Megérkezett a Galaxy S IV

Egy társ a mindennapokban

forrás: Prím Online, 2013. március 15. 11:08

Magyar idő szerint éjfélkor hullt le a lepel a Samsung legújabb csúcsmodelljéről, a Galaxy S IV-ről. Az új készülék igazán karcsú és kecses, a felhasználók számára fontos szempontok domináltak a fejlesztés során.

Végre megérkezett a várva várt Galaxy S IV, amelyet csak úgy emlegetnek, hogy „társ a mindennapokban”. Hogy miért illetik ezzel a jelzővel? A Samsung tervezői arra törekedtek, hogy olyan okostelefont alkossanak, amely azokon a területeken a legerősebb, amely a felhasználók számára igazán fontos. A Galaxy S IV i”smeri az emberi kapcsolatok fontosságát, megkönnyíti a barátokkal és a családtagokkal való kapcsolatteremtést, egyszerűbbé és gondtalanabbá teszi a mindennapokat, valamint új élmények szerzéséhez járul hozzá”.

 

A készülék méretei magukért beszélnek. Mindössze 130 grammot nyom és 7,9 milliméter vastag. Ez azonban ne tévesszen meg senkit, tudása ugyanis fordítottan arányos méreteivel.

Karcsú és kecses

 

Nézzük akkor, mit alkottak a Samsung gyártói!

 

A készüléken Android 4.2.2 (Jelly Bean) operációs rendszer fut, processzora pedig piactól függően változik, 1.9 GHz-es négymagos vagy 1.6 GHz-es nyolcmagos változatban is kapható lesz.

 

Belső memóriája szintén gyártótól függően változik: 16/ 32/ 64 GB-os változatban is kapható, de természetesen micro SD-vel bővíthető. A RAM minden készülékben egységes: 2 GB. Wi-Fi, Bluetooth, GPS, NFC is jár a készülékhez.

 

Kijelzője tulajdonságai méltán a luxus kategóriába emelik. Full HD Super AMOLED technológiájú kijelzővel bír, amelyet a világon elsőként birtokol. Képernyőmérete 5 hüvelyk, 441 ppi képpont-sűrűségű. És ha mindez még nem nyűgözött volna le mindenkit, akkor a Corning új Gorilla® Glass 3* kijelzője talán megteszi.

 

Előlapi és hátlapi kamerával egyaránt rendelkezik, az előbbi 2 megapixeles Full HD, az utóbbi 13 megapixeles Auto Focus kamera. Full HD minőségű (1080p) videókat is készíthetünk vele. A „Dual Camera” funkciónak köszönhetően pedig egyszerre fotózhatunk, videózhatunk mindkettővel, ezeket pedig össze is fűzhetjük – nyolc különböző módon.

 

A „Dual Video Call” szintén a két kamera egyszerre történő használatán alapul: videohívás közben a telefon tulajdonosa magát és környezetét is megmutathatja beszélgetőpartnerének. A „Drama Shot”-tal pedig mozgó témáról gyönyörű time-lapse videók készíthetők egyszerűen, vagy ott van a „Sound & Shot”, amely megőrzi a kép készítésekor hallható környezeti zenét és hangokat is, tökéletesen visszaidézve így a fotó készítésének körülményeit.

 

Ezek a jelentőségteljes pillanatok mostantól albumba is rendezhetők a „Story Album” funkciónak köszönhetően, amely automatikusan képes összegyűjteni egy-egy eseményhez kapcsolódó minden fotót és helyszínadatot. Ezek az albumok a Blurb-bel kötött együttműködésnek köszönhetően nem csak az interneten, hanem nyomtatott formában is élvezhetők.

 

Valódi kapcsolatok

A Samsung GALAXY S 4 minden eddiginél többre értékeli az emberi kapcsolatokat. A „Group Play” lehetővé teszi, hogy a felhasználók közvetlenül, Wi-Fi hozzáférési pont igénybe vétele nélkül összekapcsolódjanak a közelükben levők telefonjaival azért, hogy megosszanak vagy közösen hozzanak létre tartalmakat, illetve játsszanak egymással. A „Share Music” révén pedig egyazon szám játszható le több telefonon egyszerre.


A GALAXY S 4 világszerte támogatja a leggyorsabb mobilinternetes szabványokat, azaz a HSPA+ 42 Mbps és a 4G LTE hálózatokat.

 

Könnyebb mindennapok

A felhasználók olyan okos megoldásokat keresnek, melyek segítségével leegyszerűsíthetik mindennapjaikat. A GALAXY S 4 arcokat, hangokat és mozdulatokat érzékelő funkciói is ezt a célt szolgálják.

