Sony Mobile Xperia SP és Xperia L

forrás: Prím Online, 2013. március 18. 13:37

A Sony Mobile a mai napon bemutatta 2013. évi Xperia portfóliójának két legújabb tagját, az Xperia SP és Xperia L készülékeket. A 4G/LTE-képes Xperia SP pengeéles HD kijelzőjével és szemet gyönyörködtető dizájnjával, az Xperia L pedig kategóriájában egyedülálló – mind kép- és videókészítésnél is használható – HDR-képes kamerájával tűnik ki kategóriatársai  közül.

Mind az Xperia SP, mind az Xperia L a Sony legjavát ötvözi a prémium dizájnnal és a kiváló minőségű kijelzővel; a legfrissebb kameraújításokkal a még tisztább képekért és videókért; az NFC kapcsolódással a One-touch funkciók használatához; a STAMINA móddal a megnövelt akkumulátor üzemidőért; és a Sony egyedi médiaalkalmazásaival a még teljesebb szórakozási élményekért, legyen szó fényképekről, zenékről, videókról vagy akár játékokról.



Xperia SP – Ragyogó HD kijelző és prémium dizájn

Az Xperia SP 4,6”-os HD Reality Display kijelzőjének megalkotásánál a pengeéles képek és kiváló fényerősség érdekében a Sony BRAVIA® TV-k mérnökeinek  szakértelmét is hasznosították. A legújabb Mobile BRAVIA® Engine2 meghajtó pedig napjaink egyik legintelligensebb okostelefon kijelzőjévé teszi ezt azáltal, hogy elemzi a képernyőn megjelenő tartalmat, és automatikusan kiigazítja a képet a még nagyszerűbb élményért. Az élesség növelése érdekében beállítja a helyes kontrasztot, csökkenti a zajt és élénkebbé teszi a színeket. Az Xperia SP nemcsak kivételes megjelenítést kínál, hanem mérnöki precizitással készült alumínium keretének köszönhetően, egy egységes, elegáns, mégis szilárd megjelenésű készülék. A figyelemre méltó formatervezési újdonság – a színváltó áttetsző csík – lehetővé teszi, hogy a felhasználók személyre szabják a beérkező hívások és üzenetek jelzőfényeit, sőt a világítás pulzálását akár kedvenc zenéjük ritmusára is beállíthatják.



Az Xperia SP főbb tulajdonságai


·    Mérnöki precizitással készült alumínium készülékház
·    Szuper fényes 4.6”-os 720p HD Reality Display kijelző Mobile BRAVIA® Engine2-vel
·    One-touch funkciók NFC-vel, a még könnyebb zene és kép megosztásért a különböző készülékek között.
·    4G/LTE a még gyorsabb szórakozásért és böngészésért
·    Az egyedülálló formatervezési újdonság – a színváltó áttetsző csík – lehetővé teszi, hogy a felhasználók személyre szabják a beérkező hívások és üzenetek jelzőfényeit, sőt a világítás pulzálását akár kedvenc zenéjük ritmusára is beállíthatják
·    8 megapixeles Gyorsfotó funkciós kamera „Exmor RS for mobile” szenzorral, HDR-rel és Superior Auto funkciókkal a legjobb minőségű fényképekért, még sötétben vagy erős ellenfényben is.
·    STAMINA mód az optimális akkumulátor használatért
·    Elérhető fehér, piros és fekete színekben (országonként változhat)

Xperia L – 8 megapixeles kamera

A kedvező áron elérhető, divatos és praktikus Xperia L-be a Sony 8 megapixeles “Exmor RS for mobile” szenzoros fényképezője került beépítésre. A HDR funkciónak köszönhetően minden videó és fénykép tiszta lesz akár éjszakai sötétben, akár nagy ellenfényben készült is. A készenléti módból is alig több mint egy másodperc alatt fotót készítő Gyorsfotó funkciónak köszönhetően, pedig soha nem marad megörökítetlen egyetlen fontos pillanat sem. A 4.3”-os FWVGA kijelzőn pedig, könnyen visszanézhetőek a legjobb pillanatok.



Az Xperia L főbb tulajdonságai


·    8 megapixeles kamera az éles képekért, minden fényviszonyok között
·    4.3”-os FWVGA kijelző
·    One-touch funkciók NFC-vel, a még könnyebb zene és kép megosztásért a különböző készülékek között.
·    Dual-core processzor a gyorsaságért
·    STAMINA mód az optimális akkumulátor használatért
·    Elérhető fehér, piros és fekete színekben (országonként változhat)

Szórakozás Sony módra, bárhol


Mindkét készülékben megtalálhatóak a Sony médiaalkalmazásai egységes szórakoztatási élményt nyújtva a különböző Sony készülékeken. A “WALKMAN”, “Album” és “Filmek” alkalmazásokkal egy helyről kezelhetők az offline és online tartalmak. A “WALKMAN” és “Filmek” alkalmazással a készülékben található zenéket és filmeket játszhatjuk le, míg az “Album” alkalmazás a készüléken található képek böngészésén túl lehetővé teszi a Facebook ismerőseink képeinek lapozgatását, valamint képeink készítés helye szerinti böngészését is.


One-touch funkciók az egyszerű tartalommegosztásért


A mindkét készülékben megtalálható One-touch funkcióknak köszönhetően minden eddiginél egyszerűbben oszthatóak meg zenék vagy fényképek mindössze egyetlen érintéssel az arra alkalmas készülékeken, például a Sony SRS-BTV5 hangszórón, vagy a legújabb NFC-képes BRAVIA TV-ken. Mindezt kábelek, vezetékek vagy külön beállítások nélkül.
Mindkét készülék 2013 második negyedévében válik elérhetővé világszerte.
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05