Maradj védve! – A Kapersky Lab új vállalati védelmi rendszere

Czipperer Dia, 2013. február 28. 15:30

Manapság már nem elég a hagyományos védelem. A technológia rohamos fejlődése egyre komplexebb megoldásokat igényel. A Kaspersky Lab sajtótájékoztatón ismertette legújabb üzletbiztonsági megoldását, amely az első igazi összetett platformként a kis-és középvállalkozásoknak segít megküzdeni a biztonsági kihívásokkal.

 A Kaspersky tisztában van a változó elvárásokkal és üzleti igényekkel, ennek figyelembevételével alkották meg a Kaspersky Endpoint Security for Business védelmi megoldást, amely egyben új zászlóshajójuk is.

 
És hogy miért van minderre szükség? Sokan gondolják úgy, hogy kiberbűnözés és a védelem körüli felhajtás egyre nagyobb – persze ok nélkül. Valójában – amelyet a Kaspersky Lab adatai is alátámasztanak -, közel 10 év alatt sokat változtak a dolgok. Míg 1994-ben minden órában egy új vírus jelent meg, addig 2006-ra ez a szám már másodpercenként volt igaz – emelte ki előadásában Stefan Tanase, a kelet-európai, közép-keleti és afrikai regió vezető biztonsági kutatója.
 
És ma már nem csupán a támadásoktól kell tartanunk, hanem a célzott támadások jelentenek igazi veszélyt. A tévhittel ellentétben pedig a kisvállalatok ugyanúgy veszélynek vannak kitéve, hiszen minden szervezetnek vannak létfontosságú adataik. Azt kell szem előtt tartani, hogy bárki áldozattá válhat. Sajnos azonban sokan csak akkor kapnak a fejükhöz, amikor személyesen megtapasztalják mindezt.
 
Nemcsak a szervezett kiberbűnözés kihívásaival állunk szemben, hanem a technológiai fejlődés is jelentősen közrejátszik, ugyanis a munkavállalók egyre gyakrabban használják saját tulajdonú eszközeiket, ami még komplexebbé teszi az üzleti adatok védelmét.
 
A Kaspersky Lab új megoldása azért is kiemelkedő, mert egyszerű használata és biztonsága az üzleti adatvédelmet minden szempontból kiszolgálja, továbbá az új és fejlett technológiának köszönhetően, lehetővé teszi az IT szakemberek teljes körű ellenőrzését és irányítását saját hálózatukon felül. 
 
 
Nézzük, mit is tud az új vállalati végpont-védelmi rendszer, a Kaspersky Endpoint Security for Business, amelynek csomagjairól bővebb információk a Kaspersky oldalán találhatók.
 
  • Mobil biztonság és eszközmenedzsment – A Kaspersky Lab lehetővé teszi a rendszergazdáknak az adatok védelmét akár a munkavállalók saját okostelefonjain és táblagépein is. A mobil végpontvédelem távolról is telepíthető a centralizált mobil eszközmenedzsmenten keresztül (MDM).

     
  • Adattitkosítás – Az Advance Encryption Standard (AUES) 256 bites titkosítással biztosítja az adatokat, fájlokat, de akár teljes lemezeket is, hogy az információk eszközvesztés vagy lopás esetén is védve maradjanak. A Kaspersky Lab új titkosítási technológiája alkalmazható perifériás eszközökön, cserélhető lemezeken, fájlok és mappák esetében, miközben maximálisan átlátható a felhasználók számára és teljesen olvashatatlanná teszi az adatokat idegenek számára

     
  • Végpont ellenőrző eszközök – A védelmi rendszer célja, hogy felügyelje az alkalmazáshasználatot előírások és feketelisták segítségével. A rendszergazdák létrehozhatnak egyéni előírásokat a cserélhető tároló lemezeken, USB eszközökön, nyomtatókon is, valamint webes előírásokat a felhasználók biztonságos böngészéséért, legyenek akár a vállalati akár az otthoni hálózaton. 

     
  • Rendszerfelügyelet – A Kaspersky Endpoint Security megoldásban található új rendszer konfigurációk, telepítések és felügyeleti eszközök gyorsabbá és kevésbé bonyolulttá teszik az olyan időigényes IT feladatokat, mint az operációs rendszerek telepítése, hálózati leltár, rendszer céltartalékképzés, távoli elérés, hálózathozzáférési felügyelet (NAC) és licensz menedzsment. Az automatikus sérülékenységek figyelése és a patch menedzsment biztosítja, hogy a felhasználók és rendszergazdák folyamatosan értesüljenek a kritikus biztonsági kockázatokról. 

     
  • Security Center – Ez a nagy teljesítményű rendszerkonzol egyetlen “üvegtábla” alatt egyesíti a Kaspersky Lab végpont-, fájl szerver és virtuális infrastruktúra védelmét. 

     
  • Iparágvezető rosszindulatú programok elleni védelem – A Kaspersky Lab bizonyított szakértelme a rosszindulatú programok proaktív és felhőalapú kimutatásában elősegíti, hogy, a felhasználók folyamatosan értesüljenek a legújabb fenyegetésekről. 

     
A célzott támadások és a kiberkémkedések azonban nem az egyetlen veszélyforrások, sok minden másra is oda kell figyelnünk. Bár a Kaspersky Endpoint Security for Business segít megküzdeni a különféle támadásokkal, a vállalat összeállította biztonsági előrejelzését 2013-ra, amelyről bővebben „Mire készüljünk 2013-ban? – Biztonsági előrejelzés a Kaspersky-től” című anyagunkban olvashatsz.
 

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09