 

A „Samsung Smart Pause” lehetővé teszi a kijelző tekintettel való irányítását. Ez azt jelenti, hogy az éppen nézett videó megáll, ha a felhasználó leveszi a szemét, majd folytatódik, ha újra odafigyel. A „Samsung Smart Scroll” segítségével a böngésző vagy az éppen olvasott levél görgethető a kijelző érintése nélkül, egyszerűen a szem és a csukló mozgatásával.

 

Az „Air View” segítségével bele lehet nézni egy emailbe, képbe vagy videóba, anélkül, hogy meg kellene nyitni azt – ehhez csupán az ujját kell az adott tartalom fölé tartania a felhasználónak. Az „Air Gesture” pedig lehetővé teszi a zeneszám váltását, a weboldal görgetését vagy egy hívás fogadását csupán egy csuklómozdulattal.

 

Az „S VoiceTM Drive” autóvezetésre fejlesztett hangalapú irányítási rendszer: a kocsihoz Bluetooth-on csatlakoztatva a telefon automatikusan autóvezetési üzemmódba vált át. Ilyenkor a szövegeket beszéddé alakítja, így az üzenetek egyszerűen és biztonságosan meghallgathatók a kijelző használata nélkül is.

 

Az „Optical Reader” képes automatikusan felismerni szöveget, névjegyet vagy egy QR-kódot, és fordítást, tárcsázást vagy keresést hajt végre a felhasználó kívánsága szerint.

 

A „Samsung WatchON” révén a GALAXY S 4 a TV-t, a set-top boxot, a DVD lejátszót vagy a légkondicionálót is kezelni képes távirányítóvá alakítható át.

 

Egészségesebb élet

A GALAXY S 4 S Health” alkalmazása a különböző beépített érzékelők segítségével a felhasználók egészségügyi állapotát is figyelemmel kíséri. Ezt étkezési napló, edzésnapló és alvásnapló egészíti ki, így a telefon valóban gondoskodik arról, hogy tulajdonosa minél fittebb maradjon.

 

A szemek kímélése érdekében a „Samsung Adapt Display” a képernyőt, a hallás megóvására a „Samsung Adapt Sound” pedig a hangerőt optimalizálja.

 

Azt az érdemes tisztába tenni, hogy bizonyos funkciók használatához kiegészítők szükségesek.

 

A Samsung GALAXY S 4 hazánkban várhatóan május elejétől lesz kapható. A bevezetéskor két színben, fátyol feketében és zúzmara fehérben, de az év folyamán további színvariációk is várhatók.

Hirek.com - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

A mesterséges intelligencia már érzékelhetően jelentős hatással bír az IT munkaerőpiacra is, így számos változást hozhat magával az idei évben. Bizonyos munkakörök továbbra is keresettek maradnak, összességében azonban csökkenő tendencia figyelhető meg az IT szakemberek foglalkoztatása iránt - a költségcsökkentés és az AI megjelenése átrendeződést hozhat a piacon.

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

A No Fluff Jobs nemzetközi állásportál immár negyedik alkalommal elemzi a magyar, a lengyel, a cseh, a holland és az ukrán technológiai szektorban dolgozó nők fizetését, szakterületeit és készségeit, ám ezúttal más megközelítésből vizsgálta e témát. Elsősorban azt mérte fel, mikor kezdődött a nők érdeklődése e terület iránt, és kaptak-e támogatást céljaik megvalósításához. Az elemzés kitér a nemek közötti megkülönböztetésekre és egyenlőtlenségekre is.

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

Dömping árakkal, a hirdetési felületek leuralásával, tömegesen lehetetlenítheti el a hazai webáruházak működését a kínai e-kereskedő platform, a Temu. A csata még nem dőlt el, sürgős cselekvésre van szükség, különben megsínyli a hazai e-kereskedelmi piac jelentős része – figyelmeztet Szabó László a Growww Digital digitális marketing szakértője.

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

Az egészségügyi területen az adatok hiánya és költségessége korlátozza az MI fejlődését, különösen a bőrbetegségek esetén. A magyar MI fejlesztő csapat, az AIP Labs azonban létrehozott egy olyan fejlett, generatív MI-t, amely nemcsak tanul a meglévő forrásokból, hanem új adatokat is képes létrehozni, megkerülve a drága és nehezen beszerezhető címkézett adatok problémáját. Így szintetikus képeket tudnak alkotni olyan ritka bőrbetegségekről is, amelyekről jelenleg kevés információ áll rendelkezésre.

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

A szezonnyitó Forma-1-es futam házigazdája, a Bahrain International Circuit (BIC) ma kiadott sajtóközleményében jelentette be, hogy a magyar Festipay készpénzmentes fizetés és integrált rendezvénymenedzsment szolgáltató cég által működtetett BIC PAY bevezetésével készpénzmentes fizetési rendszerre állnak át. 

2024. február 21. 16:15

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50