Toshiba Blu-ray Disc lejátszók Smart TV funkciókkal

forrás: Prím Online, 2013. március 21. 08:56

A Toshiba bejelentette, hogy 2013-as 2D és 3D Blu-ray Disc lejátszóit Smart tévé funkciókkal látta el. A vállalat a fogyasztók egyre növekvő igényét ismerte fel, és olyan eszközöket készített, melyek az optikai lemezek lejátszási lehetőségét és a online tartalmakhoz való kényelmes hozzáférést ötvözik.  

A Toshiba új Blu-ray Disc lejátszói valódi szórakoztató központtá válnak akkor is, amikor azokat a nagy képernyős tévékészülékhez internetelérés nélkül csatlakoztatják.  A BDX5400KE, BDX4400KE, BDX3400SE és BDX2400KE lejátszók a Toshiba új, egységes termékdizájn koncepciójának megfelelően fekete vagy homokfúvott ezüst színben készülnek. A lejátszók 2013 második negyedévében kerülnek az európai boltokba.


 

A meglévő tévékészülék funkcióinak bővítése
 

“Az új Blu-ray Disc lejátszók bejelentésével a Toshiba ismét bebizonyította, hogy számára a vásárlók igényei a legfontosabbak.”  – mondta Matt McDowell, a Toshiba Europe DS Company Marketingvezetője.  “Mostanáig a fogyasztónak új Smart tévét kellett vásárolnia, ha online tartalmakat vagy internet tévét szeretett volna nézni. Az új Blu-ray Disc lejátszóknak köszönhetően a már meglévő televízió Smart tévéként is használható.”  Az új Blu-ray Disc lejátszók Wi-Fi előkészítéssel vagy beépített Wi-Fi adapterrel rendelkeznek. Internethez csatlakoztatva a népszerű videomegosztók, mint például a YouTube Leanback, vagy az online videotékát kínáló Acetrax, illetve a felhőalapú fotómegosztók, például a Picasa könnyen és egyszerűen használhatók. A Toshiba Blu-ray médiaportál a helyi hálózati tartalom és többféle online szolgáltatás kezeléséhez nyújt segítséget.

 
3D és Miracast támogatás

 

Az új Toshiba Blu-ray Disc látszókat úgy tervezték, hogy felhasználó a különböző optikai adathordozókon (CD-ken, DVD-ken, Blu-ray lemezeken) tárolt audió és videó tartalmakat kiváló minőségben élvezhesse. Mindegyik modellt olyan HDMI csatlakozóval látták el, mely Full HD tartalom átvitelére is képes. A teljes élmény érdekében az eszköz az alacsony felbontású videókat is 1080p felbontásúra konvertálja. A beépített Dolby True HD és DTS-HD technológiák segítségével a filmek moziszerű hangélményt nyújtanak. Az új modellek közül kettőt – a BDX5400KE és a  BDX4400KE – 3D Blu-ray lemezek lejátszására is felkészítették. Továbbá a BDX5400KE és a BDX3400SE változatok – a beépített Wi-Fi adapternek köszönhetően – az új, Miracast szabványú adatátvitelt is támogatják, ennek segítségével videó és más multimédiás tartalmak vezetékek használata nélkül oszthatók meg a szabványt támogató eszközök között.

 

Egyedi dizájn elemek
 

Az új, Smart tévé funkciókkal rendelkező  Blu-ray Disc lejátszók a Toshiba új, egységes termékdizájn koncepciójának megfelelően fekete vagy homokfúvott ezüst színben készülnek. Az olyan finom stíluselemek, mint sima, lekerekített sarkok kiemelik az eszközök légies, kompakt megjelenését. További stíluselemek: a BDX2400KE modell fényes fekete, valamint a BDX3400SE modell ezüst színe. A BDX4400KE és a BDX5400KE fényes fekete előlappal és  szálcsiszolt, ezüstös színű alumínium fedéllel készül. Ez utóbbi lejátszókat háttérvilágítással rendelkező érintőpaneles kezelőfelülettel is ellátták.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05