Hashtag a Facebookon is?

Czipperer Dia, 2013. március 18. 14:58

A Facebook és a Twitter csatája egyre jobban kiéleződni látszik: a Twittert híressé tevő hashtag funkció, úgy tűnik, a Facebook is megjelenhet a jövőben. 

A népszerű közösségi oldal, a Facebook, bár jócskán különbözik vetélytársától, a Twittertől, most mégis próbál „hasonlítani” rá bizonyos fokig. Semmi másról nincs szó, mint arról, hogy a Facebook is szeretné bevezetni a hashtag (#) funkciót. Igaz, lehet embereket, helyeket, oldalakat megjelölni egy-egy posztban, de ez utóbbi teljesen új lehetőségeket nyithat meg mind a Facebook mind pedig a felhasználók számára.

A Twittert már lassan 6 éve (2007) tette híressé a hashtag funkció (egy téma köré csoportosuló, kettőskereszttel jelölt kifejezések), és a Facebook-tulajdonban lévő Instagram szolgáltatás is előszeretettel használja. Bár egy kicsit elkésett a Facebook, de, ahogy a mondás is tartja: „Jobb később, mint soha”. A fejlesztés fő célja természetesen nem más, mint a felhasználók megnyerése és a hirdetési pénzek növelése.
 
A Hashtag funkció segítségével különböző témákhoz, témakörökhöz lehetne csatlakozni a közösségi oldalon. Bár, úgy tűnik, ezek egyelőre csak pletykák, ugyanis nem erősítették meg hivatalosan a hírt, sőt, mi több, egy e-mailes nyilatkozatukban azt írták, hogy ők "semmilyen pletykát és spekulációt nem kommentálnak". 
 
Forrás: Techspot.com, Latimes.com
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05