Változások a Facebooknál

Új hírfolyammal újít a közösségi oldal

Czipperer Dia, 2013. március 6. 17:00

A népszerű közösségi oldal egy jelentősebb változtatást tervez a hírcsatornában. A 2006 óta működő hírfolyamban eddig nem történt nagyobb módosítás, így ez a mostani jelentősnek számít. A vállalat csütörtöki sajtóeseményén ismerteti a részleteket.

 

És hogy miben lesz új a megjelenés és tematizálás? Külön folyam lesz a zenéknek, így könnyedén nyomon követhetjük, éppen mit hallgat ismerősünk, barátunk, és zene-és koncertajánlatokkal is találkozhatunk.

Külön fül lesz a Facebookos, valamint az Instagramos fotóknak, alkalmazásoknak, valamint a legfontosabb és legutóbbi eseményeknek. 
 
A mostani opció szerint be lehet állítani egyedileg, hogyan jelenjen meg hírfolyamunk (legfontosabb, utóbbi események), de az új megoldásnak köszönhetően csak az aldoldalak között kell majd váltanunk. És a keresési mező is sokkal közelebb kerül majd a hírfolyamhoz, nem a felső, két sávban fog elhelyezkedni.
 
Az új tematizálás a hirdetők dolgát is megkönnyíti, sokkal könnyebben célozhatják hirdetéseiket a speciális érdeklődéseknek megfelelően. A felhasználók pedig több időt tölthetnek így az oldalon, hiszen a sokkal átláthatóbb kezelőfelület és több tartalom ösztönzőként hat. 
 
Látványosabb megjelenésre is számíthatunk, ami azt jelenti, hogy nagyobb képekkel, videókkal találkozhatunk, és ami a hirdetőknek öröm, a felhasználóknak talán kevésbé, hogy automatikusan elinduló és animált hirdetések is lesznek
 
Meg amúgy sem árt néha egy kis változás. Az unalmas, és végtelennek tűnő görgetésbe egy kis életet lehelnek. Kérdés, hogy mindezt üdvözlik-e a felhasználók, akik idejük nagy részét a hírfolyamon töltik. Tiltakozó csoportokra biztosan számíthatunk, hiszen ez a változás talán az eddigi legjelentősebbnek tekinthető a Facebook életében.
 
Forrás: TechChrunch.com
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09