.

2024. április 10. 13:14

Júniusban ismét NEXT 3D additív gyártás konferencia

2024-ben ismét rendkívül színes szakmai programmal és neves előadókkal tűzdelt nappal várja vendégeit a NEXT 3D konferencia. A 3D nyomtatók és 3D szkennerek bevált hazai alkalmazásaira fókuszáló NEXT 3D idén június 4-én kerül megrendezésre. A jegyek értékesítése április 8-án jelentős elővételi kedvezménnyel indult el, így az érdeklődőknek érdemes már most ellátogatni a next3d.hu-ra és lefoglalni helyüket a nemzetközi additív gyártástechnológiai konferenciasorozat hazai állomására.

2024. április 10. 11:40

Az LG új 4K okosmonitora beépítve kínálja a Netflixet, a Google Calendart és a Twitchet

Különleges kijelző érkezik hamarosan Magyarországra: a már most előrendelhető LG MyView* okosmonitort úgy tervezték meg, hogy elősegítse a produktivitást a munka során, miközben tulajdonképpen egyszerre tölti be egy televízió és egy professzionális munkamonitor funkcióit. Aki most előrendeli az okosmonitort, 20% kedvezményt kap az LG webáruházában.

2024. április 2. 14:56

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09